Skocz do zawartości

[rower] Hardtail do 11.5 kg

ralphy

Rekomendowane odpowiedzi

A ja powiem tak. że nie ma jakiejś wielkiej różnicy między 100 a 120 i można skończyć te dywagacje . Moim zdaniem jeżeli jesteś bardziej nastawiony na ściganie się w maratonach i zależy ci na wadze weź Anthema, jeżeli wolisz pojeździć bardziej rekreacyjnie mieć trochę więcej frajdy na zjazdach weź tego Trace, a może coś ze skokiem 140.

BTW, według moich obliczeń mój anthem waży już 11,4 (z pedałami) :) a planuje zejść poniżej 11

A ja powiem tak. że nie ma jakiejś wielkiej różnicy między 100 a 120 i można skończyć te dywagacje

Jest i to spora , jeśli tego nie jesteś w stanie zauważyć, to twoja strata :)

Co do skoku - to właśnie jestem w trakcie zmiany ramy ,bo uznałem, że 100 mm skoku z tyłu to mało ;) i jeżdżę XC.

Co do ciężaru to napiszę tak - wolę jeździć na swoim ok.13 kg fullu , niż na swoim 9,5 kg sztywniaku (chore nie ?) :)

Super ;) też chciałbym mieć rower ze skokiem ~140, jednak skoro ważniejsze jest dla mnie ściganie się w maratonach to chyba logiczne, że wole mieć w miare lekkiego fulla 100mm. Dlatego radze gościowi, że jeśli chce mieć więcej radości z górskiej jazdy to niech weźmie coś o większym skoku ! Jednak podejmując taką decyzje musi mieć świadomość tego, że nie będzie to "racingowa" maszyna do ścigania, tylko rower bardziej pod all mountain który ma dawać większą radość z jazdy. ;)

Też bym wolał jeździć na fullu. Ale jak jade na jakiś wyścig to chyba jednak bym wziął 9,5kg sztywniaka (to też chore nie ?). Jeśli jeździsz xc na 13kg fullu, to twoja sprawa ;) W takim razie w ogóle nie rozumiem po co ci ten sztywniak

Mam go jakiś miesiąc i chwale go sobie. Bardzo dobra zawiecha, praktycznie w ogóle nie buja, tylko na asfalcie włączam pro pedal w tłumiku. Ogólnie zawieszenie jest czułe, i nie ma sie do czego przyczepić.

Co do reszty osprzętu to od razu wymieniłem koła i kiere na 600mm. Zamierzam jeszcze wymienić przerzutki i manetki na x.9, według mnie przerzutka xt to nie porozumienie. Samo zmienianie biegów jest ok, ale mimo że jest wyregulowana to na zjazdach po prostu wariuje i łańcuch przeskakuje na inne tryby, manetki (SLX) mają za duży skok, są mało precyzyjne. Reszta jest ok :D Za takie pieniądze ciężko kupić rower o takiej jakości z takim osprzętem. Chyba, że coś używanego

Jeśli jeździsz xc na 13kg fullu, to twoja sprawa W takim razie w ogóle nie rozumiem po co ci ten sztywniak

XC to rodzaj jazdy (nie - DH , Dirt czy FR ,przecież nie napiszę - jeżdżę MTB , bo to baaardzo szerokie pojęcie) , nie oznacza automatycznie startu w wyścigu XC :) do którego sztywniak jest lepszy :) , tak trudno skumać ???

miszczunio,

dziwna rzecz z tą tylną przerzutką, że przeskakiwała...

No, ale krótko ten rower masz, jeszcze nówka, a mnie interesuje trwałość tylnych zawiasów :D

A koła dlaczego wymieniłeś?

Zastanawiające jest, co piszecie o "uwodzeniu" przez skok :D kurde, będę musiał spróbować choć kawałek się przejechać na czymś uczciwym. Tylko, nie jest to łatwa sprawa!

A ten Cube- obłęd!

Owszem, jazda probna da Ci wiele, ale to tez nie do konca daje poglad, bo pierwsze jazdy na moim fullu to bylo rewelacyjne przezycie. Teraz juz tego nie odczuwam tak znacznie. Dopiero po krotszym lub dluzszym czasie czlowiek chce wiecej i wiecej... :)

Dzięki, wiedziałem, że się blamuję...

Arek, co to za trek na sprzedaż? Ile za niego chcesz?

----

Rulez, taka prawda, 18" chyba potrzebuję :P

Rulez,

teraz dopiero widzę- ten Cube jest wypas!!! Dzięki za linka :P

pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...