arek_wro Napisano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Jest http://www.giant-bicycles.com/pl-PL/bikes/...ain/3231/34537/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralphy Napisano 30 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Styka, Pany! Ile realnie waży to dobro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 13,1 kg bez pedalow wg strony Gianta. Nie jest moze superlekki, ale mam znajomego, ktory na swoim fullu o zblizonej masie i skoku (z przodu nawet 130) robi mnie na maratonach jak chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszczunio66 Napisano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 A ja powiem tak. że nie ma jakiejś wielkiej różnicy między 100 a 120 i można skończyć te dywagacje . Moim zdaniem jeżeli jesteś bardziej nastawiony na ściganie się w maratonach i zależy ci na wadze weź Anthema, jeżeli wolisz pojeździć bardziej rekreacyjnie mieć trochę więcej frajdy na zjazdach weź tego Trace, a może coś ze skokiem 140. BTW, według moich obliczeń mój anthem waży już 11,4 (z pedałami) a planuje zejść poniżej 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 A ja powiem tak. że nie ma jakiejś wielkiej różnicy między 100 a 120 i można skończyć te dywagacje Jest i to spora , jeśli tego nie jesteś w stanie zauważyć, to twoja strata Co do skoku - to właśnie jestem w trakcie zmiany ramy ,bo uznałem, że 100 mm skoku z tyłu to mało i jeżdżę XC. Co do ciężaru to napiszę tak - wolę jeździć na swoim ok.13 kg fullu , niż na swoim 9,5 kg sztywniaku (chore nie ?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszczunio66 Napisano 1 Maja 2009 Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Super też chciałbym mieć rower ze skokiem ~140, jednak skoro ważniejsze jest dla mnie ściganie się w maratonach to chyba logiczne, że wole mieć w miare lekkiego fulla 100mm. Dlatego radze gościowi, że jeśli chce mieć więcej radości z górskiej jazdy to niech weźmie coś o większym skoku ! Jednak podejmując taką decyzje musi mieć świadomość tego, że nie będzie to "racingowa" maszyna do ścigania, tylko rower bardziej pod all mountain który ma dawać większą radość z jazdy. Też bym wolał jeździć na fullu. Ale jak jade na jakiś wyścig to chyba jednak bym wziął 9,5kg sztywniaka (to też chore nie ?). Jeśli jeździsz xc na 13kg fullu, to twoja sprawa W takim razie w ogóle nie rozumiem po co ci ten sztywniak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralphy Napisano 1 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 miszczunio, jak długo masz tego anthema i jak się sprawuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszczunio66 Napisano 1 Maja 2009 Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Mam go jakiś miesiąc i chwale go sobie. Bardzo dobra zawiecha, praktycznie w ogóle nie buja, tylko na asfalcie włączam pro pedal w tłumiku. Ogólnie zawieszenie jest czułe, i nie ma sie do czego przyczepić. Co do reszty osprzętu to od razu wymieniłem koła i kiere na 600mm. Zamierzam jeszcze wymienić przerzutki i manetki na x.9, według mnie przerzutka xt to nie porozumienie. Samo zmienianie biegów jest ok, ale mimo że jest wyregulowana to na zjazdach po prostu wariuje i łańcuch przeskakuje na inne tryby, manetki (SLX) mają za duży skok, są mało precyzyjne. Reszta jest ok Za takie pieniądze ciężko kupić rower o takiej jakości z takim osprzętem. Chyba, że coś używanego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 1 Maja 2009 Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Jeśli jeździsz xc na 13kg fullu, to twoja sprawa W takim razie w ogóle nie rozumiem po co ci ten sztywniak XC to rodzaj jazdy (nie - DH , Dirt czy FR ,przecież nie napiszę - jeżdżę MTB , bo to baaardzo szerokie pojęcie) , nie oznacza automatycznie startu w wyścigu XC do którego sztywniak jest lepszy , tak trudno skumać ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralphy Napisano 3 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 miszczunio, dziwna rzecz z tą tylną przerzutką, że przeskakiwała... No, ale krótko ten rower masz, jeszcze nówka, a mnie interesuje trwałość tylnych zawiasów A koła dlaczego wymieniłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 3 Maja 2009 Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Jeśli chcwsz wiedzieś coś więcej o Anthemie to zapytaj Kubus18 , on chyba dłużej go użytkuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinii Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Takze polecam od razu zkok 120/120. Tez mam fulla 115/100, jezdze na nim od 2,5 miesiaca, a juz chcialbym cos z wiekszym skokiem W przyszlosci planuje Cube AMS 125 ze skokiem 140/130: http://www.cube-bikes.de/xist4c/web/AMS-125_id_30622_.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralphy Napisano 4 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Zastanawiające jest, co piszecie o "uwodzeniu" przez skok kurde, będę musiał spróbować choć kawałek się przejechać na czymś uczciwym. Tylko, nie jest to łatwa sprawa! A ten Cube- obłęd! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinii Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Owszem, jazda probna da Ci wiele, ale to tez nie do konca daje poglad, bo pierwsze jazdy na moim fullu to bylo rewelacyjne przezycie. Teraz juz tego nie odczuwam tak znacznie. Dopiero po krotszym lub dluzszym czasie czlowiek chce wiecej i wiecej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralphy Napisano 4 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Hehe No, ale bez przesady- gdzieś jest przecież granica, poza którą rower traci zwinność XC?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Ta granica bardziej zależy od geometrii roweru (kąty, rozstaw kół) niż różnicy w skoku 100 czy 120 mm. Dlatego np. mniejsze rozmiarowo ramy tego samego modelu są bardziej zwrotne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralphy Napisano 4 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Oooo! A co by podeszło do XC w granicach omawianych kwot (>6.5k, skok 120mm)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Pewnie to : http://www.bike-center.pl/index.php?p1868,...t-race-5-0-2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralphy Napisano 4 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Pytanie, którego nie mogę Ci nie zadać, Rulez- polecasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszczunio66 Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 W Bb go pochwalili zawiecha może nie będzie aż tak dobra jak w Giantach ale to nie znaczy że będzie zła Według mnie warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralphy Napisano 4 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 A co to Bp? (pewnie się teraz błaźnie, ale co mi tam...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 bB=bikeBoard - czasopismo rowerowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Bikeboard. Periodyk rowerowy rodem z Krakowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 ralphy Niestety chyba nie mogę tego Radona polecić, bo mają tylko 20" a ty zdaje się szukacz 18". Ale tego to bym polecił : http://www.allegro.pl/item625111570_cube_a...rmula_2009.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralphy Napisano 4 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Dzięki, wiedziałem, że się blamuję... Arek, co to za trek na sprzedaż? Ile za niego chcesz? ---- Rulez, taka prawda, 18" chyba potrzebuję Rulez, teraz dopiero widzę- ten Cube jest wypas!!! Dzięki za linka pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.