Skocz do zawartości

[kaseta] Dziwne odgłosy.

almaster

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnimi czasy mam często jakieś problemy z napędem. Dziś doszedłem jakoś do ładu, jednakże...pozostały dziwne odgłosy. Tył i przód-wszystko przerzuca się ładnie. Jednakże te dziwne odgłosy nie dają mi spokoju. Co to może być? Podczas jazdy są mało słyszalne, ale da się je odczuć. Nie umiem tego opisać, bo także w stopniu minimalnym. Ps.:Im niższa koronka, tym mniej słychać. i tak np. na 3-9 prawie w ogóle tego nie słychać. Cały napęd ma zaledwie 2-3miesiące, piasta novatec także. Wszystko wyregulowałem, przed regulacją te odgłosy także były. Jakby stukanie. Nie jestem też jednak w 100% pewien że to kaseta. Przepraszam za marną jakość filmu, ale został zrobiony telefonem komórkowym. Mam nadzieję że ktoś będzie mógł mi pomóc, bo ja już sam nie wiem co robić. :/

http://www.speedyshare.com/935374734.html

Hmm... górne kółko przerzutki nie jest za blisko zębatek w kasecie? Przerzutka dobrze wyregulowana? Linki z czasem potrafią się trochę wyciągnąć.

Jeśli to nic z przerzutką to można by obstawiać łożyska bębenka, bo same zapadki raczej nie, skoro nie ma tego efektu przy kole kręcącym się na luzie.

1.Kelly's madman 2005, z tym że dużo zmienione. Piasty-novatec, cały napęd xt, poza korbą (slx). 2. Miałem dużo wywrotek, ale to nie stało się automatycznie po nich. Ps.: Może dokręcić kasete? I jeśli tak, to czym? Trzeba jakieś specjalne narzędzia? Przepraszam lecz praktycznie laikiem jestem, a napęd dałem do zamontowania w serwisie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...