almaster Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Ostatnimi czasy mam często jakieś problemy z napędem. Dziś doszedłem jakoś do ładu, jednakże...pozostały dziwne odgłosy. Tył i przód-wszystko przerzuca się ładnie. Jednakże te dziwne odgłosy nie dają mi spokoju. Co to może być? Podczas jazdy są mało słyszalne, ale da się je odczuć. Nie umiem tego opisać, bo także w stopniu minimalnym. Ps.:Im niższa koronka, tym mniej słychać. i tak np. na 3-9 prawie w ogóle tego nie słychać. Cały napęd ma zaledwie 2-3miesiące, piasta novatec także. Wszystko wyregulowałem, przed regulacją te odgłosy także były. Jakby stukanie. Nie jestem też jednak w 100% pewien że to kaseta. Przepraszam za marną jakość filmu, ale został zrobiony telefonem komórkowym. Mam nadzieję że ktoś będzie mógł mi pomóc, bo ja już sam nie wiem co robić. :/ http://www.speedyshare.com/935374734.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Przyznam, filmik obejrzałem, ale za dużo mi nie powiedział Te dźwięki występują jak: 1. Koło się kręci na luzie; 2. Koło napędzasz normalnie łańcuchem; 3. Koło stoi i kręcisz korbami do tyłu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
almaster Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 opcja 3 i 2. Gdy jest na luzie, nic sie takiego nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Hmm... górne kółko przerzutki nie jest za blisko zębatek w kasecie? Przerzutka dobrze wyregulowana? Linki z czasem potrafią się trochę wyciągnąć. Jeśli to nic z przerzutką to można by obstawiać łożyska bębenka, bo same zapadki raczej nie, skoro nie ma tego efektu przy kole kręcącym się na luzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
almaster Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Najlepiej chyba zrobię jak pojadę do serwisu. Może sami ocenią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 To zależy jak się czujesz na siłach i umiejętnościach i jakie masz możliwości sprzętowe, bo ja jestem zdania, że nie ma rzeczy w rowerze, której się nie da naprawić w domu Czasem tylko narzędzi brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
almaster Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Ja znam tylko podstawowy serwis roweru-wymiana dętki, regulacja przerzutek itp, więc do niczego sam nie dojdę. Chyba że ktoś z Krakowa byłby skłonny mi pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 chodzi ci o te takie try try? to wygląda na albo jeszcze nie do końca wyregulowaną przerzutkę albo na źle dobraną szerokość łańcucha :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
almaster Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Ale łańcuch wcześniej był ok. Po 2 miesiącach dopiero teraz to się zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twmax Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 1. Powiedz mi co to za rower który kupiłeś ? 2. Nie miałeś jakieś wywrotki ostatnio ? Dzwięk mniej więcej słychać jakby łańcuch nie wchodził na zębatki. Pozdrawiam Max Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
almaster Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 1.Kelly's madman 2005, z tym że dużo zmienione. Piasty-novatec, cały napęd xt, poza korbą (slx). 2. Miałem dużo wywrotek, ale to nie stało się automatycznie po nich. Ps.: Może dokręcić kasete? I jeśli tak, to czym? Trzeba jakieś specjalne narzędzia? Przepraszam lecz praktycznie laikiem jestem, a napęd dałem do zamontowania w serwisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Kwietnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Filmik średni (mogłeś sie juz postarac ) a moje oko a raczej ucho brzmi to troche jak by bańcuch nie był na swoim miejscu do konca czyli lekko dotykał zebatki obok. Nalezy sie prosta regulacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.