Skocz do zawartości

[rower] rockrider 6.3 - czy warto?

Java

Rekomendowane odpowiedzi

Przeczytałem już szczegółowy test malos86 tego sprzęciku, ale nadal nie jestem przekonany czy warto zakupić ten rower :) . Zależało by mi bardzo na opini posiadaczy tego roweru, ale tagże innych doświadczonych użytkowików.

http://rowery.onet.pl/4,35,139047,6897,dec...6_3,sprzet.html

Piszcie wszystko co wam na myśl przyjdzie po zapoznaniu się z opisem roweru ;)

ale tae innych doświadczonych użytkowników.

1. Jeden się wypowiedział.

2. Reszta prawdopodobnie powiedziałaby to samo, dlatego nie ma tu więcej postów.

3. Pisz wolniej, a nie zrobisz tylu byków - to nie czat, tylko forum.

No i przeglądaj forum - znajdziesz dużo wypowiedzi odnośnie tańszych rowerów.

Rekreacyjny jednozawiasik.

Po pierwsze co chcesz na tym rowerze robić ?

Jak rekreacyjne wycieczki w terenie to ujdzie ale

zawieszenie przodu i tyłu jest bardzo upośledzone XCR nie jest najgorszym amorem natomiast ten Toughstock to w zasadzie tylko sprężyna i elastomer więc będzie bujało i to bardzo

Imo http://www.allegro.pl/item606640005_super_...ke_shimano.html to lepsza okaja bo jakościowo sprzęt porównywalny a za 1/2 ceny rockridera po za tym ma 120 skoku przód i około 100 tył

Może za te 1700 złociszy kupisz sobie hardtail`a wtedy kompromisy będą zdecydowanie mniejsze. Ja bym Ci proponował sztywny tył za te pieniądze.

Już się zastanawiałem nad Kross'em sfx 700, ale zdecydowałem sie że jednak nie. A co do przedniego zawieszenia w rockriderze to myślałem że po kupnie bym go wymienił na cos o wiekszym skoku, a tylnia sprężyne wymienić. Na tym rockriderze to bym jeżdził czesto w terenie i niekiedy jakaś malutka hopka ( powinien sie nie rozlecieć :wacko: ).

Ten przedni nie jest taki całkiem ostatni, ale 80 mm skoku to jak pisałem mało , nawet przy lepszym amorze. Wiekszy problem jest z tylnym - ten jest słabiutki.

Poprawka - na stronie Decathlona w opisie jest skok przodu 100 mm, więc jest trochę lepiej, tył niestety pozostaje 85 mm.

http://www.decathlon.com.pl/PL/rockrider-6...6520/#INFO-TECH

..... bym go wymienił na cos o wiekszym skoku, a tylnia sprężyne wymienić. .... jakaś malutka hopka ( powinien sie nie rozlecieć :P ).

Mam radę! Idź od razu do dentysty i powyrywaj je sobie pod znieczuleniem. Będzie mniej bolało niż pozbawienie ich się na tym rowerze w ten sposób :rolleyes: w który planujesz.

Na tym rowerze to żadne hopki nie wchodzą w grę. Nie do tego został stworzony. Zrobisz co będziesz chciał. Nie miej później pretensji, że nie ostrzegaliśmy.

Rockrider jak i ten SFX to rowery rekreacyjne z pełnym zawieszeniem. Skonstruowane tak by były używane do jazdy rekreacyjnej a nie extremalnej.

Zmiany skoku amortyzacji odradzam. Jak Rulez napisał geo się zmieni diametralnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...