Skocz do zawartości

[rower]Weltour Ganna

karolyfer

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zaprezentować wam moją szoskę, na której większość rowerowego czasu spędzam :D Jest ze mną już równe 2 lata (chyba dokładnie 9 kwietnia była odebrana).

Spisuje się bardzo dobrze, co prawda ma za sobą przejścia w postaci kraksy na wyścigu itp. przez co w paru miejscach brak powłoki lakierniczej ;) ale poza tym jest niezawodny, kółka były w sumie raz centrowane przez ten czas, teraz wypadałoby coś zrobić z tylnym ale jeździć się da.

Rower jest bliski fabrycznemu wyposażeniu, zmieniłem tylko siodełko, owijkę, sztycę, dołożyłem licznik, pedały i drugi koszyk na bidon :) waga wypada w okolicach 9,3-9,4 kg w zaleznosci czy policzymy licznik, pulsometr, koszyki itp, czy goły rower :)

Aktualnie jest 16 biegowy, bo zdjęte są koronki 13T i 12T(wcześniej była jeszcze tarcza dla juniora młodszego 46T Stronglight, teraz jest oryginalna SH 105). W przyszłym roku prawdopodobnie założe te koronki, bo jakby mi przyszło gdzieś jeszcze na szosie wystartować to nie będę musiał nic przekładać, a poza tym nie brakuje mi aż tak tych najmniejszych koronek ;)

Rama - Ganna Velocipedi ;) Columbus Altec2 potrójnie cieniowana z karbonowym tylnym widelcem

Widelec - Ganna karbonowy

Koła - Shimano WH-R560

Opony - Vittoria Zaffiro

Dętki - ?

Zaciski - przód Shimano, tył Tacx pod trenażer

Przerzutka tył - Shimano 105

Przerzutka przód - Shimano 105

Klamkomanetki - Shimano 105 - 10s

Hamulce - Shimano 105

Korba - Shimano 105 - 52-39T

Łańcuch i kaseta - Shimano 105 - 10 rzędowy / 12-25T

Pedały - Shimano PD-R540

Mostek - ITM Deluxe...

Stery - FSA

Kierownica ITM Road Racing 300 Anatomica

Owijka - Fizik Microtex

Sztyca- Controltech Team Issue 2A

Zacisk sztycy - Kalloy na imbus

Siodełko - Boplight Team

Koszyki - Zefal Spring i Elite Ciussi Gel

Pancerze i linki - Shimano

fotka

ace9facf4ef0bd01m.jpg

Raczej nic nie będę już zmieniał jeśli się nie zużyje, bo ciężko coś małym kosztem lepszego wsadzić, na kołach mógłbym zyskać, ale to droga zabawa. Z detali to może karbonowe podkładki pod mostek wsadzę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...