twmax Napisano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Witajcie Niedawno kupiłem rowerek Kelly'sa Magnusa i zauważyłem podczas zmiany biegów delikatne piszczenie gdy pedałuje na największym obciązeniu Tyl Najmniejsza zębatka kasety a blat największy tylko i wyłącznie przy takim ułożeniu łańcucha mam te piski. Pisk nie jest głośny ale strasznie denerwujący. Czy mam to zlekceważyć ? Co może być przyczyną ? pozdrawiam MAX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rezun Napisano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 jeśli jest gwarancja to wal do nich od razu pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 hmm piszczy tak? no to plastik gdzieś obciera przesmaruj łożyska kółek w przerzutce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twmax Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 hmm piszczy tak? no to plastik gdzieś obciera przesmaruj łożyska kółek w przerzutce To nie jest kwestia kółek to mniej więcej wygląda tak że przy max obciążeniu korby a więc pedały w położeniu 45st licząc od pionu z tylu najmniejsza zębatka. Pisk jest krótki (po przekręceniu kolejnych 45st) dalej jest ok do kolejnego połozenia. Przy mniejszym obciążeniu nie występuje. Może to jest kwestia dotarcia mam dopiero 80 km przejechane. Pozdrawiam MAX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Kwietnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 mi by to bardziej wygladało jak nie dociągnieta korba ktora skrzypi w sumie ale i czasem zapiszczec potrafi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twmax Napisano 11 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 mi by to bardziej wygladało jak nie dociągnieta korba ktora skrzypi w sumie ale i czasem zapiszczeć potrafi Chyba odkryłem to do końca nie wyglądało jak piszczenie a jak delikatne ocieranie. Zacząłem kręcić do tyłu i od czasu do czasu znów słyszałem ocieranie aż w pewnym momencie spadł łańcuch wygląda na to że tylna lub przednia przerzutka nie jest właściwie wyregulowana prawdopodobnie linki się naciągnęły i przerzutki się rozregulowały. W sobotę mam jeszcze jeden wyjazd i później wyskoczę do przeglądu. Pozdrawiam MAX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.