Skocz do zawartości

[pancerze] Nokon - problem

Wax

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Mam używany komplet Nokona na przerzutki, dokupiłem do tego świeżą rurkę teflonową Nokona. Chcę zrobić system zamknięty, ale linka przerzutki wchodzi do rurki teflonowej z wielkim oporem, wsadzę 5cm i jest koniec. Średnica wew. powinna być IMO trochę większa...

Próbowałem smarować, podgrzewać i coś nie bardzo ?! Ktoś mnie oświeci ?

Dzięki wielkie za pomoc.

P.S - Rurka teflonowa jest przerzutkowa.

• 1 rok później...

Miałem/mam podobny problem. Szlifowana linka nierdzewna z trudem dawała się przewlec przez dokupiony liner (naoliwiony wcześniej wg instrukcji) od Nokona (TAKI). Z trudem też przesuwała się w pancerzach przy zmianie biegów, na tyle ciężko, że przerzutka (X.9 2010) nie dawała rady zrzucać na najmniejsze zębatki. Początkowo podejrzewałem przerzutkę...

Na MTBR wyczytałem jednak, że linki przerzutkowe są w dwóch średnicach: 1,1 i 1,2 mm. Nie mogę tego sprawdzić w tej chwili, ponieważ rower jest rozłożony na części pierwsze, ale jestem ciekawy, czy kiedy już go złożę do kupy, wymiana linki na 1,1mm załatwi sprawę?

Ktoś wie jakiej średnicy jest oryginalna linka Nokona lub jak rozwiązać ten problem inaczej niż kupując oryginalną? :)

Właśnie zauważyłem, że w instrukcji jest podana linka 1,2mm :confused:

Nie jestem pewien, nie mam jak zmierzyć... Wiem natomiast, że wcześniej używałem standardowych linek Clarksa.

Liner jest taki jak tu, do tej pory zakładałem, że sprzedają oryginalne, ale kto wie?

To są jeszcze inne średnice linek przerzutkowych? :)

• 1 rok później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...