Skocz do zawartości

[tylne koło] "Latające" tylne koło

rs8

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio zauważyłem że tylne koło jeśli stoje w miejscu to koółem moge poruszć na bok o 1cm na każdą strone a jak na nim jade to wygląda jakby falowało.

P.S. Moderatorów / Adminów prosze o nie usuwanie , a jesli tak to poprawić , ponieważ jest to dla mnie pardzon ważne.

Napisano

Jeśli masz piastę na konusach to pewnie się rozkręciły i wymagają regulacji, ewentualnie, jeśli dużo jeździłeś w takim stanie i bieżnie się uszkodziły to piasta do wymiany. Jeżeli masz piastę na łożyskach maszynowych to są one do wymiany.

Pozdrawiam

Napisano

Jaka piasta tylna ? Jak jakaś na zwykłych łożyskach kulkowych to pewnie trzeba skontrować luzy, możliwe że pękły miseczki. Najlepiej rozebrać wyczyścić z smaru zobaczyć w jakim stanie są bieżnie, konusy i kuleczki i w razie potrzeby wymienić. Koszt kuleczek, konusów i ośki to jakieś 10 zł

Napisano

też tak mam... ale w moim przypadku już żadne kontrowanie i wymienianie konusów nie pomoże... bębenek i zresztą "całe wnętrze piaty" są zajechane... nabiłem już z takim luzem(2-5mm) kilkaset km i jakoś się nie rozsypało... chociaż pewnie lada dzień się rozsypie

aha, ta piasta to Quando

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...