rs8 Napisano 9 Kwietnia 2009 Napisano 9 Kwietnia 2009 Ostatnio zauważyłem że tylne koło jeśli stoje w miejscu to koółem moge poruszć na bok o 1cm na każdą strone a jak na nim jade to wygląda jakby falowało. P.S. Moderatorów / Adminów prosze o nie usuwanie , a jesli tak to poprawić , ponieważ jest to dla mnie pardzon ważne.
nevermind Napisano 9 Kwietnia 2009 Napisano 9 Kwietnia 2009 Jeśli masz piastę na konusach to pewnie się rozkręciły i wymagają regulacji, ewentualnie, jeśli dużo jeździłeś w takim stanie i bieżnie się uszkodziły to piasta do wymiany. Jeżeli masz piastę na łożyskach maszynowych to są one do wymiany. Pozdrawiam
wiktorsam Napisano 9 Kwietnia 2009 Napisano 9 Kwietnia 2009 Jaka piasta tylna ? Jak jakaś na zwykłych łożyskach kulkowych to pewnie trzeba skontrować luzy, możliwe że pękły miseczki. Najlepiej rozebrać wyczyścić z smaru zobaczyć w jakim stanie są bieżnie, konusy i kuleczki i w razie potrzeby wymienić. Koszt kuleczek, konusów i ośki to jakieś 10 zł
QWEY564 Napisano 9 Kwietnia 2009 Napisano 9 Kwietnia 2009 też tak mam... ale w moim przypadku już żadne kontrowanie i wymienianie konusów nie pomoże... bębenek i zresztą "całe wnętrze piaty" są zajechane... nabiłem już z takim luzem(2-5mm) kilkaset km i jakoś się nie rozsypało... chociaż pewnie lada dzień się rozsypie aha, ta piasta to Quando
rs8 Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Napisano 9 Kwietnia 2009 hmm moglibyście mi to jakoś jasno wtłamaczyć bo jestem kompletnie zielony w tej kwesti
nevermind Napisano 10 Kwietnia 2009 Napisano 10 Kwietnia 2009 Zatem od początku. Jaką masz piastę? Jeśli nie wiesz to przynajmniej wrzuć zdjęcia. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.