piootrj Napisano 3 Maja 2009 Napisano 3 Maja 2009 Dla mnie minusem było to, że kazali wszystkim stawić się o godzinie 10:00 i dopiero wtedy podano plan startów. I tak elita i juniorzy jechali dopiero o 14:00. Plan powinien być podany wcześniej, żeby nie lecieć na miejsce zawodów tak wcześnie a potem siedzieć i ziewać z nudów tyle czasu.
Wowo3003 Napisano 3 Maja 2009 Napisano 3 Maja 2009 siwyex, widziałem Cie jak tam zamiatałeś Byłem tam dziś, jednak niestety tylko w roli obserwatora, gdyż dowiedziałem się o jeden dzień za późno. Lipton troche, że nie było możliwości zapisania się na miejscu. Dowiedziełm się o tym wczoraj wieczorem i gdyby można było się zapisac przed startem na pewno bym wystartował. Co do organizacji to słyszałem kłutnie jednego gościa (opiekuna jakiegoś juniora) z dościem co stał na mecie, bo zawodnik zamiast zrobić 4 kółka robił 7, bo nikt mu nie powiedział, żeby już zjechał i przez to nie został sklasyfikowany... Bardzo żałowałem, bo mieszkam jakieś 20km od Olkusza (byłem dziś na rowerze ;P) i chętnie bym wystartował. Już chyba nigdy nie będzie zawodów tak blisko domu
kosa123 Napisano 4 Maja 2009 Napisano 4 Maja 2009 I nie jest to tylko iwyłącznie moje zdanie. Tak ja się pod tym również podpisuję Trasa i owszem fajna, ale reszta to dno!!. *Sędziowie DNO !! *Organizacja czasowa DNO !! (pomiędzy wyścigami i wręczaniem nagród były za duże przerwy:/ można było to szybciej i sprawniej przeprowadzić *O nagrodach Siwy wspomniał DNO !! (mogli chociaż rzeczywistych zwycięzców wpuścić na pudło nie musieli nam dawać pucharów wystarczył by debilistyczny dyplom a było by tak przyjemniej ) No i co najważniejsze :] Chip'y do pomiaru czasu to co krasnoludki pod... ??!! W zeszłym roku była opłata o ile się nie mylę 10zł, w tym 25 pewnie z racji na cyfrowy pomiar czasu <lol>. Cyfrowy tak...Chip'ów nie było!!Bo się nie dogadali w tej kwestii, z tymi co je mieli dać. Więc się organizator nie wywiązał z założeń jakie przyjął, więc tak naprawdę to biorąc pod uwagę organizację tego syfu to wpisowe powinno wynosić góra 5zł na tasiemki do oznaczenia trasy bo reszta leży. Pozdrawiam
Drozdzu5 Napisano 4 Maja 2009 Napisano 4 Maja 2009 Uuu, no to kiepsko. :-( Ale w tym cyklu każde miasto na własną rekę organizuje wyścig, więc liczę, że ten w Szydłowie koło Tułowic (Opolszczyzna) wypadnie dość dobrze. Ale póki co postartuję sobie w sprawdzonej imprezie pana Grabka.
marsman Napisano 4 Maja 2009 Napisano 4 Maja 2009 Widzę, że to już 14 raz ta impreza startuje, spodziewałbym się jakichś wypracowanych standardów tymbardziej że impreza ma rangę Mistrzostw Polski amatorów. kiedyś w Michałowie Kłomnickim przy okazji wiejskiego festynu był rozgrywany wyścig. jedna osoba to organizowała i wyglądało to duuużo lepiej niż w Olkuszu. ja byłem w Bytomiu, impreza w ogóle nie zorganizowana, start się przedłużał, prowadzący wprowadzał ludzi w błąd. No ogólnie klasa.a wpisowe to chyba 25 zł było.... takie same mam odczucia. koledzy to samo. Dla mnie minusem było to, że kazali wszystkim stawić się o godzinie 10:00 i dopiero wtedy podano plan startów. I tak elita i juniorzy jechali dopiero o 14:00. Plan powinien być podany wcześniej, żeby nie lecieć na miejsce zawodów tak wcześnie a potem siedzieć i ziewać z nudów tyle czasu. szczególnie uciążliwe dla kierowców. ta bliskość dystrybutorów z piwem... chciałbym się dowiedzieć na jakim poziomie stoi organizacji tych imprez z cyklu Family Cup. j.w. Tak ja się pod tym również podpisuję Trasa i owszem fajna, ale reszta to dno!!. *Sędziowie DNO !! *Organizacja czasowa DNO !! (pomiędzy wyścigami i wręczaniem nagród były za duże przerwy:/ można było to szybciej i sprawniej przeprowadzić *O nagrodach Siwy wspomniał DNO !! (mogli chociaż rzeczywistych zwycięzców wpuścić na pudło nie musieli nam dawać pucharów wystarczył by debilistyczny dyplom a było by tak przyjemniej ) Pozdrawiam kiedyś czytałem w MR reportaż "amatorzy i oficjele". mało pochlebne opinie o PZKoL-u tam znalazłem... już wiem skąd one się biorą. te regulaminy, zasady i sędziowie ich egzekwujący służą chyba tylko uzasadnieniu istnienia tego związku. PZKoL zabija ten sport. mam nadzieje że nie położą łapy na maratonach ( choć próbują-jakieś licencje hobby maraton wymyślają ). patrząc jak rozwijają się największe cykle maratonów widać że oni ( w j. japońskim złe duchy, demony... ) nie są nam do niczego potrzebni. i tyle. na FC raczej już nikt nie nie zobaczy pozdrawiam
adzi88 Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 witam mam kilka pytan co do tego cyklu powie mi ktos jaka jest frekfencja na tych zawodach?? jaki poziom i czy mozna sie zapisac w dniu zawodów w biurze zawodów cze tylko zgloszenia internetowe z góry wielkie dzienki
piootrj Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 witam mam kilka pytan co do tego cyklu powie mi ktos jaka jest frekfencja na tych zawodach?? jaki poziom i czy mozna sie zapisac w dniu zawodów w biurze zawodów cze tylko zgloszenia internetowe z góry wielkie dzienki Frekwencja - w Olkuszu kategoria "elita" liczyła 23 zawodników i chyba była najliczniejsza ale nie chcę skłamać. Poziom - trudno mi ocenić. Zapisy - tylko wcześnie internetowo lub telefonicznie, w dniu zawodów nie można było się już zapisywać.
Wowo3003 Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 Chyba się cieszę, że nie pojechałem, bo wywalić 25zł i sie nadenerwowwać tylko - bez sensu
olek123 Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 Widze, ze po ubieglorocznej eliminacji w Olkuszu nie wyciagneli zadnych wnioskow. Rok temu bylo dokladnie tak samo, prawie we wszystkich kategoriach byly zamieszania odnosnie wynikow, a wpisowe 35 zl ...
mabu Napisano 10 Maja 2009 Napisano 10 Maja 2009 szczyrk- Wpisowe 25 zł(nie za bardzo wiem za co tyle kasy), brak dokładnego pomiaru czasu, brak teletomboli, nie wiem skąd wytrzasnęli paru kolesi obsługujących, ale gość prowadzący na parking i kolo w stroju pianki to byli jakieś żule! Ten Jojo to nieźle się zataczał. Ale trasa ogólnie bardzo ciekawa i dosyć dającą w kość.
Ciastkorz Napisano 10 Maja 2009 Napisano 10 Maja 2009 Trasa ciekawa, na Family Cup byłem pierwszy raz to poziomu organizacji nie oceniam. Ale panowała miła atmosfera wśród bikerów. Siwy wymiótł w swojej kat, ja byłem czwarty w juniorach dopóki kapcia nie złapałem [5-te okrążenie], a szkoda bo jakichś ultra wymiataczy nie było, więc realna szansa nawet na podium była. Najbardziej mnie rozwaliło jak org oceniał urodę jedynej juniorki na starcie @mabu ten podjazd zaraz na początku udało Ci się podjechać? bo mi ani razu
mabu Napisano 10 Maja 2009 Napisano 10 Maja 2009 podjazd był do podjechania.. Na pierwszym kółku i na rozgrzewce go podjeżdżałem,ale już później na kolejnym okrążeniu doszedłem do wniosku że lepiej podjechać 3/4 a resztę wbiec. Apropos, ma ktoś może jakieś zdjęcia z tej imprezy?
Ciastkorz Napisano 11 Maja 2009 Napisano 11 Maja 2009 Na stronie org'a jest 79 fot Ty jechałeś na Taurine w pomarańczowej koszulce?
siwyex Napisano 11 Maja 2009 Napisano 11 Maja 2009 Mabu, daj email mam tam jakąś twoją fote, którą zrobił ciastek:P
adzi88 Napisano 14 Maja 2009 Napisano 14 Maja 2009 wybiera sie ktos na te zawody do bytomia z okolic bielska, żywca???
Drozdzu5 Napisano 15 Maja 2009 Napisano 15 Maja 2009 Ja mam takie "pytanie żółtodzioba" w Cross Country. Rozumiem, że te zawody Family Cup nie są rozgrywane tak jak klasyczne maratony MTB tylko powtarza się kolejne okrążenia, tak? Ile przeciętnie takie jedno okrążenie ma kilometrów? Start jest wspólny czy sektorowo?
piootrj Napisano 15 Maja 2009 Napisano 15 Maja 2009 Ja mam takie "pytanie żółtodzioba" w Cross Country. Rozumiem, że te zawody Family Cup nie są rozgrywane tak jak klasyczne maratony MTB tylko powtarza się kolejne okrążenia, tak? Ile przeciętnie takie jedno okrążenie ma kilometrów? Start jest wspólny czy sektorowo? W Olkuszu jedna pętla miała 2 km a dla elity 2.5 km. Ilość okrążeń zależy od kategorii. Dla elity było to 10 okrążeń. Starty są kategoriami.
Ciastkorz Napisano 15 Maja 2009 Napisano 15 Maja 2009 W szczyrku jedna pętla miała 1,2km. Juniorzy mieli do pokonania 10 rund a elita 15
slowik93 Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 Mam takie pytanie, jakie były nagrody na Family Cup?
mabu Napisano 19 Maja 2009 Napisano 19 Maja 2009 nagrody: -pucharek -dypom -piłeczka ( nie wiem do czego służyła) - 2 paczki żelków jojp - smycz Mam nadzieje, że o niczym nie zapomniałem
omen Napisano 19 Maja 2009 Napisano 19 Maja 2009 byłem w niedziele w Bytomiu. ogólnie okej.. tylko dlaczego ta sama trasa jest już od co najamniej od 3 lat ? nagrody tak jak pisał kolega wyżej pucharek, 2 paczki jojo, jakaś taka piłeczka na gumce, smycz i dyplom. co do chipów w Bytomiu były.. ale z takimi jeszcze nigdy się nie spotkałem.. montowane były na rurki tylnego trójkąta... organizacja ok, żadnych spóźnień było ok
netta1987 Napisano 24 Maja 2009 Napisano 24 Maja 2009 ja jestem dziś po Podlasiu i mam 1 miejsce pęta długość 2,4 ii 5 kółek dla orlika ale trasa była wymagająca nagrody były różne ja mam siodełko za 60zł były jeszcze pompki i inne akcesorjia a "najlepszą" nagrodą był rower kross heksagon v4
netta1987 Napisano 11 Czerwca 2009 Napisano 11 Czerwca 2009 mam pytanko czy ktoś może opisać trase finałową jakie opony są tam najlepsze, lepiej fulla czy sztywniaka brać( waga podobna), ile nocleg kosztuje i wogle przydatne informacje bo jade i chce mieć wszystko na tip-top ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.