Skocz do zawartości

[XC] Zawody Family Cup 2009

jarko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Już 2 maja startuje kolejna, już 14 edycja Family Cup w kolarstwie górskim. W roku 2009 zaczyna się eliminacjami dla woj. Wielkopolskiego w Pile, a kończy wielkim finałem w Kielcach na Górze Telegraf, gdzie organizatorzy już nieraz udowodnili, że w centralnej Polsce też można nieźle pojeździć po górkach.

Dzięki umowie z Polskim Związkiem Kolarskim zawody posiadają oficjalny status Mistrzostw Polski Amatorów w kolarstwie górskim, a zwycięzca finału otrzymuje koszulkę Mistrza Polski Amatorów w swojej kategorii wiekowej. Zawody organizowane są przy współudziale Ministerstwa Sportu oraz objęte są patronatem Prezydenta RP - wśród rodzin startujących w kolarstwie i pozostałych cyklach Family Cup (oprócz kolarstwa również w narciarstwie, snowboardzie, tenisie i pływaniu) wyłaniana jest rodzina, której wręczany jest Puchar Prezydenta RP dla Najbardziej Usportowionej Rodziny.

W tym roku wprowadzony zostaje na zawodach elektroniczny pomiar czasu (chipy) oraz klasyfikacja „Pucharu Polski” (punktowany start w kilku eliminacjach).

Oczywiście jak to bywa w tradycji zawodów Family Cup, do startów gorąco zapraszamy całe rodziny jak i indywidualnych kolarzy-amatorów.

Regulamin, zapisy, szczegółowy kalendarz i pozostałe informacje na stronie www.familycup.com.pl

kalendarz_plakat_t.jpglogofc.png

Kalendarz zawodów:

02 maja - Mistrzostwa Województwa Wielkopolskiego - Piła

03 maja - Mistrzostwa Województwa Małopolskiego - Olkusz

09 maja - Mistrzostwa Województwa Śląskiego II - Szczyrk

16 maja - Mistrzostwa Województwa Warmińsko- Mazurskiego - Olsztyn

17 maja - Mistrzostwa Województwa Śląskiego - Bytom

23 maja - Mistrzostwa Województwa Warmińsko-Mazurskiego II - Pisz

24 maja - Mistrzostwa Województwa Podlaskiego - Augustów

30 maja - Mistrzostwa Województwa Mazowieckiego - Mława

31 maja - Mistrzostwa Województwa Podkarpackiego - Przemyśl

06 czerwca - Mistrzostwa Województwa Łódzkiego - Zgierz

07 czerwca - Mistrzostwa Województwa Zachodniopomorskiego - Szczecin

13 czerwca - Mistrzostwa Województwa Opolskiego -Szydłów k. Tułowic

14 czerwca - Mistrzostwa Województwa Pomorskiego - Sopot

21 czerwca - Mistrzostwa Województwa Lubelskiego - Tomaszów Lubelski

05 lipca - Mistrzostwa Województwa Wielkopolskiego - Turek

30 sierpnia - Mistrzostwa Województwa Świętokrzyskiego - Kielce

05 września - Finał XIV Amatorskich Mistrzostw Polski w Kolarstwie Górskim Family Cup 2009 - Kielce

Napisano

To jest po prostu genialna propozycja!!! :) Super, że poza wiodącymi cyklami pojawiają się jeszcze kolejne. Widzę, że to już 14 raz ta impreza startuje, dlatego chciałem zapytać, czy ktoś się orientuje jakie w zeszłym roku były przeciętnie stawki za start w zawodach?

Napisano

ja byłem w Bytomiu, impreza w ogóle nie zorganizowana, start się przedłużał, prowadzący wprowadzał ludzi w błąd. No ogólnie klasa.

a wpisowe to chyba 25 zł było....

Napisano

ja byłem w Bytomiu, organizacja na niezbyt wysokim poziomie, nie to co trasa.

Jedynie po dekoracji losowanie ciekawych nagród i zniżek do biura podróży.

Zapomniałbym! Żelki A-kuku chyba jeszcze były dla każdego, każdy brał ile wlezie :P

W Szczyrku nawet wygrałem w swojej kategorii, ale jakoś nie dostałem koszulki Mistrza Polski Amatorów...:)

Napisano

Szkoda, ze nie ma Tarnowa, nigdy nie bylo problemow (organizator organizuje wyscigi od 15 lat) i wpisowe 10 zl

Ja w tym roku wybieram sie do Olkusza, bedzie ktos tam z forum?

Napisano
Szkoda, ze nie ma Tarnowa, nigdy nie bylo problemow (organizator organizuje wyscigi od 15 lat) i wpisowe 10 zl

Ja się zastanawiam nad Olkuszem.

Napisano

No to ja się chyba wybieram do Olkusza i do Szydłowa k. Tułowic. Ciekawe czy w ramach tych wpisowych (Olkusz - 25 zł) są jakieś świadczenia?

Napisano

No ja też chyba pojade :P Ale do Bytomia :) a ile kosztuje wyjasz i czy musze byc z rodzicami???Czekam na szybkom odpowiedz ;)

Napisano

Ja startuję, z sukcesami, w edycjach zimowych - narciarstwo. Jako, że Family Cup jest wyścigiem XC to większych szans nie mam, ale pewnie pojawię się na DSD Bytom:)

Na edycjach zimowych często sa podobne jaja. W tym roku ustawili slalom "trudniejszy" na trasie innej niż zwykle (która jest swoją drogą naprawdę dobra dla GS-a) "żeby dzieci widziały swoje mamy a rodzice dzieci" (Kluszkowce)

Szkoda.

Napisano

Też się właśnie zdziwiłem, że nie ma województwa Kujawsko-pomorskiego. Skoro są mistrzostwa wszystkich pozostałych województw, to Wasze też powinno być. Napiszcie coś do orga.

Napisano

Orientuje się ktoś jak szerokie są kategorie? Chodzi mi o kategorie najniższą, bo nie wiem czy ma jakikolwiek sens stawanie do walki np. z 19 latkami (mam 16) :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

olek123 jedziesz do Olkusza ?

Ktoś może się wybiera tam jeszcze ?

Napisano

Liczę na obfite komentarze po jutrzejszym starcie w Olkuszu, bo ja jednak nie zdołam tam wystartować, a chciałbym się dowiedzieć na jakim poziomie stoi organizacji tych imprez z cyklu Family Cup.

Napisano
olek123 jedziesz do Olkusza ?

Ktoś może się wybiera tam jeszcze ?

Mnie jednak nie bylo - wybralem Puchar Smoka, moze bede w kielcach na eliminacji

Napisano

A więc tak, miałem coś napisać więc piszę.

Organizacja mi się podobała, trasa bardzo fajna, jednak to były mistrzostwa małopolski i jeśli ktoś był z innego regionu polski to jest klasyfikowany na odpowiednim miejscu, jednak nie dostaje żadnych nagród pucharów itp. Według mnie porażka na całej lini! I nie jest to tylko iwyłącznie moje zdanie.

Ogólnie to zostałem v-ce mistrzem małopolski w kat. orlik (19-23lat), i tak tez jest sklasyfikowany, szkoda tylko że żadnej pamiątki z tego nie mam w postaci pucharka czy dyplomu, ale cóż, satysfakcja też się liczy. Na pocieszenie w tomboli wygrałem bon na 200zł do zrealizowania w sklepie rowerowym bike attack:P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...