jarko Napisano 8 Kwietnia 2009 Napisano 8 Kwietnia 2009 Już 2 maja startuje kolejna, już 14 edycja Family Cup w kolarstwie górskim. W roku 2009 zaczyna się eliminacjami dla woj. Wielkopolskiego w Pile, a kończy wielkim finałem w Kielcach na Górze Telegraf, gdzie organizatorzy już nieraz udowodnili, że w centralnej Polsce też można nieźle pojeździć po górkach. Dzięki umowie z Polskim Związkiem Kolarskim zawody posiadają oficjalny status Mistrzostw Polski Amatorów w kolarstwie górskim, a zwycięzca finału otrzymuje koszulkę Mistrza Polski Amatorów w swojej kategorii wiekowej. Zawody organizowane są przy współudziale Ministerstwa Sportu oraz objęte są patronatem Prezydenta RP - wśród rodzin startujących w kolarstwie i pozostałych cyklach Family Cup (oprócz kolarstwa również w narciarstwie, snowboardzie, tenisie i pływaniu) wyłaniana jest rodzina, której wręczany jest Puchar Prezydenta RP dla Najbardziej Usportowionej Rodziny. W tym roku wprowadzony zostaje na zawodach elektroniczny pomiar czasu (chipy) oraz klasyfikacja „Pucharu Polski” (punktowany start w kilku eliminacjach). Oczywiście jak to bywa w tradycji zawodów Family Cup, do startów gorąco zapraszamy całe rodziny jak i indywidualnych kolarzy-amatorów. Regulamin, zapisy, szczegółowy kalendarz i pozostałe informacje na stronie www.familycup.com.pl Kalendarz zawodów: 02 maja - Mistrzostwa Województwa Wielkopolskiego - Piła 03 maja - Mistrzostwa Województwa Małopolskiego - Olkusz 09 maja - Mistrzostwa Województwa Śląskiego II - Szczyrk 16 maja - Mistrzostwa Województwa Warmińsko- Mazurskiego - Olsztyn 17 maja - Mistrzostwa Województwa Śląskiego - Bytom 23 maja - Mistrzostwa Województwa Warmińsko-Mazurskiego II - Pisz 24 maja - Mistrzostwa Województwa Podlaskiego - Augustów 30 maja - Mistrzostwa Województwa Mazowieckiego - Mława 31 maja - Mistrzostwa Województwa Podkarpackiego - Przemyśl 06 czerwca - Mistrzostwa Województwa Łódzkiego - Zgierz 07 czerwca - Mistrzostwa Województwa Zachodniopomorskiego - Szczecin 13 czerwca - Mistrzostwa Województwa Opolskiego -Szydłów k. Tułowic 14 czerwca - Mistrzostwa Województwa Pomorskiego - Sopot 21 czerwca - Mistrzostwa Województwa Lubelskiego - Tomaszów Lubelski 05 lipca - Mistrzostwa Województwa Wielkopolskiego - Turek 30 sierpnia - Mistrzostwa Województwa Świętokrzyskiego - Kielce 05 września - Finał XIV Amatorskich Mistrzostw Polski w Kolarstwie Górskim Family Cup 2009 - Kielce
Drozdzu5 Napisano 8 Kwietnia 2009 Napisano 8 Kwietnia 2009 To jest po prostu genialna propozycja!!! Super, że poza wiodącymi cyklami pojawiają się jeszcze kolejne. Widzę, że to już 14 raz ta impreza startuje, dlatego chciałem zapytać, czy ktoś się orientuje jakie w zeszłym roku były przeciętnie stawki za start w zawodach?
lukashs Napisano 8 Kwietnia 2009 Napisano 8 Kwietnia 2009 ja byłem w Bytomiu, impreza w ogóle nie zorganizowana, start się przedłużał, prowadzący wprowadzał ludzi w błąd. No ogólnie klasa. a wpisowe to chyba 25 zł było....
Kuku Napisano 9 Kwietnia 2009 Napisano 9 Kwietnia 2009 ja byłem w Bytomiu, organizacja na niezbyt wysokim poziomie, nie to co trasa. Jedynie po dekoracji losowanie ciekawych nagród i zniżek do biura podróży. Zapomniałbym! Żelki A-kuku chyba jeszcze były dla każdego, każdy brał ile wlezie W Szczyrku nawet wygrałem w swojej kategorii, ale jakoś nie dostałem koszulki Mistrza Polski Amatorów...
olek123 Napisano 9 Kwietnia 2009 Napisano 9 Kwietnia 2009 Szkoda, ze nie ma Tarnowa, nigdy nie bylo problemow (organizator organizuje wyscigi od 15 lat) i wpisowe 10 zl Ja w tym roku wybieram sie do Olkusza, bedzie ktos tam z forum?
piootrj Napisano 9 Kwietnia 2009 Napisano 9 Kwietnia 2009 Szkoda, ze nie ma Tarnowa, nigdy nie bylo problemow (organizator organizuje wyscigi od 15 lat) i wpisowe 10 zlJa w tym roku wybieram sie do Olkusza, bedzie ktos tam z forum? Ja się zastanawiam nad Olkuszem.
slowik93 Napisano 9 Kwietnia 2009 Napisano 9 Kwietnia 2009 Ja też mam zamiar wystartować w Family Cup Augustów
Drozdzu5 Napisano 11 Kwietnia 2009 Napisano 11 Kwietnia 2009 No to ja się chyba wybieram do Olkusza i do Szydłowa k. Tułowic. Ciekawe czy w ramach tych wpisowych (Olkusz - 25 zł) są jakieś świadczenia?
smyku27 Napisano 13 Kwietnia 2009 Napisano 13 Kwietnia 2009 No ja też chyba pojade Ale do Bytomia a ile kosztuje wyjasz i czy musze byc z rodzicami???Czekam na szybkom odpowiedz
Rychlapl Napisano 13 Kwietnia 2009 Napisano 13 Kwietnia 2009 Ja startuję, z sukcesami, w edycjach zimowych - narciarstwo. Jako, że Family Cup jest wyścigiem XC to większych szans nie mam, ale pewnie pojawię się na DSD Bytom:) Na edycjach zimowych często sa podobne jaja. W tym roku ustawili slalom "trudniejszy" na trasie innej niż zwykle (która jest swoją drogą naprawdę dobra dla GS-a) "żeby dzieci widziały swoje mamy a rodzice dzieci" (Kluszkowce) Szkoda.
garbinet Napisano 15 Kwietnia 2009 Napisano 15 Kwietnia 2009 miło że NIE ZAPOMNIELIŚCIE o Kujawsko-Pomorskim !! naprawdę GRATULACJE...
adammat Napisano 18 Kwietnia 2009 Napisano 18 Kwietnia 2009 A kujawsko-pomorskiego nie ma? Rozumiem, że może ktoś nie chcieć robić imprezy w Bydgoszczy, ale w Toruniu by było super:D
Drozdzu5 Napisano 18 Kwietnia 2009 Napisano 18 Kwietnia 2009 Też się właśnie zdziwiłem, że nie ma województwa Kujawsko-pomorskiego. Skoro są mistrzostwa wszystkich pozostałych województw, to Wasze też powinno być. Napiszcie coś do orga.
dervan Napisano 19 Kwietnia 2009 Napisano 19 Kwietnia 2009 Orientuje się ktoś jak szerokie są kategorie? Chodzi mi o kategorie najniższą, bo nie wiem czy ma jakikolwiek sens stawanie do walki np. z 19 latkami (mam 16)
piootrj Napisano 1 Maja 2009 Napisano 1 Maja 2009 Szkoda, ze nie ma Tarnowa, nigdy nie bylo problemow (organizator organizuje wyscigi od 15 lat) i wpisowe 10 zlJa w tym roku wybieram sie do Olkusza, bedzie ktos tam z forum? olek123 jedziesz do Olkusza ? Ktoś może się wybiera tam jeszcze ?
Artro Napisano 1 Maja 2009 Napisano 1 Maja 2009 Romek91 moze sie spotkamy bo ja tez mam zamiar wystartowac w Kielcach
Drozdzu5 Napisano 2 Maja 2009 Napisano 2 Maja 2009 Liczę na obfite komentarze po jutrzejszym starcie w Olkuszu, bo ja jednak nie zdołam tam wystartować, a chciałbym się dowiedzieć na jakim poziomie stoi organizacji tych imprez z cyklu Family Cup.
siwyex Napisano 2 Maja 2009 Napisano 2 Maja 2009 Jadę jutro do Olkusza zobaczyć co tam się ciekawego dzieje... Jakby co zdam relacje.
olek123 Napisano 3 Maja 2009 Napisano 3 Maja 2009 olek123 jedziesz do Olkusza ?Ktoś może się wybiera tam jeszcze ? Mnie jednak nie bylo - wybralem Puchar Smoka, moze bede w kielcach na eliminacji
siwyex Napisano 3 Maja 2009 Napisano 3 Maja 2009 A więc tak, miałem coś napisać więc piszę. Organizacja mi się podobała, trasa bardzo fajna, jednak to były mistrzostwa małopolski i jeśli ktoś był z innego regionu polski to jest klasyfikowany na odpowiednim miejscu, jednak nie dostaje żadnych nagród pucharów itp. Według mnie porażka na całej lini! I nie jest to tylko iwyłącznie moje zdanie. Ogólnie to zostałem v-ce mistrzem małopolski w kat. orlik (19-23lat), i tak tez jest sklasyfikowany, szkoda tylko że żadnej pamiątki z tego nie mam w postaci pucharka czy dyplomu, ale cóż, satysfakcja też się liczy. Na pocieszenie w tomboli wygrałem bon na 200zł do zrealizowania w sklepie rowerowym bike attack:P
olek123 Napisano 3 Maja 2009 Napisano 3 Maja 2009 A dostaje sie przynajmniej "przepustke" do finalu jezeli jest sie na eliminacji nie swojego wojewodztwa?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.