Skocz do zawartości

[Siodło] Tioga McGroove vs WTB Pure V comp

qrvich

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Muszę kupić siodełko, bo mój obecny dhmaniac wykańcza moje poślady ;)

Faworytami są Tioga McGroove i WTB Pure V Comp. Oba w podobnej cenie (ok. 90zł). Chyba że znajdzie się jeszcze inne siodełko do ok. 100zł warte uwagi?

Zależy mi na jak najwygodniejszym siodełku do enduro (all-mountain itp), żeby poślady nie bolały po kilkudziesięciu kilosach spędzonych na nim. Proszę użytkowników tych siodełek o wypowiadanie się co do ich komfortu i wytrzymałości.

Pozdrawiam, Dawid :)

--- 08.04.09.:

Szanowni Państwo, może jednak ktoś się skusi udzielić mi jakiejkolwiek pomocnej porady? :)

--- 09.04.09.:

Hm... chyba jednak nie :D

Napisano

Mam Tiogę McGroove, ale póki co trudno mi się o tym siodle wypowiadać. Po dosłownie kiludziesięciu km na nim zdjąłem je, by założyć dechę SKN i odciążyć rower. Ostatnio tyłek jednak zaczął się z SKN jednak kłócić i wracam do Tiogi. Póki co, to jest dosyć twarde i bynajmniej nie ma się na nim uczucia siedzenia na kanapie. Kszatałt w pewnym stopniu zbliżony do WTB, bo tez wyraźnie uniesiony tył. Raczej wygodne, ale znowu - kwestia osobistych upodobań i przyzywczajeń. Więcej pewnie będe mógł powiedzieć za jakiś czas.

A link... Prosze: http://allegro.pl/item605263386_nowe_tioga...l_4x_wys_0.html

Napisano

Tak, to dokładnie to siodełko.

Chcę coś, co nie będzie zbyt twarde, ale też nie może byc bardzo miękkie. Sam nie wiem, jak to opisać :P Musi byc wygodnie wyprofilowane - obecny DhManiac to porażka pod tym względem :)

Fakt, o WTB cośtam więcej znalazłem, ale jakoś Tioga mnie bardziej ciągnie ;)

Żeby była jasność - To jest omawiany WTB - WTB- klik. Do Tiogi link powyżej.

Chyba że może ktoś się orientuje, w którym sklepie w Krakowie mógłbym znaleźć WTB albo Tiogę, bądź rower z zamontowanym którymś z nich?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...