qrvich Napisano 7 Kwietnia 2009 Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam. Muszę kupić siodełko, bo mój obecny dhmaniac wykańcza moje poślady Faworytami są Tioga McGroove i WTB Pure V Comp. Oba w podobnej cenie (ok. 90zł). Chyba że znajdzie się jeszcze inne siodełko do ok. 100zł warte uwagi? Zależy mi na jak najwygodniejszym siodełku do enduro (all-mountain itp), żeby poślady nie bolały po kilkudziesięciu kilosach spędzonych na nim. Proszę użytkowników tych siodełek o wypowiadanie się co do ich komfortu i wytrzymałości. Pozdrawiam, Dawid --- 08.04.09.: Szanowni Państwo, może jednak ktoś się skusi udzielić mi jakiejkolwiek pomocnej porady? --- 09.04.09.: Hm... chyba jednak nie
Ecia Napisano 9 Kwietnia 2009 Napisano 9 Kwietnia 2009 Chyba nikt nie zna tej Tiogi - bo o WTB krążą bardzo dobre opinie. Zarzuć linki, ludziom będzie łatwiej
bendus Napisano 9 Kwietnia 2009 Napisano 9 Kwietnia 2009 Mam Tiogę McGroove, ale póki co trudno mi się o tym siodle wypowiadać. Po dosłownie kiludziesięciu km na nim zdjąłem je, by założyć dechę SKN i odciążyć rower. Ostatnio tyłek jednak zaczął się z SKN jednak kłócić i wracam do Tiogi. Póki co, to jest dosyć twarde i bynajmniej nie ma się na nim uczucia siedzenia na kanapie. Kszatałt w pewnym stopniu zbliżony do WTB, bo tez wyraźnie uniesiony tył. Raczej wygodne, ale znowu - kwestia osobistych upodobań i przyzywczajeń. Więcej pewnie będe mógł powiedzieć za jakiś czas. A link... Prosze: http://allegro.pl/item605263386_nowe_tioga...l_4x_wys_0.html
qrvich Napisano 11 Kwietnia 2009 Autor Napisano 11 Kwietnia 2009 Tak, to dokładnie to siodełko. Chcę coś, co nie będzie zbyt twarde, ale też nie może byc bardzo miękkie. Sam nie wiem, jak to opisać Musi byc wygodnie wyprofilowane - obecny DhManiac to porażka pod tym względem Fakt, o WTB cośtam więcej znalazłem, ale jakoś Tioga mnie bardziej ciągnie Żeby była jasność - To jest omawiany WTB - WTB- klik. Do Tiogi link powyżej. Chyba że może ktoś się orientuje, w którym sklepie w Krakowie mógłbym znaleźć WTB albo Tiogę, bądź rower z zamontowanym którymś z nich?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.