supron Napisano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Witam. Jestem tu nowy, dlatego wybaczcie jeśli zamieściłem temat w niewłaściwym dziale. Chciałbym poznac wasze opinie na temat tego roweru: http://allegro.pl/item598192970_rower_26_a...ano_niemcy.html Zaintrygowała mnie cena, która wydaje się by niska biorąc pod uwagę wagę roweru. Nie znalazłem w internecie żadnej recenzji owego modelu, dlatego byłbym wdzięczny gdybyście napisali mi co o nim sądzicie. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Odpusc sobie. Sprzedajacy sam chyba nie bardzo orientuje sie w tematyce rowerow skoro jego zdaniem normalny rower gorski wazy 20 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 6 Kwietnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Klaniam, Arcy zabawny opis Polecam lekture ----> http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=27903 OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razoorg Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Wczoraj kupiłem ten alubike'a przez allegro... razem z przesyłką kurierską wyszło mi 629 PLN. Póki co jestem niezwykle zadowolony z zakupu. Przejechałem na nim dzisiaj pierwsze kilometry bez jakichkolwiek problemów. Decyzje co do zakupu musisz podjąć sam, ja nie mogę Ci nic więcej doradzić w tej sprawie, gdyż mam go zaledwie 2 dzień i jak jak pisałem na razie jestem niezwykle zadowolony z zakupu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlisek Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Nie no daj sobie spokoj. Lepiej poszukaj czegos ze zwykla sztywna rama. Amortyzacja z tylu to niepotrzebny klopot. W "rowerze" tej klasy tylko przeszkadza. Co prawda widzialem o wiele bardziej "ekstremalne" wynalazki od tego, w ktorych wiekszosc elementow byla wykonana z plastiku, ale na tym tez na pewno dlugo nie pojezdzisz. Na Twoim miejscu odlozyl bym zakup roweru na pozniej, dozbieral z 400 zl i kupil cos lepszego, co starczy Ci na pewno na dluzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Kwietnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Wczoraj kupiłem ten alubike'a przez allegro... razem z przesyłką kurierską wyszło mi 629 PLN. Póki co jestem niezwykle zadowolony z zakupu. Przejechałem na nim dzisiaj pierwsze kilometry bez jakichkolwiek problemów. Decyzje co do zakupu musisz podjąć sam, ja nie mogę Ci nic więcej doradzić w tej sprawie, gdyż mam go zaledwie 2 dzień i jak jak pisałem na razie jestem niezwykle zadowolony z zakupu. Heh to tylko zyczyć radości z jazdy a tak przy okazji ... jak masz czym to zważ ten pożeracz kilometrów. Bo co jak co ale ja szczerze wątpie ze to wazy 12 kg ... moja merida wazy 14 mogłbym spokojnie zejśc ponizej 12 ale niestety nie mam kasy na wymiane :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razoorg Napisano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 Ważyłem z ciekawości i mój alubike waży niecałe 13 kg, więc aż tak bardzo nie ściemniają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aleksandrab88 Napisano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 A jaki jest rozmiar tego Alubike'a?? bo on mi się nawet widzi... ale nie wiem czy on nie jest przypadkiem dziecięcy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktorsam Napisano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Nie wiem jak reszta tego roweru, choć już na zdjęciach wygląda tragicznie, ale "amortyzator" znam . Kolega ma identyczny w jakimś makrokeszu i o ile na początku uginał się jeszcze o te 2 cm, to teraz pracuje jak sztywny widelec, chyba że wpuścimy pod gumki trochę oleju - wtedy chodzi jak tarka - tzn ugina się ale bardzo skokowo no i max 2-3 cm . No ale jak dla kogoś jest ważny "pseudo lans" to niech kupuje i szpanuje przed niedoświadczonymi kolegami że ma rower "full suspension", a prawdziwi kolarze na widok tej maszyny co najwyżej uśmiechną się z politowaniem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.