Skocz do zawartości

[rower] Opinie na temat roweru Alubike

supron

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem tu nowy, dlatego wybaczcie jeśli zamieściłem temat w niewłaściwym dziale. Chciałbym poznac wasze opinie na temat tego roweru: http://allegro.pl/item598192970_rower_26_a...ano_niemcy.html

Zaintrygowała mnie cena, która wydaje się by niska biorąc pod uwagę wagę roweru. Nie znalazłem w internecie żadnej recenzji owego modelu, dlatego byłbym wdzięczny gdybyście napisali mi co o nim sądzicie.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Wczoraj kupiłem ten alubike'a przez allegro... razem z przesyłką kurierską wyszło mi 629 PLN. Póki co jestem niezwykle zadowolony z zakupu. Przejechałem na nim dzisiaj pierwsze kilometry bez jakichkolwiek problemów. Decyzje co do zakupu musisz podjąć sam, ja nie mogę Ci nic więcej doradzić w tej sprawie, gdyż mam go zaledwie 2 dzień i jak jak pisałem na razie jestem niezwykle zadowolony z zakupu. :wacko:

Nie no daj sobie spokoj. Lepiej poszukaj czegos ze zwykla sztywna rama. Amortyzacja z tylu to niepotrzebny klopot. W "rowerze" tej klasy tylko przeszkadza. Co prawda widzialem o wiele bardziej "ekstremalne" wynalazki od tego, w ktorych wiekszosc elementow byla wykonana z plastiku, ale na tym tez na pewno dlugo nie pojezdzisz. Na Twoim miejscu odlozyl bym zakup roweru na pozniej, dozbieral z 400 zl i kupil cos lepszego, co starczy Ci na pewno na dluzej.

• Mod Team
Wczoraj kupiłem ten alubike'a przez allegro... razem z przesyłką kurierską wyszło mi 629 PLN. Póki co jestem niezwykle zadowolony z zakupu. Przejechałem na nim dzisiaj pierwsze kilometry bez jakichkolwiek problemów. Decyzje co do zakupu musisz podjąć sam, ja nie mogę Ci nic więcej doradzić w tej sprawie, gdyż mam go zaledwie 2 dzień i jak jak pisałem na razie jestem niezwykle zadowolony z zakupu. :P

Heh to tylko zyczyć radości z jazdy :D a tak przy okazji ... jak masz czym to zważ ten pożeracz kilometrów. Bo co jak co ale ja szczerze wątpie ze to wazy 12 kg ... :rolleyes: moja merida wazy 14 mogłbym spokojnie zejśc ponizej 12 ale niestety nie mam kasy na wymiane :P:P

• 2 tygodnie później...

Nie wiem jak reszta tego roweru, choć już na zdjęciach wygląda tragicznie, ale "amortyzator" znam :D.

Kolega ma identyczny w jakimś makrokeszu i o ile na początku uginał się jeszcze o te 2 cm, to teraz pracuje jak sztywny widelec, chyba że wpuścimy pod gumki trochę oleju - wtedy chodzi jak tarka - tzn ugina się ale bardzo skokowo no i max 2-3 cm :).

No ale jak dla kogoś jest ważny "pseudo lans" to niech kupuje i szpanuje przed niedoświadczonymi kolegami że ma rower "full suspension", a prawdziwi kolarze na widok tej maszyny co najwyżej uśmiechną się z politowaniem ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...