szbiker Napisano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Witam Krótko - odkąd je założyłem zapomniałem że mam stery !! Super wygląd, super waga, super trwałość !! Warte każdych pieniędzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Odkad i ja je zalozyme, tzn zalozono mi je, nie odczulem zadnej roznicy w porownaniu z poprzednikami. Wyglad, faktycznie bardzo ladne , rowniez w malowaniu dla milosnikow dymku i rasta: Waga nie znowu taka super. Pierwsza rzecz do wymiany to ogromna, przeciezka stalowa sruba + top cup, wtedy duzo lepiej. Co do trwalosci, to moze za pare lat cos w tym temacie. Czy warte kazdych pieniedzy hmm moze.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szbiker Napisano 6 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Ja ze swoich poprzedników nie byłem, albo łapały luzy albo coś trzeszczało albo.......... Chris KING rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Kupilbym je ze wzgledu na sam napis CHRIS KING Gdyby moja rama byla pod klasyczne stery... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lepkiss Napisano 14 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Witam i od razu pytam. Czy te stery można zamontować do Scotta, do którego producent montuje stery półzitegrowane?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 14 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 KK to klasyczne stery, polzintegrowane i zintegrowane to zupelnie cos innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 14 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 I tu się mylisz, mr. King uległ i wypuścił tzw. InSet czyli pół-zintegrowane http://chrisking.com/headsets/hds_inset jednakże na tą chwilę są nie do dostania...kup WCS'y, 3x tańsze a tysz z nimi nic się nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 14 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 mozą zamontowac do ramy przystosowanej do sterow polzintegrowanych stery zewnetrzne. w ramach gianta byly kiedys głowki do sterów polzintegrowanych a ramy mialy stery zewnetrzne - do sterow byly dorzucane specjalne redukcje. byly to pierscienie z wieloma zębami, wkladane w gniazda w głowce i w to byly wprasowywane normalne miski sterow. nie wiem na ile sensowne jest to rozwiazanie ale stery takie byly w ramie giant warp full suspension a ja tą rame uzywalem rok bez problemow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 14 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Gosc pytal o w/w stery, ktore sa klasyczne... Co do Inset to taka sam historia jak z ich piastami KLOCE i chore ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 18 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 raczej solidne niż lekkie.... do xc rzeczywiście kloce za tę kasę ale np do fr mocny sprzęt i w tej kategorii lekki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klops Napisano 8 Maja 2011 Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 (edytowane) Sorry za odgrzewanie przysłowiowego kotleta , i z to że to nie dział "kupię", Otóż poszukuje bieżni do tych sterów ( Chris King NoThreadSet 1 1/8" ) jak by ktoś miał do odsprzedania, bądź znał namiary na jakąś stronkę (co wątpię ) z dokładnymi wymiarami bieżni, byłbym "dozgonnie wdzięczny". Edytowane 8 Maja 2011 przez klops Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 8 Maja 2011 Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Wpisz w google "crown race chris king" i bedziesz wszystko wiedzial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sapek67 Napisano 15 Maja 2011 Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 używa ktoś z was piast chris kinga jak już przy nim jesteśmy? (mtb) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombell Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 klops Zamawiaj z Aspirevelotech, sama bieżnia 1 1/8 kosztuje 12$ a wyślą ci to listem za 3-4dolce, celnicy do takiej drobnicy raczej się nie przyczepią więc za max 50zł będziesz miał tą bieżnię w tydzień czasu. sapek67 Pierwszego Krzysia kupiłem jakiś rok temu do streetówki SS non disc, wybór trudny bo jednak kwota spora ale miałem wcześniej doświadczenie ze sterami. Piasta boska, wykonanie, jakość, piękny dźwięk no i właściwości jezdne. Toczy się gładko niczym perpetum mobile a ciągnie od delikatnego ruchu korbą już. Zafascynowany tymi piastami teraz do fourcrossówki kupiłem komplet, przód na 15mm i tył SS pod tarcze teraz. Sprzęt nie dla każdego ale warty ceny. Piasty przetrwają pewno więcej niż zajawka niejednego ridera a w razie utraty zajawki stanowią niesamowitą inwestycję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi