adiq92 Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 Witam. Mam możliwość zakupienia roweru Magnum Elite Alivio? Służył by mi on do prostej jazdy po leśnych drogach. Czy nie jest ta firma czasem coś a'la marketowy? Pozdrawiam Jakby co tu jest link do tego roweru ;] http://www.allegro.pl/item558584963_magnum...ie_przegap.html
Artro Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 Tu masz nieco wiecej o tym rowerze napisane: http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=27903 Poza tym, zly dzial
Mod Team bogus Napisano 6 Kwietnia 2009 Mod Team Napisano 6 Kwietnia 2009 Magnum robi też dosyć ciekawe rowery, ale ten delikatnie mówiąc jest nie za bardzo.
Janisław Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 Tu masz nieco wiecej o tym rowerze napisane: http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=27903 Poza tym, zly dzial smile.gif No chyba żartujesz z tym porównaniem Magnuma do marketowego sprzętu opisanego przez amoniaka! Magnum to dobrej jakości rowerki produkowane w Polsce i sprzedawane w przystępnej cenie. Gdybym miał je sklasyfikować postawiłbym gdzieś obok Krossa. Co do opisanego wyżej sprzętu - według mnie za tą cenę to warto. Dobra, aluminiowa rama, przyzwoity napęd a do tego amor który nawet się ugina i można go zablokować. Trochę odstraszają tarczówki, bo szczerze mówiąc w tej cenie wolałbym dobre V-ki, no i niestety waga 14kg. Chociaż z drugiej strony konkurencyjny Hexagon V4 czy nawet V6 wypada znacznie słabiej. Ogólnie do rekreacyjnej jazdy jak najbardziej opłacalny zakup, z czasem można się nawet pokusić o zmianę opon / amorka żeby zrzucić parę kilo.
Artro Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 Hmm, a zwrociles uwage na nieregulowalne przerzutki shimano SIS?
Miecho87 Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 Kolejny co nie wie co to jest SIS... Ku polepszeniu wzrokowego i czytanego rozpoznawania sprzętu - w Magnumie z pierwszego postu jest z tyłu Alivio, a z przodu C050, któremu już bliżej do TYków, ale i tak da się to i wyregulować i używać, aż nie dostanie dużych luzów.
Janisław Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 Hmm, a zwrociles uwage na nieregulowalne przerzutki shimano SIS? A co w nich jest nieregulowalne? Bo kiedyś jeździłem z taką przerzutką, wyregulować się dała i zmieniała biegi - tyle od niej wymagałem. Zresztą za ~25 zł można ją zmienić na Alivio. Więc wybacz, ale mówienie że rower jest makrokeszowy na podstawie przedniej przerzutki to jak dla mnie lekka przesada. A swoją droga to taka C050 jest i tak lata świetlne przed tym co pakują do marketowych rowerów.
Mod Team IvanMTB Napisano 6 Kwietnia 2009 Mod Team Napisano 6 Kwietnia 2009 Klaniam, Jakis czas temu w MR byl artykul o Magnumach. Kolpaki zami "warza" wegiel i buduja wyczynowe handbike'i nie tylko dla polskich paraolimpijczykow. Owszem maja w swojej ofercie makroszczety (Kross tez ma ), ale stawianie znaku rownosci miedzy makroszitem i Magnum to duuuze nieporozumienie... OSTRO! I.
PoleK Napisano 21 Kwietnia 2009 Napisano 21 Kwietnia 2009 Tarczowki Tektro IO sa calkiem ok, i hamuja a nie spowalniaja:)
qrvich Napisano 21 Kwietnia 2009 Napisano 21 Kwietnia 2009 12 lat temu dostałem magnuma mg-100 na komunię Dobry sprzet byl
lajtspid Napisano 11 Maja 2009 Napisano 11 Maja 2009 Magnum to MZ firma z niewykorzystanym potencjałem, niedoceniona i będąca w cieniu Krossa (kompleks Krossa?). Swego czasu rzeczywiście produkowali tanie komunijne makrokesze, ale jest to firma z ambicjami (głównie za sprawą garstki zapaleńców którzy w niej pracują). Ich problem polega chyba na tym że próbują robić biznes na rożnych, zupełnie odmiennych płaszczyznach. Z jednej strony opony samochodowe, z drugiej rowery. Gdyby skupili się na rowerach, promocji i reklamie, Kross miałby groźnego konkurenta, a tak pierwsze skojarzenie z Magnum to makrokesz lub... lody I ciekawostka: Rok 2004: Rok 2009:
Marvel92 Napisano 11 Maja 2009 Napisano 11 Maja 2009 Witam Magnum to dobra firma polska i robi dobre rowery. Sam mam Elite i po 500 km jezdzi swietnie. Jesli chcesz kupic Elite to polecam. Enjoy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.