Skocz do zawartości

[Buty] SIDI - powłoka Vernice

Karbon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chcę kupić buty Sidi Ergo-2, ale poważnie się zastanawiam czy brać zwykłe białe czy czerwone Vernice. Te drugie są bardzo ładne, ale mam obawy co do trwałości ich wyglądu. Gwarancja Sidi nie obejmuje pęknięć powłoki Vernice. Buty są piękne, ale sam dystrybutor Velo śmieje się z nich, że sa to buty dla szpanerów. Białe niestety juz nie są takie piękne.

Czy ktoś z Was ma doświadczenie z butami Sidi z powłoką Vernice (Dragon lub Ergo-2)? Będę wdzięczny za wszelkie opinie na temat trwałości powłok, różnic w oddychalności obu modeli i innych różnic.

Pozdrawiam.

Wygląda na to, że trzeba zaczekać aż ktoś poświęci się dla dobra sprawy i wypróbuje własności vernice na sobie. To co mi się udalo znaleźć na innych forach:

http://www.bikeradar.com/forum/viewtopic.p...e7321352a719510

Wygląda na to, że vernice to tylko lakierowane wykończenie nałożone na materiał lorica. W sumie nie jest to chyba jakaś rewolucja w butach w ogóle ?!?

To pewnie coś jak lakierowana skóra czy lakierowana imitacja skóry w (przeważnie) damiskim obuwiu "do zadań specjalnych".

Sorry a OT ale jeśli się nikt nie zdecyduje sprawdzić na sobie to trzeba będzie pogadać z kobitkami które noszą lakierowane boty czy mają problemy z zachowaniem ich własności wizulanych :)

W każdym razie nie tylko my mamy problemy z podjęciem decyzji czy warto inwestować w vernice :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...