Skocz do zawartości

[Serwisy na Śląsku]Najlepsze serwisy rowerowe na Śląsku - "profesjonalisci w kadym calu"

MMireKJ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mozna prosic o liste profesjonalnych serwisow rowerowych wedluh Was?

Mozna wiasc pod uwage cene za uslugi, jakosc, szybkosc itp.

Gdzie znajde dobrego Goscia znajacego sie na tego typach piastach: SHIMANO Nexus 3C41 Inter-3 ?

Naprawial Ktos z Was taki lub podobny model?

Pozdrawiam.

Napisano

Ja polece z własnego doświadczenia Bikershop w Katowicach, chyba najlepszy w okolicy sklep do którego zawsze z przyjemnościa się wchodzi i wychodzi. Składałem koła i jestem bardzo zadowolony, rok jazdy na szprychach DT Revo i zero poprawek, koła są dalej idealnie proste :) Nie wiem jednak jak bedzie wygladac sprawa z tymi piastami :)

Napisano

ja tez polecam bikershop

a za to odradzam twomark przreklamowane cwaniaki ktory zmieniaja czesci bez zapytania i potem wystawiaja rachunek.

Napisano

to ja polecę tak jak Wy Bikershop w Katowicach..

i jeszcze mmbike w Piekarach Śląskich

z ani jednym z nich nigdy nie miałem, żadnego problemu :icon_wink:

Napisano

Polecam Bike Atelier. CO prawda nie robiłem tam nic konkretnego, wymiana i sprawdzenie podstawowych podzespołów. Kolesie w serwisie są konkretni, ustalasz co jest do roboty i to jest robione, gdy w między czasie okaże się, że jest coś jeszcze do zrobienia to dzwonią. Mały minus za to, że obiecali że zrobią rower następnego dnia, lecz niestety nie udało się (o czym poinformowali mnie odpowiednio wcześniej telefonicznie), no cóż bikeholicy :)

Bike Atelier z którego korzystałem mieści się w Sosnowcu, a defakto filia jest również w GLIWICACH i z tego co wiem prowadzą serwis autoryzowany ROCK SHOX.

Napisano
Jakiś dobry serwis w Gliwicach, Rudzie Śląskiej, Bytomiu? Szczególnie serwis amorka Rock Shox (najlepiej autoryzowany-gwarancja)...

Bytom na pewno odpada :) nie ma nic konkretnego.. w Katowicach na pewno zrobisz. :)

Napisano

Jasne, w Katowicach bez problemu, ale szukam czegoś bliżej:)

Byłem w gliwickim Bikeatelier, obsługa wydaje się być ok. Jednak sprzedawca powiedział mi otwarcie, że mają od poniedziałku nowego mechanika, niby 20 lat stażu, ale on nie wie do czego on jest zdolny:P

Więc nie wiem gdzie odstawić swoją maszyznę:

Stacja Rower w Zabrzu

Bikeatelier

Mk bike

Drożę tak temat, ponieważ szkoda mi już czasu, pieniędzy i przede wszystkim nerwów...

Napisano

Więc sprawa wygląda mniej więcej tak...

Na miejscu Stacji Rower powstał salon fryzjerski...

W gliwickim BikeAtelier serwisant nie wie do końca czy się podjąć serwisu amortyzatora, i czy aby na pewno mają autoryzację...

Mk Bike, najlepsze wrażenie, ale widzę tutaj kolega Nabial odradza.

Mały zgryz:P

Napisano

Ja polecam twomar czy jakoś tak na mikołowskiej w kce;)) kupiłem tam rower i za każdym razem jak mam coś do zrobienia to tam jade i wszystko jest w porządku ;D spoko gość prowadzi ten sklep:D

A co powiecie na Activia SPort w Rudzie Śląskiej?? Zastanawiam się czy nie oddać tam bike na przegląd i przy okazji zakupić kilka drobiazgów w sklepie:D;PP

Napisano

Ja mogę z czystym sumieniem polecić Adventure w Tarnowskich Górach. Fajni kolesie, dłuuuugie doświadczenie no i współpraca bezproblemowa. Jak mówią, że coś będzie zrobione na dany dzień, to będzie tak zrobione. Robią większość amorów (z tego manitou, foxy i RS widziałem, że dobrze ;)), ale autoryzowanym serwisem nie są.

• 1 rok później...
Napisano

witam

polecam moj wlasny serwis THOR CYCLES, ktory wlasnie otworzylem. Bielsko-Biala osiedle Polskich Skrzydeł ul. trzech diamentow 2. naprzeciwko lidla po drugiej stronie Cieszynskiej, pawilon z solarium wejscie od tylu. Mam autoryzacje na naprawe fox'a (dampery i widelce). serwisuje rowery od kilku lat (londyn do tej pory, wlasnie wrocilem do polski). Pracuje narzedziami park tool, hozan, syntace. Zapraszam wszystkich, ktorzy poszukuja solidnego serwisu w bielsku. Z racji rozpoczecia dzialalnosci dla pierwszych klientow znizka.

pozdrawiam

s2y8ki

• 3 miesiące temu...
Napisano

Możecie polecić miejsce, w którym dobrze zaplotą mi koło na ZTR Alpine? Po Piechowicach rower jest jak po tornadzie.

Myślałem o Twomarku.

Napisano

W Zabrzu polecam Madaja (ul. Korfantego, nieco poniżej Kauflandu i po drugiej stronie).Nie polecam za to serwisu na 3-go maja naprzeciwko Guido - kiedyś do nich jeździłem, bo blisko, ale ogólnie wychodzi drogo a raz mi tak hamulce ustawili że mało znaku drogowego nie zaliczyłem z wrażenia. W Gliwicach mam 2 zaufane serwisy - jeden na Tarnogórskiej (niedalego Forum), nie zdzierają a serwisant magik po prostu. Drugi - niedawno odkryty - na rogu Górnych Wałów i Chopina (w podwórzu) - ekspresowa naprawa, jeśli tego wymagają okoliczności, nie naciągają na cenach.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja zdecydowanie polecam Adventure w Bytomiu i Tarnowskich Górach. od 10 lat składam u nich swoje rowery i serwisuję jeżeli z czymś sobie nie radzę. Świetni fachowcy.

Napisano

A ja polecę :icon_arrow: "TOMED" w Katowicach na Mikołowskiej 3 (zaraz przed wiaduktem). Ostatnimi czasy składałem tam koło i kupowałem trochę części - nigdy się nie zawiodłem. Właściciel - Pan Tomasz naprawdę jest w porządku, o co by nie spytać zawsze doradzi i sprzeda jakiś knif serwisowy. Widać także, że oprócz fachu w rękach sam nadal jeździ, a o jakości sprzedawanych części niejednokrotnie może opowiedzieć z perspektywy użytkownika. Czasem są takie kolejki do serwisu, że trzeba ustalić termin oddania sprzętu, a kiedy się nie przyjdzie zawsze jakiś rower rozgrzebany na skromnym zapleczu. Coś w tym musi być skoro ludzie tam walą drzwiami i oknami :)

Napisano

ROWEROWNIA

ul. Chrobrego 23

44-200 Rybnik

www.rowerownia.pl

Polecam, serwisant zna się na rzeczy, sam jeździ, wszystko wymienia i naprawia na stan igła. Ceny części, prawie jak w internecie, różnica kilku złoty, czasami wcale. Miła obsługa, tanio i pan serwisant sam składa niezły rowerek tam w składziku w wolnych chwilach, więc musi być jakimś zapaleńcem:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...