Skocz do zawartości

[rower] Kellys Magnus 2009 vs. Go Sport Scrapper AR2

ZooK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pewnie polecicie kellys'a, ale zaciekawiła mnie ta druga propozycja. Czy ktoś zna te rowery, potrafi coś powiedzieć na temat tego jak się sprawują?

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam

Scrapper ar2 to rower naprawde godny polecenia, mimo że produkcji Go sport to spisuje się świetnie. Moj znajom ma go od 2 miesięcy i nic w nim nie szfankuje. Malo tego teraz rower ten kosztuje 1699 i jak bym nie mial juz swojego to kupil bym go.

Napisano
również noszę się z zamiarem zakupu roweru z go sport scrapper ar2.jest ktoś kto może coś na temat tego roweru powiedzieć?z góry dziękuję pozdro

Widziałem, macałem. Za 1700 zł jak najbardziej ok. Tylko szarpnąłbym się i amorek wymienił.

Napisano

Kupiłem scrappera ar2 jakis czas temu za 1699 , jak na razie wszystko OK, rower godny polecenia. Nie polecam tylko serwisu Go Sport.

Napisano

Sklepów w Polsce jest 23 i każdy ma niezależny od siebie serwis, zależy do którego sklepu trafileś z tym serwisem.

Napisano
Sklepów w Polsce jest 23 i każdy ma niezależny od siebie serwis, zależy do którego sklepu trafileś z tym serwisem.

Sklep to GoSport Janki k. Warszawy.

Nawet za 1699 to trochę drogo, skoro za 1599 jest Rockrider 5.3 z XCR-em.

Wcale nie tak drogo, ja np. za swojego Treka dałem 1300zł z dużo gorszym osprzętem. Ten rowerek jest naprawdę dobry i warty ceny. Sam XCR kosztuje ok. 250zł więc z czasem można wymienić :icon_mrgreen:

Napisano

"Ogólnie rzecz biorąc", dosyć nietypowa geometria tego Scrappera kąt podsiodłowy 69* , kąt główki ramy 69* - raczej dziwaczne :icon_mrgreen:

Napisano

Powiem tak. Dla kogoś kto dopiero chce zacząć porządne jeżdżenie geometria nie robi żadnej różnicy ;]

Napisano

Przy takich kątach, pewną jednak robi, zwłaszcza, że to nie rower za 500 zł (chyba, że poszukuje zjazdówki) :)

A jak się tym przejedzie w terenie, to po pierwsze wyrobi sobie złe zdanie o rowerah MTB, po drugie , może go zniechecić do jazdy, gdy koledzy na podjeździe "odjadą w siną dal" :)

• 2 lata później...
Napisano

Sam kąt ramy jest nawet dobry(sam miałem Scrappera Ar2), ale rama i jej wytrzymałość już nie za bardzo. Mnie po ok.11 miesiącach zaczęło coś skrzypieć w supporcie, ale jak byłem w serwisie, to powiedzieli, że rama miękka. Dokręcili troche suport i przez 3 tygodnie było git. Potem znowu. No i tak dokręcali, dokręcali. :wallbash: Okazało się, że to rzeczywiście miękka rama(byłem w różnych serwisach, nie tylko w GoSporcie). Oczywiście ja dawałem muy trochę w kość, szczególnie przy przyspieszaniu, więc w 50 procentach nie dziwie się, że nie wytrzymał. Ale dla kogoś kto spokojnie jeździ, rower jest bardzo dobry. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...