szbiker Napisano 4 Kwietnia 2009 Napisano 4 Kwietnia 2009 Witam Używałem go w rowerze do xc od 2003 do 2008 roku. Wtedy dopiero wchodził na rynek a koszt sięgał 2450zł. Rewelacyjny amortyzator made in USA, wyborna kultura pracy-wybiera wszystko co jest możliwe od malutkich po duże nierówności. Bardzo sztywny bocznie, blokada zawsze działała wybornie a powietrze trzymał cały czas, stan goleni jak na 5 letnie używanie bez specjalnego oszczędzania (serwisowany właściwie raz w roku albo raz na 2 lata ) jest bardzo dobry- nie widać żadnych wytartych elementów i przebarwień. Bardzo ładny wygląd zewnętrzny z srebrną koroną kształtem przypominającą tą z SIDa. Waga 1800g. Obecnie wymaga jedynie wymiany uszczelek na nowe co chyba nie dziwi po 5 latach. Dla mnie kultowy amortyzator. Obecnie jestem świeżym użytkownikiem SID Team 07. Kupiłem go ze względu na niską wagę 1410g - zyskałem całe 400g co daje się odczuć na podjazdach.
andrzejek Napisano 25 Kwietnia 2009 Napisano 25 Kwietnia 2009 Podpisuję się pod tym. Ja używam go dopiero od roku więc nie jestem w stanie ocenić jego bezawaryjności , chociaż ciśnienie ustawiłem raz po zakupie, do tej pory nie zmieniłem (wydawalo mi się po przerwie zimowej że jednak troche z niego uszło, ale jak stanąłem na wagę wszystko się wyjaśniło, poprostu przytyłem troszkę ale ciśnienia nei zmieniłem bo styl jazdy mi się troche rozflaczył i bardziej miękki amortyzator jest akurat na miejscu w tej sytuacji). Co do wybierania małych nierówności, trzeba niestety przyznać że nowe wynalazki z dwiema komorami lepiej w tym przypadku sobie radzą, nie mówiąc o amortyzatorach sprężynowych. Tłumienie działa wybornie i zakres regulacji również jest wyborny i to bardzo blokady użyłem kilka razy po zakupie i do tej pory nie tykam więc się wypowiedzieć nie mogę. Dokładajac do tego rewelacyjny wygląd (wytłoczone napisy zamiast naklejek, czego nie ma chyba żaden inny współczesny amortyzator) i pancerność, wychodzi świetny amortyzator dla ludzi nie oszczędzających sprzętu i nie wymagających wybierania liści. Jeśli gdzieś się znajdzie jeszcze nowy na allegro, czy w innym miejscu, moim zdaniem warto.
bender999 Napisano 9 Listopada 2010 Napisano 9 Listopada 2010 Nie chciałem zakładać nowego tematu wiec piszę tutaj: posiadam RS Duke Sl i chciałbym mu zrobić przegląd w zimę i chciałbym się zapytać na co mam zwrócić uwagę przy pracy - bawiłem się dużo moim Judy SL i znam go na wylot ale jeszcze nie rozbierałem amorka powietrznego i wolę się najpierw zapytać niż później płakać Z góry dzięki za podpowiedzi!
Rekomendowane odpowiedzi