naughtyjurand Napisano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 W sumie nie licze na odzew, ale jade sobie do Kampinosu - za ladna pogoda na siedzenie w domu Jesli komus sie rowniez nudzi i ma ochote sie zabrac Start - Lomianki na razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 4 Kwietnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Szkoda że nie dołączę ale leczę przeziębienie a i jutro mam maraton w Łodzi więc odpadam. Ale może za tydzień w poniedziałek (ten lany)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minister Napisano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 ja jutro wybieram się do Kampinosu, start godzina 12, Parking w Truskawiu, jak ktoś ma ochotę się podłączyć to zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wnd Napisano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Koledzy, kolezanki, pewnie wielu z was tu nie wchodzi dzien w dzien, i nie sprawdza czy ktos jedzie, czy nie jedzie na rower w ten, czy nastepny weekend. Założyłem więc konto na yahoo groups, wystarczy zalogować się, dodać swój adres do bazy grupy, i jednym emailem, dotrzemy do wszystkich zainteresowanych wspólnym rowerowaniem. Mam nadzieje ze pomysl ten, przejdzie pomyslnie test, ludzie beda z niego korzystac, i wszyscy beda zadowoleni. Pozdrawiam adres grupy http://uk.groups.yahoo.com/group/mtb_warsaw/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olecki Napisano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Witam, Ostatnio byłem w Kampinosie - wyjazd z Komorowa/Pruszkowa. W sumie od mojego domu do Kampinosu i z powrotem wyszło 52KM. Samego parku nie zwiedzałem, dojechałem tylko do początku ( Za Borzęcinem Dużym ). Okolice bardzo przyjemne, dojazd nawet prosty ode mnie. Mam pytanie do Was, jak wygląda droga w stronę Kampinosu od Leszna ? Trzeba lecieć trasą czy są jakieś boczne drogi ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Możesz lecieć niebieskim szlakiem. Trochę naokoło, ale za to w pięknych okolicznościach przyrody . Latem może być jednak tu i ówdzie piach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kordi Napisano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Swoją drogą - czy są jakies mapy gps (topo) tras kampinowskich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olecki Napisano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Możesz lecieć niebieskim szlakiem. Trochę naokoło, ale za to w pięknych okolicznościach przyrody . Latem może być jednak tu i ówdzie piach. Dzięki Jeszcze jedno pytanko, w którym momencie zaczyna się ten niebieski szlak ? W Borzęcinie czy w Lesznie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Ten niebieski (południowy krawędziowy) zaczyna się w Dąbrowie Leśnej i zahacza kolejno o Izabelin, Laski, Lipków, Zaborów i Leszno, finiszując w Kampinosie. Borzęcin akurat omija. Z Borzęcina do puszczy nie biegnie żaden szlak, ale jeśli po minięciu kościoła (jadąc od Wawy na zachód) skręcisz w pierwszą ulicę w prawo, jadąc cały czas prosto dojedziesz nią do niebieskiego szlaku w Małym Truskawiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olecki Napisano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Dziękuję Zapewne zaatakuje te traske w weekend Jak są chętni to : http://www.forumrowerowe.org/index.php?s=&...st&p=567033 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Ja dodam, że jeśli ktoś ma ochotę przejechać się tym szlakiem, to jest to w zasadzie ostatni dzwonek przed październikiem, bo kiedy się mocniej ociepli (najdalej na początku czerwca - ale bywa, że już w początkach maja) tony piachu skutecznie zepsują przyjemność z jazdy. To najbardziej zapiaszczony szlak w całym KPNie, jeśli idzie o całokształt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 już jest nieciekawie... zwłaszcza na odcinku Wawa-Truskaw ale ten szlak jest ogólnie "dziki, dziwny i nieciekawy"... oprócz paru miejsc jest całkowicie płaski, dużo piachu, a jak nie ma piachu to błoto(Górne Błota)... nawet jak się lubi błoto to w kość przez cały "letni sezon" dają komary(górne błota, bagna pod karpatami itp) A w ogóle to warto się zaopatrzyć w mapę KPN http://kampinoski-pn.gov.pl/images/mapa_kpn.jpg (chyba najlepsza)... można ją kupić w każdej okolicznej miejscowości w sklepach spożywczych/barach/urzędach... np w spożywczaku w Zaborowie, sklepie w Babicach czy barze w Roztoce.. tak przy okazji: droga Warszawa-Leszno-Kampinos-Sochaczew wcale nie jest taka ruchliwa... największymi pojazdami jakie po niej jeżdżą są 719-tki(tylko do Leszna) i ciągniki... więc jeśli macie mniej czasu lub nie przeszkadza wam asfalt to proszę bardzo... Od Komorowa do Kampinosu dojedziesz bezkolizyjnie też fajnym(ale okolice Moszny-Domaniewa to ser szwajcarski) asfaltem uderzając na Józefów, Błonie, Pass, Pawłowice, Cholewy... tam jest sporo fajnych asfaltowych dróg, względnie gładkich i ze znikomym ruchem(zwłaszcza za Błoniem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olecki Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Zapewne pojadę zobaczyć co i jak w sobotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olecki Napisano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Właśnie analizowałem mapy I jak się okazało Komorowy są dwa, hehe ;] Ja jestem z tego koło Pruszkowa Jutro ruszam do Kampinowskiego Parku Narodowego, może zahaczę o Sochaczew, ale nie wiem czy dam rade, ode mnie to ponad 50km.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wnd Napisano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 hej, jutro wybieram sie na caly dzien w kampinos, wiem ze to srodek tygodnia, ale coz, taka jest wlasnie praca zmianowa, weekend wypada w srodu tygodnia. Jezeli sa chetni, to ruszam z ochoty, z samego ranca, do plecaka jedzenie, niezbedny stuff i woda. Chyba ze ma ktos jakas inna propozycje, np wyjazd gdzies dalej, nie ma problemu, mozemy sie zapakowac do auta jeszcze dzis i wio! pozdr, info na pw. tempo, jak zwykle, towarzyskie, dystans, ok 60-70km, na caly dzien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzYchuu Napisano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Ja może jutro też się przejadę do Kampinosu jestem z Bemowa więc mam jakieś 7km do Puszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomoa Napisano 15 Maja 2009 Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Ja zapraszam na forum poświęcone turystyce w Kampinosie. http://kampinoski.lua.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wnd Napisano 18 Maja 2009 Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 dzis o 14, kampinos, chetni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olecki Napisano 18 Maja 2009 Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 dzis o 14, kampinos, chetni? Na którą przewidywany był by powrót? Mam dość napięty harmonogram, ale może się skuszę ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wnd Napisano 18 Maja 2009 Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 mysle ze ok 17-18. taki szybki trip p.s. moj nr tel 513 871 472, wyslij mi sms jezeli bedziesz chcial sie wybrac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.