muszka Napisano 4 Kwietnia 2009 Napisano 4 Kwietnia 2009 Witam. Posiadam rower Giant Rincon z ramą w rozmiarze L. Potrzebuje dokładnego promienia koła , pomiary nie wchodzą w grę. Napisy na kołach: 50-559 26x1.95 1220 Czy ktoś może zidentyfikować rozmiar kół? Posiadam licznik który muszę ustawić i mam problem z ustawieniem rozmiaru koła. Chodzi mi o dokładne dane gdyż mam możliwość ustawienia do 1/10 po przecinku(26,2 cali itp.)
pudeleQ Napisano 4 Kwietnia 2009 Napisano 4 Kwietnia 2009 Zmierz sobie centymetrzem obwód koła z oponą, podstaw pod wzór l=2Pi*r, potem 2r/2,54 i masz rozmiar w calach. -gdzie l to obwód koła z oponą -gdzie r to promień koła z oponą
cougarek Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 Jeśli nie masz możliwości dokonania pomiarów, to tutaj masz tabelkę z rozmiarami w mm. Podziel przez 25,4 dla uzyskania wartości w calach. http://www.wrower.pl/sprzet/liczniki/liczn...laRozmiarowOpon
Bagno Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 Różni producenci mają różne wartości dla podanych opon. Najlepiej skorzystać z instrukcji do danego modelu bądź zmierzyć samemu.
muszka Napisano 6 Kwietnia 2009 Autor Napisano 6 Kwietnia 2009 Dziękuje za pomoc. Już sobie poradziłem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.