Veldrinn Napisano 4 Kwietnia 2009 Napisano 4 Kwietnia 2009 Witam kupiłem ramę Author Traction (model 2008) z ramą w zestawie były stery Ritchey. Jako, że nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z takimi zintegrowanymi sterami nie mam pewności co do montażu. w zestawie były 2 bieżnie (różnej średnicy), 2 wianki z kulkami, 2 plastikowe "uszczelki"/osłonki, klin na rurę sterową, podkładki pod mostek, gwiazdka i kapsel. Z dołem problemów nie było (bieżnia na widelec, wianek i osłonka). Schody zaczęły się przy górnym sterze. Została mi jedna bieżnia, osłonka i klin Drogą kombinowania doszedłem do wniosku, że trzeba to zmontować w taki sposób (od zewnątrz: osłonka, odwrócona bieżnia i klin) Na rowerze jednak, wygląda to dość dziwnie. Chciałbym się upewnić czy dobrze to składam Ponad to chciałbym jeszcze zapytać czy te czarne miski, które są w główce da się bez problemu wymienić ? pozdrawiam
Mod Team Odi Napisano 4 Kwietnia 2009 Mod Team Napisano 4 Kwietnia 2009 Głowy nie dam, ale wydaje się, że są poprawnie założone. Poszukaj na stronie FSA, tam były kiedyś schematy jak poprawnie założyć stery. Samych misek wbitych w główkę nie dostaniesz więc jeśli już to raczej wymiana całych sterów.
premier2 Napisano 4 Kwietnia 2009 Napisano 4 Kwietnia 2009 Powinno być OK. Też miałem zagwozdkę, jak pierwszy raz ściągnąłem stery, czy dobrze skladam, ale po chwili zastanowienia, doszedłem do tego, że inaczej się nie da złożyć, żeby działało dobrze . pozdr
Veldrinn Napisano 5 Kwietnia 2009 Autor Napisano 5 Kwietnia 2009 Złożone. Luzów brak, a kierownica chodzi gładko - wniosek: złożone poprawnie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.