KaMellows Napisano 2 Kwietnia 2009 Napisano 2 Kwietnia 2009 Witam Czy ktoś spotkał się z problemem zakupu uszczelek do takiego amora? chodzi o uszczelki które są na korkach wkręcanych w golenie widelca. Na necie można je znaleźć pod nazwą "Marzocchi O ring foot nut" jednak u naszego dystrybutora są nie do zdobycia, chciałem profilaktycznie zmienić olej oraz te uszczelnienia na ten sezon a nie wysyłać go do serwisu i płacić za wysyłkę nie tak wcale mało. Może jest ktoś kto uporał się z tym problemem i może pomóc w namierzeniu sklepu gdzie pasujące uszczelki można kupić. Domyślam się że zapewne jest sporo rzeczy wyposażonych takimi właśnie uszczelkami. Jakby co to proszę o info. Chyba że ktoś dysponuje oryginalnymi. Ewentualnie dokładne wymiary mile widziane
toms Napisano 2 Kwietnia 2009 Napisano 2 Kwietnia 2009 A czemu chcesz je zmieniać ? Poszarpały się ? Te "uszczelki" to najzwyklejsze "oringi". Co do problemu jak zdobyć, to ściągnij, zmierz (średnica, grubość) i popytaj w sklepach motoryzacyjnych, ewentualnie w warsztatach lub serwisach zajmujących się naprawą AGD lub hydrauliki. Na google można znaleźć parę firm które zajmują się produkcją i dystrybucją oringów (szukaj "oring" lub "uszczelnienia techniczne").
speq Napisano 3 Kwietnia 2009 Napisano 3 Kwietnia 2009 Najzwyklejsze oringi są troszkę inne - mają mniejszą średnice gumy (nie zewnętrzną, nie wewnętrzną ale tego kawalka gumy, z której są zrobione). Ja osobiście kupiłem takie po 1zł/szt. założyłem, delikatnie wystają poza korek, ale powietrze nie ucieka z amortyzatora.
KaMellows Napisano 3 Kwietnia 2009 Autor Napisano 3 Kwietnia 2009 Witam. Tak dokładnie, oringi są poszarpane, wcześniej amor był w serwisie i jak teraz wykręciłem korki to okazały się ponacinane raczej przez gwint - tutaj zastanawiam się nad umiejętnościami serwisanta ale cóż Właśnie oring mam pomierzony ale dostać taki w miarę dokładny nie jest tak łatwo, jak pasuje średnica to grubość za duża, jeszcze jutro poatakuję jakieś firmy z uszczelnieniami we Wrocławiu to dam dokładne namiary.
eloo Napisano 8 Kwietnia 2009 Napisano 8 Kwietnia 2009 Poszukaj zakladu ktory wytwarza wlasnie uszczelki/oringi. W Warszawie naprzykład jest gg-trading na Łopuszńskiej gdzie maja wszystkie rozmiary/grubosci oringow bodajrze co 0,2mm
speq Napisano 9 Kwietnia 2009 Napisano 9 Kwietnia 2009 i to będzie chyba najlepsze rozwiązanie. Jak nie znajdziesz idealnego to kup taki najbardziej zbliżony rozmiarem z różnicą na +
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.