CrosscR Napisano 31 Marca 2009 Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Witam! Chcę kupić jakąś dobrą i niedrogą (max 200 zł) korbę z suportem. Celuję w korbe Octane One na Isis za 149 zł, ale nie wiem czy dostane jakiś suport za ok 50 zł. Chciałbym wybrać coś na isis, ale jeśli nie zmieszczę się w 200 zł to zastanowie się nad korbą Bop-a Backflip na kwadrat. Może ma ktoś jakąś inną propozycję? I jest szansa żeby dostać gdzieś suport isis za 50 zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speq Napisano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Za 230 PLN masz korbę Truvativ Firex ze zintegrowaną osią. Za 120 PLN masz korbę Deore na octalink i za 70 PLN kupisz dobry suport. Nie pakuj się w kwadrat... ISIS też nie jest zbyt trwały... Już Octalink lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umil Napisano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Nie wiem co macie do isisa. Sam mam isis i jedyne co to się łożyska wybombały, po prostu suport powerspline jest do kitu. Nie można natomiast mówić od razu, że to isis jest to kitu bo się wyrąbały łożyska. Osobiście polecam byle jaki system tylko nie kwadrat- przestarzałe i do kitu. NIE PAKUJ SIĘ W SUPORT TRUVATIV POWERSPLINE NIE WIEM JAK Z RESZTA TRUVATIVA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eternit Napisano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 e co to się łożyska wybombały. Nie można natomiast mówić od razu, że to isis jest to kitu bo się wyrąbały łożyska. No właśnie można. Isis ma "małe kulki" w łożyskach. Taka to jest konstrukcja i nic się nie poradzi, niezależnie od prodcuenta. Lepiej już coś kupić na Hollowtechu II - np Deore ze 230 zeta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CrosscR Napisano 1 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Zainteresowało mnie rozwiązanie z octalinkiem ;] i teraz która z korb będzie się najlepiej nadawała do lekkiego dirtu, streetu? http://www.allegro.pl/item600664084_nowa_k...k_freeride.html http://www.allegro.pl/item600330552_nowa_k...ink_113pln.html http://www.allegro.pl/item596109266_korba_...75mm_wa_wa.html Oczywiście bezwzględu na to która to będzie korba, będzie w niej 1 blat na 32 zęby. Proszę o opinię do powyższych korb ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj Napisano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Czym różni się korba Deore z napisem i bez napisu Deore? Czy ta bez napisu to rzeczywiście Deorka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CrosscR Napisano 8 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Mógłby ktoś wyrazić opinię na temat korby SR Duro na octalink?? Opłaca się taką kupić za 140 zł? http://www.allegro.pl/item600664084_nowa_k...k_freeride.html Z góry dzieki za odp! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
picia98 Napisano 13 Maja 2009 Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Witam Szukam jakiejś korby (z suportem) do mojego MTB. Kasa na wydanie to nie więcej niż 200zł (im więcej zostanie, tym szybciej uzbieram na SPD ). Na moim rowerze jeżdżę: ~65/35|asfalt/teren. Szukając sam trafiłem na: -Shimano Deore FC-M4438 lub -Shimano Deore FC-M521 Chciałbym się spytać jaka jest różnica pomiędzy nimi, oraz jakieś alternatywy. Może jakiś Truvativ? Z góry dziękuje. Piotrek. PS. Jestem nowicjuszem w dziedzinie rowerów, a więc nie wiem na co zwracać uwagę przy wyborze korby . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 13 Maja 2009 Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Różnica jest taka, że FC-M521 ma ramiona puste w środku, czyli teoretycznie sztywniejsze i lżejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilus Napisano 14 Maja 2009 Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Witam, dołączę się do tematu. Posiadam Kellys`a Madmana 2007. Po dwóch latach nadszedł czas na wymianę korby i suportu. Od nowości jest tam SUPORT - TRUVATIV Power Spline (113mm), KORBY - TRUVATIV ISOflow Power Spline (44x32x22T)" Co polecacie tak +/- 250 zł, przeznaczenie "cięższy" XC i czasami na jakiś mniejszych hopkach poskakać. Myślałem nad TYM ZESTAWEM ale czy podejdą mi tam właśnie takie zewnętrzne łożyska ? A może suport Truvativ Giga Pipe ? Co myślicie, może Wy macie jakieś lepsze pomysly. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
picia98 Napisano 16 Maja 2009 Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 A co wy, doświadczeni, byście polecili do mtb jako korbę (+suport) do 200PLN (trochę wyżej też) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 16 Maja 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Osobiście mogę polecić Deorkę ze starszego rocznika na Octalink. Chodzą jeszcze takie na allegro i w niektórych rowerowych. Jeśli możesz dołożyć około 80 zł to Deore ze zintegrowaną osią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomeszek Napisano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 pozwole sobie odświeżyć temat którą korbe wybrać do lekkiego dh/streetu? octane one, truvativ, może dartmoor? do ~250zł z suportem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomeszek Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.