Skocz do zawartości

[korba + suport] Co wybrać za max 200 zł?

CrosscR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chcę kupić jakąś dobrą i niedrogą (max 200 zł) korbę z suportem. Celuję w korbe Octane One na Isis za 149 zł, ale nie wiem czy dostane jakiś suport za ok 50 zł. Chciałbym wybrać coś na isis, ale jeśli nie zmieszczę się w 200 zł to zastanowie się nad korbą Bop-a Backflip na kwadrat.

Może ma ktoś jakąś inną propozycję? I jest szansa żeby dostać gdzieś suport isis za 50 zł?

Za 230 PLN masz korbę Truvativ Firex ze zintegrowaną osią.

Za 120 PLN masz korbę Deore na octalink i za 70 PLN kupisz dobry suport.

Nie pakuj się w kwadrat...

ISIS też nie jest zbyt trwały... Już Octalink lepszy :)

Nie wiem co macie do isisa. Sam mam isis i jedyne co to się łożyska wybombały, po prostu suport powerspline jest do kitu. Nie można natomiast mówić od razu, że to isis jest to kitu bo się wyrąbały łożyska.

Osobiście polecam byle jaki system tylko nie kwadrat- przestarzałe i do kitu.

NIE PAKUJ SIĘ W SUPORT TRUVATIV POWERSPLINE NIE WIEM JAK Z RESZTA TRUVATIVA

e co to się łożyska wybombały. Nie można natomiast mówić od razu, że to isis jest to kitu bo się wyrąbały łożyska.

No właśnie można. Isis ma "małe kulki" w łożyskach. Taka to jest konstrukcja i nic się nie poradzi, niezależnie od prodcuenta. Lepiej już coś kupić na Hollowtechu II - np Deore ze 230 zeta.

Zainteresowało mnie rozwiązanie z octalinkiem ;] i teraz która z korb będzie się najlepiej nadawała do lekkiego dirtu, streetu?

http://www.allegro.pl/item600664084_nowa_k...k_freeride.html

http://www.allegro.pl/item600330552_nowa_k...ink_113pln.html

http://www.allegro.pl/item596109266_korba_...75mm_wa_wa.html

Oczywiście bezwzględu na to która to będzie korba, będzie w niej 1 blat na 32 zęby.

Proszę o opinię do powyższych korb ;]

• 1 miesiąc temu...

Witam

Szukam jakiejś korby (z suportem) do mojego MTB. Kasa na wydanie to nie więcej niż 200zł (im więcej zostanie, tym szybciej uzbieram na SPD :P).

Na moim rowerze jeżdżę: ~65/35|asfalt/teren.

Szukając sam trafiłem na:

-Shimano Deore FC-M4438

lub

-Shimano Deore FC-M521

Chciałbym się spytać jaka jest różnica pomiędzy nimi, oraz jakieś alternatywy. Może jakiś Truvativ?

Z góry dziękuje.

Piotrek.

PS. Jestem nowicjuszem w dziedzinie rowerów, a więc nie wiem na co zwracać uwagę przy wyborze korby ;).

Witam, dołączę się do tematu. Posiadam Kellys`a Madmana 2007. Po dwóch latach nadszedł czas na wymianę korby i suportu. Od nowości jest tam SUPORT - TRUVATIV Power Spline (113mm), KORBY - TRUVATIV ISOflow Power Spline (44x32x22T)"

Co polecacie tak +/- 250 zł, przeznaczenie "cięższy" XC i czasami na jakiś mniejszych hopkach poskakać.

Myślałem nad TYM ZESTAWEM ale czy podejdą mi tam właśnie takie zewnętrzne łożyska ? A może suport Truvativ Giga Pipe ?

Co myślicie, może Wy macie jakieś lepsze pomysly.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...