Skocz do zawartości

Jak dojechać - Stęszew - Poznan

Cyberkrystek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich... Sprawa jest taka... ale bardziej dla Poznaniaków i okolic... chodzi mi o turystyczna trase między Poznaniem a Stęszewem jakies połączenie bo grogą to po pierwsze nieprzyjemne a po drugie niebezpieczne...

Napisano

Turystycznie (po ścieżce rowerowej) to tylko przez Puszczykowo, masz tam podobno całkiem ładną trasę aż do centrum.

Napisano

Ja zazwyczaj jadę przez Plewiska->Głuchowo->Konarzewo Też miałem problem z dojazdem do Stęszewa bo oprócz głównej trasy to nie ma bezpośredniego połączenia.

Napisano

Mapa mówi, że od Rosnówka do Stęszewa jest szlak przez las :) jest to zielony szlak pieszy, ale wiedzie trochę dookoła. jak wygląda przejezdność tego szlaku to nie wiem, dopiero na święta planuję eksploracje tych terenów :)

EDIT. Masz jeszcze czarny szlak bardziej bezpośredni, zresztą masz skana, polecam zakup mapy :)

http://img528.imageshack.us/img528/6167/skan.jpg

• 2 tygodnie później...
Napisano

Za ul. Garbary prosto w kierunku Dębca. Kawałek łęgami, potem przejazd na autostradą i ścieżką w kierunku Puszczykowa. W WPN na Osową Górę, zjazd nad Jezioro Kociołek i dalej w kierunku Jeziora Dymaczewskiego. Tam albo czarnym szlakiem prawą stroną jeziora i dalej nad jeziorem Witobelskim, lub lewą bezpośrednio do Stęszewa. Chyba prosta droga :devil: Zresztą mapka od Mikana wyjaśnia wszystko <_<

• 10 miesięcy temu...
Napisano

Dyniek --> nie umywa sie do szlaku nadwarcianskiego, choc jest krotsza :icon_mrgreen:. Droga do Wir jest dosc nudna i prosta, jedyna zaleta, ze z gorki :wallbash:.

Najlepsza terenowa trasa to Pierscieniem (zielony rowerowy na mapce) do Mosiny i potem dalej tym szlakiem do drogi na Puszczykowo, tam skrecic na nadwarcianski. Po drodze mozna zahaczyc o czarny szlak pieszy nad jez Dymaczewskim, to chyba najlepszy singiel MTB w okolicy :icon_mrgreen:.

Albo tak - z Pierscienia przy (chyba) Głazie Wodziczki nad jeziorem Goreckim skrecic w czerwony szlak i nim dojechac do Puszczykowa, praktycznie wyprowadza na szlak nadwarcianski.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...