Cyberkrystek Napisano 30 Marca 2009 Napisano 30 Marca 2009 Witam wszystkich... Sprawa jest taka... ale bardziej dla Poznaniaków i okolic... chodzi mi o turystyczna trase między Poznaniem a Stęszewem jakies połączenie bo grogą to po pierwsze nieprzyjemne a po drugie niebezpieczne...
Mikan Napisano 30 Marca 2009 Napisano 30 Marca 2009 Turystycznie (po ścieżce rowerowej) to tylko przez Puszczykowo, masz tam podobno całkiem ładną trasę aż do centrum.
sq3mka Napisano 30 Marca 2009 Napisano 30 Marca 2009 Ja zazwyczaj jadę przez Plewiska->Głuchowo->Konarzewo Też miałem problem z dojazdem do Stęszewa bo oprócz głównej trasy to nie ma bezpośredniego połączenia.
Cyberkrystek Napisano 30 Marca 2009 Autor Napisano 30 Marca 2009 dzieki wielkie - a może istnieje jakaś droga przez ten las parku wielkopolskiego... od Rosnówka po sam Steszew
Mikan Napisano 30 Marca 2009 Napisano 30 Marca 2009 Mapa mówi, że od Rosnówka do Stęszewa jest szlak przez las jest to zielony szlak pieszy, ale wiedzie trochę dookoła. jak wygląda przejezdność tego szlaku to nie wiem, dopiero na święta planuję eksploracje tych terenów EDIT. Masz jeszcze czarny szlak bardziej bezpośredni, zresztą masz skana, polecam zakup mapy http://img528.imageshack.us/img528/6167/skan.jpg
mlevy Napisano 7 Kwietnia 2009 Napisano 7 Kwietnia 2009 kiedyś nawet tamtędy jechałem, przez Trzebaw. mapka parku i kombinuj!
Sibil Napisano 17 Kwietnia 2009 Napisano 17 Kwietnia 2009 Za ul. Garbary prosto w kierunku Dębca. Kawałek łęgami, potem przejazd na autostradą i ścieżką w kierunku Puszczykowa. W WPN na Osową Górę, zjazd nad Jezioro Kociołek i dalej w kierunku Jeziora Dymaczewskiego. Tam albo czarnym szlakiem prawą stroną jeziora i dalej nad jeziorem Witobelskim, lub lewą bezpośrednio do Stęszewa. Chyba prosta droga Zresztą mapka od Mikana wyjaśnia wszystko
dyniek Napisano 8 Marca 2010 Napisano 8 Marca 2010 Ja polecam taką trasę: http://www.bikemap.net/route/406801
Klosiu Napisano 9 Marca 2010 Napisano 9 Marca 2010 Dyniek --> nie umywa sie do szlaku nadwarcianskiego, choc jest krotsza . Droga do Wir jest dosc nudna i prosta, jedyna zaleta, ze z gorki . Najlepsza terenowa trasa to Pierscieniem (zielony rowerowy na mapce) do Mosiny i potem dalej tym szlakiem do drogi na Puszczykowo, tam skrecic na nadwarcianski. Po drodze mozna zahaczyc o czarny szlak pieszy nad jez Dymaczewskim, to chyba najlepszy singiel MTB w okolicy . Albo tak - z Pierscienia przy (chyba) Głazie Wodziczki nad jeziorem Goreckim skrecic w czerwony szlak i nim dojechac do Puszczykowa, praktycznie wyprowadza na szlak nadwarcianski.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.