twmax Napisano 30 Marca 2009 Napisano 30 Marca 2009 Witajcie Mam pytanie Czy wymiana dętki w kole przednim jak i tylnym jest taka sama gdy mamy V-breka i hamulec hydrauliczny czy nie. O czym należy pamiętać mając hamulce hydrauliczne ? Czy np można obracać rower o 180 st i kłaść go na siodełko i kierownice ? pozdrawiam MAX
Boss Napisano 30 Marca 2009 Napisano 30 Marca 2009 Nie wciskać klamki po wyciągnięciu kół, a najlepiej włożyć coś między klocki, np. dystanse dostarczane wraz z nowymi hamulcami.
skjaatel Napisano 30 Marca 2009 Napisano 30 Marca 2009 Jeśli nie masz klocków dystansujących to coś twardego, niewiele szerszego od tarcz. Ps. "Dędki" - takiej pisowni nie widziałem jeszcze:D:D
miskov17 Napisano 30 Marca 2009 Napisano 30 Marca 2009 Jeżeli zdejmujesz koło "na chwilę" żadne podkładki nie są potrzebne. Przy podróżach warto takowe założyć a nawet jest to wysoce wskazane Co do obracania itp, przy kupnie roweru dowiedziałem się, że tak nie powinno się robić aczkolwiek nie wiem dlaczego Przy zakładaniu koła musisz ostrożnie wkładać tarcze do zacisków - w innym razie czeka Cię regulacja
tobo Napisano 30 Marca 2009 Napisano 30 Marca 2009 ...moźe dlatego nie powinno się stawiać roweru do góry nogami bo wtedy moźna się uderzyć o obracające koło i odnieść obraźenia typu opażenia 2 lub 3 stopnia tudzież oskalpowanie
accentinferno Napisano 31 Marca 2009 Napisano 31 Marca 2009 Nie powinno się obracać bo jeżeli masz niedobór plynu w zbiorniczku i naciśniesz hampel jest duże prawdopodobieństwo zapowietrzenia.
twmax Napisano 1 Kwietnia 2009 Autor Napisano 1 Kwietnia 2009 Dzięki wszystkim za odpowiedzi w Piątek odbieram rowerek i już w sobotę jadę na wyprawę na razie delikatnie ze 30km rowerek na "dotarciu" pozdrawiam MAX
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.