Skocz do zawartości

[Wymiana dętki] a Hamulec hydrauliczny

twmax

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie

Mam pytanie

Czy wymiana dętki w kole przednim jak i tylnym jest taka sama gdy mamy V-breka i hamulec hydrauliczny czy nie.

O czym należy pamiętać mając hamulce hydrauliczne ?

Czy np można obracać rower o 180 st i kłaść go na siodełko i kierownice ?

pozdrawiam

MAX

Napisano

Nie wciskać klamki po wyciągnięciu kół, a najlepiej włożyć coś między klocki, np. dystanse dostarczane wraz z nowymi hamulcami.

Napisano

Jeżeli zdejmujesz koło "na chwilę" żadne podkładki nie są potrzebne. Przy podróżach warto takowe założyć a nawet jest to wysoce wskazane :P

Co do obracania itp, przy kupnie roweru dowiedziałem się, że tak nie powinno się robić aczkolwiek nie wiem dlaczego :D

Przy zakładaniu koła musisz ostrożnie wkładać tarcze do zacisków - w innym razie czeka Cię regulacja :D

Napisano

...moźe dlatego nie powinno się stawiać roweru do góry nogami bo wtedy moźna się uderzyć o obracające koło i odnieść obraźenia typu opażenia 2 lub 3 stopnia tudzież oskalpowanie :P

Napisano

Dzięki wszystkim za odpowiedzi w Piątek odbieram rowerek i już w sobotę jadę na wyprawę na razie delikatnie ze 30km rowerek na "dotarciu" :)

pozdrawiam

MAX

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...