kapustek93 Napisano 30 Marca 2009 Napisano 30 Marca 2009 Witam ! Mam do Was pytanie, jakie jest Wasze ostateczne zdanie na temat ram firmy Kellys ? Warto kupić kellysa ? Chodzi o jazde systematyczną ale bez zadnych wariacji. ( Kellys Magnus )
melus Napisano 22 Lipca 2009 Napisano 22 Lipca 2009 Witam , mam zamiar kupic nowy rower . Obecny zlom (czytaj stary kross B250....) konczy juz swoj zywot hehe. Bardzo lubie jezdzic po lesie , czasem troche poszalec , male chopki itp , lecz stosunkowo duzo km robie rowniez po asfalcie . I tu moje pytanie do uzytkownikow Kellys'ow - czy te ramy sa wytrzymale ? spelnia moje oczekiwania ? mozna na nich poszalec po lesie bez wizyty w serwisie ? chodzi dokladnie o dwa modele Quartz i Salamander - i tu kolejne pytanie - czym roznia sie te rowerki od siebie ? i ostatnie pytanie , czy za 1600-1700 dostane cos lepszego od Salamander'a ? moze ktos mi jeszcze pomoze wyszukac cos czym bede mogl i po asfalcie i po lesie i czasem troche poszalec ? czy to nie mozliwe w tym przedziale cenowym ? bede musial isc na kompromis pewnie :/ Prosze o odpowiedz i pozdrawiam ;] PS. Szczegolnie pozdrawiam Adminów xD
micferrari Napisano 22 Lipca 2009 Napisano 22 Lipca 2009 kellys imanige lub madman i sklep w nowym targu one stoją tam po 2300
melus Napisano 23 Lipca 2009 Napisano 23 Lipca 2009 y no tak wszystko byłoby git tylko ze nie mam tyle kasy .... :/ pisałem ze max 1700 złociszy
micferrari Napisano 23 Lipca 2009 Napisano 23 Lipca 2009 ale nie wiem czy nie kupił byś magic czy też innego kellysa w takiej cenie do 1700 zł musiał byś się zapytać jak chcesz to ci mogę podać stronę i tam jest telefon do tego sklepu tam są obniżki nawet 40 % także warto ja kupiłem tam 1 tydzień temu meridę matts tfs 700 -d za 2700 co katalogowo kosztuje 3800
krzywo Napisano 23 Lipca 2009 Napisano 23 Lipca 2009 Mam quartza 2005 i go nie oszczędzam i jestem z niego zadowolony.Kupiłem go używanego,stał 3 lata nie jeżdżony. Na asfalt GT Nomad-Sport 2008 z tego sklepu http://www.rower.com.pl/index.php?main_pag...ducts_id=272051 Kupiłem w październiku i dostałem duuuży rabat. Warto z nimi negocjować. Na Gt mają teraz rabaty. Znalazłem jeszcze coś takiego,ale firmy nie znam http://www.rowery.pl/index.php?l=kr&mo=25 Tu za 1700 http://www.rowery.pl/index.php
Patryke Napisano 23 Lipca 2009 Napisano 23 Lipca 2009 Salamander - i tu kolejne pytanie - czym roznia sie te rowerki od siebie ? i ostatnie pytanie , czy za 1600-1700 dostane cos lepszego od Salamander'a ? Rozumiem, że chodzi Ci o modele '09? Różnią się praktycznie wszystkim a głównie to ramą i Quartz ma napęd na 8. Już wolałbym dołożyć do Oxygena, ze względu na ramę, która IMO jest bardzo dobra. Jeśli Ci chodzi o relacja cena/jakość to w tym przedziale ciekawy jest Kross A2/A4 głównie przez to, że ma XCR'a na przedzie, Gila działa jako tako.
melus Napisano 23 Lipca 2009 Napisano 23 Lipca 2009 nie nie krossa nie chce na pewno hehe ;] wlasnie dzis w sklepie jezdzilem na oxygenie ;] fajny jest i wcale nie musialbym dokladac , chyba wlasnie oxygena kupie ;]
lajtspid Napisano 24 Lipca 2009 Napisano 24 Lipca 2009 Witam ! Mam do Was pytanie, jakie jest Wasze ostateczne zdanie na temat ram firmy Kellys ? Warto kupić kellysa ? Chodzi o jazde systematyczną ale bez zadnych wariacji. ( Kellys Magnus ) nie nie krossa nie chce na pewno hehe Dlaczego nie chcesz? I dlaczego "hehe"?
dudiMTB Napisano 24 Lipca 2009 Napisano 24 Lipca 2009 powiem tak.. miałem kupić niedawnO kellys'a i własnie wybieralem po miedzy kelly's a krossem.. i jestem w 100% zadowolony z kross'a i ciesze sie ze nie zdecydowałem sie na kellys'a ! pozdrO.
Zidentyfikowany Napisano 24 Lipca 2009 Napisano 24 Lipca 2009 powiem tak.. miałem kupić niedawnO kellys'a i własnie wybieralem po miedzy kelly's a krossem..i jestem w 100% zadowolony z kross'a i ciesze sie ze nie zdecydowałem sie na kellys'a ! pozdrO. i co to wnosi do tematu ? Do autora: Jeśli chcesz kupić rowerek do spokojnej jazdy (tak jak piszesz) to Kellys Magnus będzie idealny i poszaleć można Poza tym ta biała rama Sam się zastanawiam pomiędzy Magnusem a Unibike Flite, ale Flite wygrywa osprzętem...
melus Napisano 24 Lipca 2009 Napisano 24 Lipca 2009 lajtspid nie chce kross'a poniewaz mam nieprzyjemne wspomnienia z moim obecnym , co prawda odpustowym ale jednak rowerem . . . jade sobie jakis czas temu na nim na prostej drodze i pekla mi rama , konkretna gleba . Kross'a na pewno nie kupie. Ogolnie to sie chyba juz zdecydowalem sie na Kellys'a Oxygen'a
dudiMTB Napisano 24 Lipca 2009 Napisano 24 Lipca 2009 a co to dokładnie za kross był?.. ja bym stawiał na osprzęt.. a nie na rame ; p z resztą jak tam sobie chcesz twoj wybór.
melus Napisano 24 Lipca 2009 Napisano 24 Lipca 2009 stary , odpustowy Kross B250 , osprzet w kellysie oxygenie wcale nie jest gorszy od Twojego Levela A4 ;] takze wiesz ;] a i poza tym to gdzie by sie nie ruszyl teraz to kazdy smiga na A4 .... wiec wole miec cos innego - zebym sobie z innym nie pomylil hehe
hudy Napisano 24 Lipca 2009 Napisano 24 Lipca 2009 A mnóstwo ludzi jechało sobie jakiś czas temu na swoich Kellysach i pach - pękają ramy. Okrutnie pękały kellys'y Sabotage, rysy do pęknięć pojawiały się w najniższych modelach - u kumpla w Salamandrze przy główce. U znajomej w magnusie przy suporcie. Imo obecnie na rynku Kelly's ma jedne z najsłabszych ram, które właśnie mają tendencję do pękania. Sklep w moim mieście sprzedał mnóstwo tych rowerów i wiem co mówię bo sporo rowerów wraca z tym problemem. Zresztą, po reaktywacji Krossa ich jakość i opłacalność wzrosła niepomiernie.
Kerys Napisano 24 Lipca 2009 Napisano 24 Lipca 2009 Mam ramkę Kellys Magic 2007 rok. Ma fajną, sportową geometrię i dobrze się spisuje w ekstremalnie trudnych warunkach - żadnych problemów. Przyzwoicie waży, bodajże niecałe 1,4 kg w rozmiarze 17,5". Jeżdżę maratony Giga, głównie u Golonki (te trudniejsze ;-), ukończyłem Beskidy MTB Trophy 2008 i 2009. Rower zaliczył kilka solidnych dzwonów i poza zarysowaniami z ramą nic się nie dzieje. Dodam tylko, że to nie jest sklepowy Magic tylko składak. Wyszedłem z założenia, że najważniejszy jest amor (Fox RLC) i hamulce (Avid Ultimate), potem napęd (XT/XTR), reszta skompletowana na tańszych podzespołach (Accent, niższy Ritchey). Ramę może będę zmieniał w przyszłym roku, na coś karbonowego - póki co Magica mogę śmiało polecać. Rama kosztowała niecałe 6 stów.
lajtspid Napisano 24 Lipca 2009 Napisano 24 Lipca 2009 odpustowy Kross B250 Odpustowy - nie spotkałem się z takim określeniem Marketowy, makrokesz to i owszem. Może nie powinienem zabierać głosu w tym wątku, bo mam uraz i wstręt do tej marki (Kelly's oczywiście, nie Kross). Kellys's to synonim "wypasionego sprzęta" wśród młodzieży w dresach. Jeszcze nie widziałem dresa czy innego pajaca na Krossie A4 czy A6. A Kellysów na deptakach w każdym dużym mieście dziesiątki. Ostatnio nawet trafiłem na jakimś forum (nierowerowym) na wątek gdzie właśnie piali z zachwytu nad tą marką (głównie przytaczając argumenty o boskim wyglądzie) i wyższości nad Giantem. Jak znajdę w historii Firefoxa to podlinkuję. Warto poczytać, dla poprawy humoru. Sorry za OT
melus Napisano 24 Lipca 2009 Napisano 24 Lipca 2009 lajtspid krossa na pewno nie kupie , nie jestem dresem , nie zachwycam sie kellysem , nie chce miec ladnego roweru , chce miec dobry , niestety kasa mnie ogranicza - max 1700:/ rower musi byc nowy . Jesli znajdziesz mi cos o porownywalnym osprzecie jak Oxygen a innej marki to chetnie kupie , nie powiedzialem ze musi to byc kellys...... ale zarazem nie moze to byc kross ;]
nabial Napisano 24 Lipca 2009 Napisano 24 Lipca 2009 nie uzytkowalem nigdy kellysa, ale pare razy przy nich grzebalem, wiec sie napatrzylem, pare razy przejechalem i wg mnie jest to jedna z najgorszych firm produkujacych rowery niemarketowe...malowania niektorych ram fakt - ladne swoja droga pionierska firma, ktora jeszcze niedawno sprzedawala rowery xc z amorami 130mm
melus Napisano 24 Lipca 2009 Napisano 24 Lipca 2009 ja sie nie znam , jestem laikiem jak na razie , nadajecie na kellysy wiec moze macie racje , skoro tak to znajdzmy jakis kompromis , nie kellys nie kross , w podobnym osprzecie za max 1700 zl.....
dudiMTB Napisano 24 Lipca 2009 Napisano 24 Lipca 2009 stary , odpustowy Kross B250 , osprzet w kellysie oxygenie wcale nie jest gorszy od Twojego Levela A4 ;] takze wiesz ;] a i poza tym to gdzie by sie nie ruszyl teraz to kazdy smiga na A4 .... wiec wole miec cos innego - zebym sobie z innym nie pomylil hehe u mnie na miescie zadko kiedy widac kogos na A4, i własnie full ludzi jezdzi na kellys'ach.. w ogóle jak mozesz porównywać B250 do A4?! ; / i jaki ten Twój Oxygen ma osprzęt?. Bo ja za swojego krossa A4 dałem 2ooo pln.. i mam go na xt-ku więc wiesz.. co prawda na nie pełnym ale jest.. w sumie mógł byś sie zastawnowić na Kellys Salamander 09' przyzwoita cena ale rower jest troche ciężki nie całe 14 kg.. ale jesli by Ci to nie przeszkadzało.
milo Napisano 24 Lipca 2009 Napisano 24 Lipca 2009 mam go na xt-ku więc wiesz.. co prawda na nie pełnym ale jest.. Znaczy sie tylną przerzutkę masz xt? a taki xt nic ci nie daje,poza chwaleniem sie na forum, gdy reszta jest 2 lub 3 grupy niżej. Nudno sie robi na tym forum tylko kross kellys kross kellys... zupelnie jak buraki w golfach na miescie.
melus Napisano 25 Lipca 2009 Napisano 25 Lipca 2009 dudiMTB wcalenie po porownalem Twojego cudownego A4 do B250 , orownalem oxygena do A4 ;] zdania nie zmienie ,krossa naprewno nie kupie , jestem troche w kropce po waszych naganach na kellysa niestety..... nie wiem co teraz zrobic :/
dudiMTB Napisano 25 Lipca 2009 Napisano 25 Lipca 2009 Znaczy sie tylną przerzutkę masz xt? a taki xt nic ci nie daje,poza chwaleniem sie na forum, gdy reszta jest 2 lub 3 grupy niżej. Nudno sie robi na tym forum tylko kross kellys kross kellys... zupelnie jak buraki w golfach na miescie. Przezutka tylnia, lancuch, kaseta, korba, piasty deore, manetki deore, z przodu tylko dupne alivio ale zmieniam za miecha na xt-ka bo kasy mi brak jeszcze troche.. ; / A jesli Ci nie odpowiada tO forum to poprostu tu nie zaglądaj buraku.. -.-
nabial Napisano 25 Lipca 2009 Napisano 25 Lipca 2009 ja tam mysle, ze to dudiMTB nie bedzie tutaj zagladal, jak tak bedzie ludzi obrazal moze zamiast tego kup sobie slownik...pakowac pelne xt w rame a4...no coz a sam zainteresowany jesli chce porade, to niech powie, czy ma jakies priorytety, czy chce modernizowac, czy tez kupic i jezdzic, wydajac mozliwie niewiele
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.