Skocz do zawartości

[kierownica] Szukam fajnej gietej kierownicy

human

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Od jakiegos roku mam rower z prosta kierownica ale szczerze mowiac moj poprzednik mial gieta i jakos wygodniej mi sie na takiej jezdzi. Rower z gieta kiera tez wyglada moim zdaniem bardziej rasowo.

Dlatego bym prosil o doradzenie kupna jakiejs dobrej kierownicy (ale bez szalenstw) z powiedzmy sredniej polki cenowej.

Przy okazji pytanie - czy przy wymianie kiery bede musial tez kupowac mostek?? Jesli tak to prosilbym o podanie zestawu kiera + mostek.

Moj rower to Trek top-fuel 7. Jezdze glownie po parkach, troche w terenie, sporadycznie w gorach - jesli te info by mialo w czyms pomoc :)

Napisano

żeby cokolwiek doradzić to potrzebne są ściślej określone potrzeby z twojej strony, w tym wypadku cena i waga nowej kierownicy.

co do wymiany mostka - zależy. obecnie równolegle funkcjonują dwa standardy - z czego gdybam że najprawdopodobniej w twoim rowerze jest kierownica o średnicy mocowania 31.8 mm (taka która dosyć mocno "pęcznieje" po środku w stosunku do obu końców o mniejszej średnicy) i jeśli chcesz zostawić mostek to musisz szukać kierownicy o takim mocowaniu.

http://www.allegro.pl/16453_kierownice.htm...B420%5D%5B1%5D=

to wg mnie średni przedział cenowy dla kierownic - wybór jest duży.

Napisano

Co do grubosci kierownicy to tak - posrodku jest sporo grubsza niz reszta :wub: Co do ceny do mysle ze tak do 200-250 zl (ale i tak bede kupowal w sklepie w UK wiec prosze az tak cena sie nie sugerowac :D ). Waga? - w sumie nie wiem czy ma az takie znaczenie pare gramow w ta czy w ta jesli rower ogolnie nie jest lekki ze wzgledu na tylne zawieszenie i dosc porzadny przedni amor (Rock shox Reba).

http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=3491 Taka jak ta powinna byc dobra prawda? (tylko sie zastanawiam czy 20mm czy 30mm zgiecie)

Napisano

Ja mam na sprzedaż kiere giętą na 25,4 mm, szerokość 65 cm i waga zaledwie 242 g (zaledwie jak na giętą). Kiera nowa z Felta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...