human Napisano 30 Marca 2009 Napisano 30 Marca 2009 Witam, Od jakiegos roku mam rower z prosta kierownica ale szczerze mowiac moj poprzednik mial gieta i jakos wygodniej mi sie na takiej jezdzi. Rower z gieta kiera tez wyglada moim zdaniem bardziej rasowo. Dlatego bym prosil o doradzenie kupna jakiejs dobrej kierownicy (ale bez szalenstw) z powiedzmy sredniej polki cenowej. Przy okazji pytanie - czy przy wymianie kiery bede musial tez kupowac mostek?? Jesli tak to prosilbym o podanie zestawu kiera + mostek. Moj rower to Trek top-fuel 7. Jezdze glownie po parkach, troche w terenie, sporadycznie w gorach - jesli te info by mialo w czyms pomoc
tobo Napisano 30 Marca 2009 Napisano 30 Marca 2009 żeby cokolwiek doradzić to potrzebne są ściślej określone potrzeby z twojej strony, w tym wypadku cena i waga nowej kierownicy. co do wymiany mostka - zależy. obecnie równolegle funkcjonują dwa standardy - z czego gdybam że najprawdopodobniej w twoim rowerze jest kierownica o średnicy mocowania 31.8 mm (taka która dosyć mocno "pęcznieje" po środku w stosunku do obu końców o mniejszej średnicy) i jeśli chcesz zostawić mostek to musisz szukać kierownicy o takim mocowaniu. http://www.allegro.pl/16453_kierownice.htm...B420%5D%5B1%5D= to wg mnie średni przedział cenowy dla kierownic - wybór jest duży.
human Napisano 30 Marca 2009 Autor Napisano 30 Marca 2009 Co do grubosci kierownicy to tak - posrodku jest sporo grubsza niz reszta Co do ceny do mysle ze tak do 200-250 zl (ale i tak bede kupowal w sklepie w UK wiec prosze az tak cena sie nie sugerowac ). Waga? - w sumie nie wiem czy ma az takie znaczenie pare gramow w ta czy w ta jesli rower ogolnie nie jest lekki ze wzgledu na tylne zawieszenie i dosc porzadny przedni amor (Rock shox Reba). http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=3491 Taka jak ta powinna byc dobra prawda? (tylko sie zastanawiam czy 20mm czy 30mm zgiecie)
evo Napisano 30 Marca 2009 Napisano 30 Marca 2009 Ja mam na sprzedaż kiere giętą na 25,4 mm, szerokość 65 cm i waga zaledwie 242 g (zaledwie jak na giętą). Kiera nowa z Felta.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.