Skocz do zawartości

[rama] Poison Arsen vs Phosphor

speq

Rekomendowane odpowiedzi

Tak się zastanawiam jak wygląda sprawa z tymi ramami.

Obie mają 100 mm skoku, różnią się ceną i wagą...

Jak wygląda praktycznie różnica w działaniu tych ram? Czy jest w ogóle jakaś?

Dzięki za informacje.

A wytrzymałość? Raczej można wymagać, że podczas normalnej, niekoniecznie lekkiej eksploatacji, nie powinno się nic stać.

Może powiem na czym mi zależy jeśli chodzi o ramę: ma być przede wszystkim uniwersalna, jeżdżę zarówno po asfalcie jak i w terenie - na początku chciałbym 100 mm a później zapewne 120 mm. Ma się dobrze wspinać i fajnie zjeżdżać - po wrzuceniu 120 mm nie ma się z tego zrobić krowa. Generalnie ma to być typowo turystyczna rama.

O tym to nie musim mi mówić ... :)

Ja jeszcze nie mam fulla ale się przejechałem na Poisonie kolegi no i się zaczęło...

Jak na razie mam Bombera MX Comp'a 105 i taki skok chcę też z tyłu. Ale jak się da zwiększyć to tym lepiej...

Więc jak do zaawansowanej turystyki ta rama się nadaje? Nie znam producenta więc się wolę zapytać.

Chcesz kupić samą ramę? W extreme-shopie? Jeżeli tak to dokładnie się upewnij jaką maja. Bo na ich stronie są dwa różne zdjęcia tej ramy (starsza i nowsza wersja), dodatkowo jest też tabelka z zupełnie inna geometrią (chyba stara) niż na stronie producenta.

Według mnie cena tej ramy w E-S to trochę przesada.

Jak na razie zbieram informacje nt. właśnie najlepszej dla mnie ramy :confused:

Podoba mi się ta propozycja ramki z Niemiec...

Jakieś inne propozycje macie w podobnej cenie ze skokiem 120 mm?

Niemiecka propozycja z damperem kosztuje od 550 Euro a Poison z damperem kosztuje 2500 PLN. Więc niemiecka propozycja jest tak czy inaczej tańsza.

jeśli masz tyle kasy to byłby dobry wybór na twoje wymagania http://allegro.pl/item591567597_okazja_now...ace_3_2008.html myślę że jak po negocjujesz i kupisz przez sklep to do 2500-2600zł zejdą.

Ja np. byłem na początku "niby" zawziętym xc bikerem na ht z 100skoku w koncowym efekcie z chęcią zmieniłem skok w rebie na 115 i rower poskładany jest i jestem zadowolony (linki poniżej)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...