Skocz do zawartości

[rower] Rower mtb do 1600zł, lub giant do 2100zł

obar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie no Trooper, po prostu mnie rozbrajasz.. Mówisz by nie sugerować się opiniami innych a próbujesz wręcz narzucić innym swoją opinię, a przykłady porównań rowerów do much i kału Weź sobie odpuść.

Facet, nie pieprz głupot, bo ja nikomu swojej opinii nie narzucam. Mówię tylko, że zachwalanie mechanicznych tarczówek jest niedorzeczne i popieram je - moim zdaniem - lepszymi argumentami niż ''polecane przez wielu rowerzystów''. Tak więc zaparz sobie melisy, bo trochę za bardzo agresywny jesteś, koleżko;)

Napisano

"Koleżką" Twoim nie jestem i trochę szacunku ze swojej strony okaż. Nie podajesz żadnych konkretnych argumentów przeciwko mechanicznym tarczówką, które poparte by były jakimkolwiek doświadczeniem. A tak w ogóle to cała dyskusja o hamulcach, to nie ten dział, a dwa, że rower meridy, od którego zaczęła się cała dyskusja ma zwykłe v-ki.

Z mojej strony tyle. Jeśli chcesz porozmawiać o tym więcej zapraszam na pw bądź gg. Szkoda zaśmiecać ten temat takimi postami które nic nie wnoszą. Peace & love.

Obar co do krossa panica, to jest to już rower bardziej do szalenstw. Poszukaj na forum jest wiele tematów o tym rowerze. Jeśli wybrałbyś odpowiednio dużą ramę to może i dałoby radę pojechać na nim w miarę komfortowo na wycieczkę (wybierając większą ramę, niebezpieczniejszym staje się jazda stricte dirtowa czy lekkie skoki), jednak moim zdaniem albo wycieczki albo hopki. Chociaż z drugiej strony jeśli mówisz, że najdłuższe wyprawy będą w okolicach 30km to pewnie dałoby radę.

Napisano

ok to chyba jednak kupię kross panic, gdyż na wycieczki nie jeżdże albo bardzo rzadko, głównie z kolegami po okolicach

tylko pytanie lepiej kupić tego

http://www.allegro.pl/item592145211_dual_k...anic_super.html

czy zwykłego nowego też w tej cenie

a może giant brass 2?

http://www.giant-bicycles.com/pl-PL/bikes/...ain/3236/34573/

tylko trochę lipnie bo on nie ma z przodu przerzutek i tu pytanie czy istnieje możliwość dołożenia kół żebatych i dokupienia przerzutki (jeśli kogoś rośmieszyłem pytaniem to sorry ale jestem zielony w tych sprawach)

Napisano

Trooper, podaruj sobie, bo z całokształtu twoich wypowiedzi na forum jasno wynika, że zbyt dużego obycia w tematyce rowerowej nie masz :) ... Wprowadzasz tylko ludzi w błąd, i to nie pierwszy już raz :D ...

To, że ty nie potrafisz sobie poradzić z prostym naciągiem linek w mechanikach, nie oznacza, że nie są one warte uwagi. Ja jakoś z BB5 żadnych problemów nie mam, podobnie jak wielu innych, znanych mi rowerzystów.

Napisano
"Koleżką" Twoim nie jestem i trochę szacunku ze swojej strony okaż.

Trudno okazać szacunek komuś, kto pisze posta po to, żeby kogoś zaatakować;] I radzę zasięgnąć języka a propos słowa ''koleżka'', bo chyba go nie zrozumiałeś.

Obar co do krossa panica, to jest to już rower bardziej do szalenstw. Poszukaj na forum jest wiele tematów o tym rowerze. Jeśli wybrałbyś odpowiednio dużą ramę to może i dałoby radę pojechać na nim w miarę komfortowo na wycieczkę (wybierając większą ramę, niebezpieczniejszym staje się jazda stricte dirtowa czy lekkie skoki), jednak moim zdaniem albo wycieczki albo hopki. Chociaż z drugiej strony jeśli mówisz, że najdłuższe wyprawy będą w okolicach 30km to pewnie dałoby radę.

Tutaj również piszesz bzdury. Kupi ''Panica'' do hopek, zainwestuje w drugą, dłuższą sztycę i już ma rower do wycieczek w granicach tych 30 km.

Ostatnio naczytałem się wiele dobrego o rowerach cube i ghost co sądzicie o tych rowerach? jeżdzicie, jeździliście? jak osprzęt w tych roweruch ?

W oby przypadkach piętą achillesową jest amortyzator. Jeśli jednak nie zależy ci na tym elemencie i będziesz miał fundusze na wymianę to możesz kupić któryś z tych rowerów. Jednak w tym przedziale cenowym spokojnie znalazłbyś coś, co ma dobrze wyważone wszystkie podzespoły.

Trooper, podaruj sobie, bo z całokształtu twoich wypowiedzi na forum jasno wynika, że zbyt dużego obycia w tematyce rowerowej nie masz ... Wprowadzasz tylko ludzi w błąd, i to nie pierwszy już raz ...

Wiesz, jeśli chcesz robić moralizatorskie gadki to lepiej skup się na swoich dzieciach, bo mnie prawa do wypowiedzi odebrać nie możesz. A że żaden z ciebie autorytet, bo sama robisz ciągle offtopy(rozumiem że taki przywilej administratora;]), to ja również proszę, żebyś oszczędziła sobie komentarzy, bo z całokształtu twoich postów od razu widać, że zbyt dużo inteligencji nie posiadasz.

Napisano

Wybacz, ale w takim tonie rozmawiać nie będziemy. Elementarna netykieta się kłania.

Może odpoczynek od forum pozwoli ci ochłonąć.

Napisano

Mialeś już w poprzednim temacie parę propozycji. Trudno będzie znaleźć cokolwiek o podobnym osprzęcie

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam

Niedawno miałem wypadek i mój stary rower uległ zniszczeniu więc zastanawiam się nad kupnem nowego. Zaznaczam iż w tym temacie jestem zielony - uwielbiam jeździć ale na sprzęcie się nie znam (zawsze polegałem na radach mojego serwisanta), więc proszę was o rade i pomoc.

Poszukuje roweru który będzie się nadawał przede wszystkim na miasto, szosy i ścieżki rowerowe, ale żeby był także zdatny to sporadycznych przejazdów przez las czy jakąś gorszą np piaszczystą drogę. Przedział cenowy to tak mniej więcej do 1800zł. Chciałbym żeby rower był w miarę lekki i szybki beż żadnych amortyzatorów. Nie wiem czy to ważne ale mam 180cm wzrostu i 75kg wagi. Zastanawiałem się nad kupnem jakiegoś Authora, ale mój serwisant mi to szczerze odradzał: powiedział że w chwili obecnej authory są technologicznie kilka lat za np Giantem, i że za cene dobrego authora można dostać jeszcze lepszego Gianta czy Treka. Z tego co troszkę czytałem forum, mało kiedy pojawiała się tutaj nazwa Giant, więc zwątpiłem.

Polecono mi trzy rowery, dwa gianta i treka, jedyny model którego nazwe zapamiętałem to ten: http://www.ceneo.pl/2302832

Co o nim sądzicie, co możecie mi doradzic ?

Z góry dzięki za wszelką pomoc ;)

Napisano

Z tymi Authorami to trocęe przesadził, a co do tego Gianta z linka to chyba znajdziesz coś lepszego za tę cenę.

Napisano

Wszelkie kolazówki odpadają, potrzebuje cos czym bez problemu pokonam kraweżnik czy jakiś piach. Zastanawiam sie też cyz nie najlepsze bylyby hamulce tarczowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...