Skocz do zawartości

[tuning] sr suntour xcm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Słyszałem, że da się "stuningować" amortyzator i w związku z tym chciałem zapytać czy da się także stuningować SR Suntour'a XCM 100MM i ewentualnie jak. Chodzi o to by był dość miękki i dobrze zbierał nierówności. Jeszcze jedno pytanie, mianowicie rozkręciłem ten amortyzator i teraz nie działa regulacja asp czyli miękkości "open" lub "lock" ani ta druga "+" lub "-", co mam zrobić?

Z góry Dziękuję za odpowiedź!

jeszcze jedno potrzebuje rozmiarów dolnej srubki tego amorka na imbusa i gdzie moge go kupic

Napisano

przyciąć? jak? i jak to zalać wlac olej do goleni tam gdzie sie elastomer ? i jeszcze jedno pytanie mozna dokupić taka plastikowa srube od regulacji bo mi sie zmielila?

i jeszcze jedno jaki olej wlac :icon_wink: bo nie bardzo wiem jakby ktos mogl podac linka lub podac nazwe lub w ogóle co to za olej i czy wlac do obu dziur?

Napisano

Najpierw może zajrzyj do przyklejonego tematu o zalewaniu amortyzatora...elastomer albo wyjmujesz ze środka sprężyny albo poprostu przycinasz. Skoro Ci się zmieliła ta plastikowa zatyczka to pewnie krzywo wkręciłeś i dlatego regulacje nie działają :icon_wink: Tego korka raczej nie uda się dokupić.

Napisano

jaki olej mam wlac bo nie wiem do obu goleni ? i mniej wiecej po ile ml ?

moze byc to olej silnikowy lub kuchenny :icon_wink: nie chche wydawac kasy na drogie oleje polsyntetyczne specjalne do amorów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...