MaTT889 Napisano 27 Marca 2009 Napisano 27 Marca 2009 Witam! Słyszałem, że da się "stuningować" amortyzator i w związku z tym chciałem zapytać czy da się także stuningować SR Suntour'a XCM 100MM i ewentualnie jak. Chodzi o to by był dość miękki i dobrze zbierał nierówności. Jeszcze jedno pytanie, mianowicie rozkręciłem ten amortyzator i teraz nie działa regulacja asp czyli miękkości "open" lub "lock" ani ta druga "+" lub "-", co mam zrobić? Z góry Dziękuję za odpowiedź! jeszcze jedno potrzebuje rozmiarów dolnej srubki tego amorka na imbusa i gdzie moge go kupic
c1ach Napisano 27 Marca 2009 Napisano 27 Marca 2009 Możesz wyjąć albo przyciąć elastomery, ewentualnie zalać olejem. Nic więcej chyba nie da się zrobić
MaTT889 Napisano 27 Marca 2009 Autor Napisano 27 Marca 2009 przyciąć? jak? i jak to zalać wlac olej do goleni tam gdzie sie elastomer ? i jeszcze jedno pytanie mozna dokupić taka plastikowa srube od regulacji bo mi sie zmielila? i jeszcze jedno jaki olej wlac bo nie bardzo wiem jakby ktos mogl podac linka lub podac nazwe lub w ogóle co to za olej i czy wlac do obu dziur?
c1ach Napisano 27 Marca 2009 Napisano 27 Marca 2009 Najpierw może zajrzyj do przyklejonego tematu o zalewaniu amortyzatora...elastomer albo wyjmujesz ze środka sprężyny albo poprostu przycinasz. Skoro Ci się zmieliła ta plastikowa zatyczka to pewnie krzywo wkręciłeś i dlatego regulacje nie działają Tego korka raczej nie uda się dokupić.
MaTT889 Napisano 27 Marca 2009 Autor Napisano 27 Marca 2009 jaki olej mam wlac bo nie wiem do obu goleni ? i mniej wiecej po ile ml ? moze byc to olej silnikowy lub kuchenny nie chche wydawac kasy na drogie oleje polsyntetyczne specjalne do amorów
Schwefel Napisano 27 Marca 2009 Napisano 27 Marca 2009 Dlaczego w dziele hamulce? Właśnie, że w dziale amortyzacja o tu -> http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...t=0&start=0
skjaatel Napisano 27 Marca 2009 Napisano 27 Marca 2009 Gadałem ze znajomym o hamulcach jednocześnie jak pisałem na forum i wyszło, co wyszło
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.