Skocz do zawartości

[rower] Specialized FSR XC 2008 - customizacja

rauf

Rekomendowane odpowiedzi

Po latach na HT, przyszła pora na fulla. Jeżdżę głównie las, lekkie górki, czasem dłuższe wycieczki wakacyjne.

Waga klienta 85kg, wzrost 190 cm :P

W zaprzyjaźnionym sklepie wpadł mi w oko czerwony Specialized FSR XC z 2008 r.

Postanowiłem wymienić to i owo, bo jak pokazuje doświadczenie im szybciej tym lepiej. I nie wozi się z do sklepu po graty, tylko na wycieczki. Raz a dobrze.

Założenie jest takie żeby rower był dosyć spójny kolorystycznie /obecny Giant to po prostu choinka.../ a że Spec jest czerwono biały to zadanie proste :thumbsup:

Amor na Reba Race Dual Air + biały :)

Przerzutka przód XT top swing

Przerzutka tył XT shadow

Obręcze DT SWISS 4.2 - białe :D

Hamulece Avid BB5

Manetki XT

I pewnie jeszcze detale na pasujące w kolor, mam nadzieję, że wyjdzie w praniu.

Prosiłbym o opinie jak i czy trzyma się taki zestaw kupy. Ponieważ nie siedzę w sprzęcie to nie mam wyczucia czy jest to podobny poziom jakościowo/cenowy, czy też coś jest od czapy itd.

Będę wdzięczny za pomoc i uwagi. Obiecuje wrzucić foty jak sprzęt się złoży ;)

P.S. sczytałem post i wygląda faktycznie jakbym go kupował TYLKO dla koloru, ale zapewniam że będę nim jeździł :)

pzdr

Hej, nie wiem co jeszcze mogę napisać, żeby pomóc specom w ocenie.

Czy ten tylny amor seryjnie jest ok? Ma blokadę, ale nie do końca jestem pewien jak to działa...no nie miałem fulla nigdy....

Czytałem o poszczególnych elementach, ale nie mam skali porównawczej, myślałem że wam to łatwiej przyjdzie...

pzdr i liczę jednak na jakąś opinie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...