brateczek Napisano 26 Marca 2009 Napisano 26 Marca 2009 Chcę lekko przerobić swoją szosówkę, a wiąże się to też z wymianą opon. Nie zmieszczą mi się pod klasyzny hamulec szosowy opony powyżej 28 milimetrów, a potrzebuję co najmniej modelu 32-35 milimetrowego z wyraźniejszym bieżnikiem. Czy jest możliwa wymiana hamulca szosowego na V-kę przy pomocy adaptera? Czy taki wynalazek do tego służyć może: http://allegro.pl/item591456611_nowy_boost..._wys_0_hit.html ?
Quattro Napisano 26 Marca 2009 Napisano 26 Marca 2009 Ten "wynalazek" to booster, za zadanie ma zwiększyć sztywność widełek podczas zaciskania hamulca. Jeśli mamy dobre V-ki to łatwo można zaobserwować jak zaciskając je, widełki się troszkę schodzą, ale to również zależy od ramy. Natomiast co do kwesti V-ek w ramie szosowej, niestety bo nie masz tam pivotów, więc zamontowanie V-ek jest niemożliwe. No niby jest taka możliwość, że dospawasz sobie pivoty, ale ja bym się w takie coś nie bawił.
nikodem Napisano 27 Marca 2009 Napisano 27 Marca 2009 hmmm ale patrząc na ten booster... Kilka śrubek i faktycznie to mogło by chodzić Górę przykręcasz w miejsce na hamulec szosowy a na dole masz dwa otwory po bokach gdzie możesz piwoty zastąpić inną śrubką Pytanie zasadnicze wg. mnie jest takie gdzie by mogła się opierać sprężynka (taki małe coś), zwykle do tego są trzy dziury parami, żeby móc sobie regulować w napięcie
Klosiu Napisano 27 Marca 2009 Napisano 27 Marca 2009 hehe. Ide o zaklad ze pierwsze hamowanie przednim hamulcem polamaloby booster. Przeciez on jest przystosowany do przenoszenia obciazen promieniowych a nie poprzecznych. Bo dziurki na sprezyny do hampli mozna zawsze nawiercic, dla chcacego nic trudnego .
nikodem Napisano 27 Marca 2009 Napisano 27 Marca 2009 no tak... o obciążeń nie przewidziałem ale jak by dobrze pokombinować np. z dwoma boosterami z dwóch stron ramy to może może ale nie wiem, czy gra jest warta świeczki :/
koniar1 Napisano 30 Marca 2009 Napisano 30 Marca 2009 Jeśli chodzi o hamowanie przednim hamulcem to akurat mam inny pomysł: załóż widelec od crossa-masz piwoty pod v-ki a widelec jest na koła 28". Co do tyłu to obciążenia są mniejsze-możesz próbować przerabiać ramę przez zamontowanie piwotów. Booster z tyłu wytrzyma bo podczas hamowania szczęki będą dociskane do widełek. zależy też z czego masz ramę. Zawsze możesz wywiercić i nagwintować dziurę, wkręcić piwoty, takie np: http://www.allegro.pl/item593894234_piwoty...u_7075_pa9.html Wypadałoby jeszcze dospawać do ramy oparcie dla sprężynek, ale to chyba nie jest specjalnie trudne. Sugerowałbym tylko dospawać oparcie przed wierceniem-łatwiej wytrasować otwór m.in.
skjaatel Napisano 30 Marca 2009 Napisano 30 Marca 2009 Tyle, że w ramie szosowej, to widełki niewiele grubsze od tych piwotów są
koniar1 Napisano 31 Marca 2009 Napisano 31 Marca 2009 Dlatego sugeruję wymienić przedni widelec. Co do tyłu to trzeba by jakoś inaczej rozwiązać
zekker Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 http://www.velo.com.pl/www/produkt/?m=1&pk=%&id=1522 Znalazłem takie adaptery przypadkiem. Nie wiem czy średnica będzie pasować, więc trzeba się zapytać.
Schwefel Napisano 15 Kwietnia 2009 Napisano 15 Kwietnia 2009 Ten adapter jest do sztywnego widelca MTB a ten ma na oko średnicę 28-32mm więc dużo więcej niż zwykły widelec do szosówki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.