Skocz do zawartości

[buty] Adidas Girano; Shimano SH-R062

Farur89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

niedawno postanowiłem zainwestować w spd - padło na 540-stki. Teraz gorszy problem mnie czeka... czyli wybór butów.

Zastanawiam się czy moje bloki będę mógł w Adidas Girano Road ( www.allegro.pl/item591744483_buty_szosowe_adidas_road_girano_46.HTML -link ze względu na zdjęcia)? Myślałem też nad Shimano SH-R062 (http://www.allegro.pl/item592835654_buty_shimano_szosa_sh_r062_black.html - w tym wypadku nie powinno być problemu z kompatybilnością :)). Jednak nie spotkałem się z opiniami tych butów.. stąd mój wątek.

Sam nie wiem dlaczego ale jakoś uparłem się na buty szosowe... Można powiedzieć, iż "uprawiam" lekkie XC (przeważnie asfalt 85%, sporadycznie teren, leśne ścieżki, wzniesienia; ze względu na miejsce zamieszkania!). Szosówki wydają mnie się lżejsze, przewiewniejsze, przekonuje mnie również usztywniona podeszwa. Nie wiem za bardzo czy jest duża różnica w jej twardości (podeszwy) między np. M086/087/076/075 a wymienionymi przeze mnie modelami.

Może ktoś przemówi mi do rozumu i zdecyduję się na buty typu: Shimano M086 (chociaż jak dla mnie wyglądają okropnie).

Co do kwoty - 300zł max. Więcej nie zamierzam przeznaczyć na buty (M086 z tego co widziałem da się dorwać za te 300 z minimalnym haczykiem).

Dzięki za wszystkie porady i opinie. Przepraszam za chaotyczność w moim poście... Wiem, że podobne tematy były już poruszane setki razy ale jak wiadomo dużo rzeczy się zmienia np. ceny. :P

Napisano

Przemawiam ci do rozumu:P W szosówkach chodzi się jak w butach narciarskich, bo ci blok obija o ziemie, Ja Ci zaproponuje m085: cena 250 złociszy 2 rzepy klamra ładny wygląd swoboda chodzenia proste wpięcie( też mam pedały 540) sztywność też ok i ogólnie są the best. A 50 zł oszczedzisz na zapasowe bloki:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...