Farur89 Napisano 26 Marca 2009 Napisano 26 Marca 2009 Witam, niedawno postanowiłem zainwestować w spd - padło na 540-stki. Teraz gorszy problem mnie czeka... czyli wybór butów. Zastanawiam się czy moje bloki będę mógł w Adidas Girano Road ( www.allegro.pl/item591744483_buty_szosowe_adidas_road_girano_46.HTML -link ze względu na zdjęcia)? Myślałem też nad Shimano SH-R062 (http://www.allegro.pl/item592835654_buty_shimano_szosa_sh_r062_black.html - w tym wypadku nie powinno być problemu z kompatybilnością ). Jednak nie spotkałem się z opiniami tych butów.. stąd mój wątek. Sam nie wiem dlaczego ale jakoś uparłem się na buty szosowe... Można powiedzieć, iż "uprawiam" lekkie XC (przeważnie asfalt 85%, sporadycznie teren, leśne ścieżki, wzniesienia; ze względu na miejsce zamieszkania!). Szosówki wydają mnie się lżejsze, przewiewniejsze, przekonuje mnie również usztywniona podeszwa. Nie wiem za bardzo czy jest duża różnica w jej twardości (podeszwy) między np. M086/087/076/075 a wymienionymi przeze mnie modelami. Może ktoś przemówi mi do rozumu i zdecyduję się na buty typu: Shimano M086 (chociaż jak dla mnie wyglądają okropnie). Co do kwoty - 300zł max. Więcej nie zamierzam przeznaczyć na buty (M086 z tego co widziałem da się dorwać za te 300 z minimalnym haczykiem). Dzięki za wszystkie porady i opinie. Przepraszam za chaotyczność w moim poście... Wiem, że podobne tematy były już poruszane setki razy ale jak wiadomo dużo rzeczy się zmienia np. ceny.
accentinferno Napisano 26 Marca 2009 Napisano 26 Marca 2009 Przemawiam ci do rozumu:P W szosówkach chodzi się jak w butach narciarskich, bo ci blok obija o ziemie, Ja Ci zaproponuje m085: cena 250 złociszy 2 rzepy klamra ładny wygląd swoboda chodzenia proste wpięcie( też mam pedały 540) sztywność też ok i ogólnie są the best. A 50 zł oszczedzisz na zapasowe bloki:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.