bartek1773 Napisano 26 Marca 2009 Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Witam to tak moja przygoda mtb zaczela sie od destro street 13 jednak mialem zle skrocona rure sterowa i musialem przesiasc sie na meridke, kolo 26 cali. Rama jest przystosowana do fr i dh czy street na niej mozna dosc dobrze dopracowac? dodam ze na destro mi sie latwiej wybijalo skakalo itp. Prosze o wszystko informacje i doswiadczenia jakie mielisscie z ta rama oraz styl jazdy jaki jezdzlislicie Pozdrawiam Bartek ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 26 Marca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Ta rama nie jest do DH i FR. Ostatecznie lekki FR, ale przeznaczenie to typowy dirt. Chyba, że mówimy o innej ramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1773 Napisano 26 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 ramka 14.5 a jestem poczatkujacym ;] i nie wiem wlasnie czego sie uczyc tzn co mi ta geometria pozwala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 26 Marca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Triki na torze dirtowym i nic więcej. Może lekki FR, ale ta ramka jest bardzo lekka i mało wytrzymała - wiem z doświadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1773 Napisano 26 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 no ok ja tam cos po kombnuje w streecie do kiedy nie znajde jakiegos lepszego amorka i wsadze tam moje destro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 30 Marca 2009 Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Merida ma takie pojecie o robieniu ram streetowo/dirtowych co ja o robieniu tipsow, dlatego radzilbym sie kierowac w strone produktow firm skierowanych na rynek MTB ekstremalnego, a nie modele od firm, ktore zrobily cos aby zapchac game oferty. Rama ma kijowa geometrie i wytrzymalosc, ktora jest zeby bylo smieszniej geometria XC tylko ze odpowiednia to pomniejszonej tak ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.