FredF Napisano 26 Marca 2009 Napisano 26 Marca 2009 Witam, zastanawiam się nad zakupem ksiązki ktora pomoże mi w seriwsowaniu roweru i moja uwage przykuły dwie pozycje: 1. Rowery Regulacja naprawa konserwacja, autor: Fred Milson, Almapress 2008 2. Zinn i sztuka serwisowania roweru górskiego, autor: Lennard Zinn, Buk Rower 2006 Ktora z powyższych pozycje polecacie bardziej? Dlaczego? Powiem, ze sam już nie wiem co wybrac... Pozdrawiam!
Drozdzu5 Napisano 27 Marca 2009 Napisano 27 Marca 2009 Nie wiem jak tam książka Milsona, ale Zinna posiadam i mogę polecić. Wszystko jest bardzo przejrzyście i szczegółowo opisane. Autor opisał naprawdę ogromną ilość rozwiązań technologicznych w różnych częściach rowerowych, jednak jak sam zastrzega, rynek ten bardzo dynamicznie się rozwija i książka potrzebowałaby ciągłych aktualizacji. Widzę, że ta druga pozycja jest z 2008r., więc jeśli potrzebujesz sięgać do opisów nowych zastosowań i trendów w roweruch, to może jednak ta druga. Nie wiem czy pomogłem.
Gość gandimore Napisano 28 Marca 2009 Napisano 28 Marca 2009 Jako stały bywalec i czytelnik pewnego sklepu polecam Zinna. Jak mam problem to zasięgam do tej właśnie książki, ta druga nie dość że ma grubą okładkę i nie wiem po co jest taka ciężka:D to jest mniej obszerna i do tego droższa...i za dużo tam tych kolorowych obrazków, bo od tego się w głowie miesza. Jak zdecyduje się na kupno i uzbieram kasę to biorę Zinna.
qla Napisano 20 Kwietnia 2009 Napisano 20 Kwietnia 2009 Muszę się zgodzić z poprzednikami , że Zinn to świetna pozycja. Co do tej drugiej książki w rękach nie miałem więc się nie wypowiem. Zinna jednak szczerze polecam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.