Skocz do zawartości

[ksiażka] Jaka wybrac: Zinn czy Milson?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

zastanawiam się nad zakupem ksiązki ktora pomoże mi w seriwsowaniu roweru i moja uwage przykuły dwie pozycje:

1. Rowery Regulacja naprawa konserwacja, autor: Fred Milson, Almapress 2008

2. Zinn i sztuka serwisowania roweru górskiego, autor: Lennard Zinn, Buk Rower 2006

Ktora z powyższych pozycje polecacie bardziej? Dlaczego?

Powiem, ze sam już nie wiem co wybrac...

Pozdrawiam!

Napisano

Nie wiem jak tam książka Milsona, ale Zinna posiadam i mogę polecić. Wszystko jest bardzo przejrzyście i szczegółowo opisane. Autor opisał naprawdę ogromną ilość rozwiązań technologicznych w różnych częściach rowerowych, jednak jak sam zastrzega, rynek ten bardzo dynamicznie się rozwija i książka potrzebowałaby ciągłych aktualizacji. Widzę, że ta druga pozycja jest z 2008r., więc jeśli potrzebujesz sięgać do opisów nowych zastosowań i trendów w roweruch, to może jednak ta druga. Nie wiem czy pomogłem. :)

Gość gandimore
Napisano

Jako stały bywalec i czytelnik pewnego sklepu polecam Zinna. Jak mam problem to zasięgam do tej właśnie książki, ta druga nie dość że ma grubą okładkę i nie wiem po co jest taka ciężka:D to jest mniej obszerna i do tego droższa...i za dużo tam tych kolorowych obrazków, bo od tego się w głowie miesza.

Jak zdecyduje się na kupno i uzbieram kasę to biorę Zinna.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Muszę się zgodzić z poprzednikami , że Zinn to świetna pozycja. Co do tej drugiej książki w rękach nie miałem więc się nie wypowiem.

Zinna jednak szczerze polecam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...