nabial Napisano 28 Marca 2009 Napisano 28 Marca 2009 to, co zrobil cube, tj przegiecie - nie zmienili w ogole geometrii i wpakowali 2cm wyzsze amory...innymi slowy jesli te rame, to proponuje z amorem 80-85mm co do rozmiaru, to wg mnie musisz szukac dlugiej 21". albo jak sie nie boisz o spojenie/nie jezdzisz po bardzo wymagajacym terenie, to 22" swoja droga przy najblizszym rozwazaniu zakupu nowego roweru pomysl moze o 29"
Rulez Napisano 28 Marca 2009 Napisano 28 Marca 2009 Przy całym szacunku dla rometa , jakoś nie mogę przełknąć tej ramy. Pozostańmy może przy "zagramanicznymch".. Sorry , ale ciasny masz umysł ... a te twoje "zagramaniczne" sprowadza się do - Chińskie/Tajwańskie - czyli to samo co Romet ...
Placek Napisano 29 Marca 2009 Autor Napisano 29 Marca 2009 to, co zrobil cube, tj przegiecie - nie zmienili w ogole geometrii i wpakowali 2cm wyzsze amory...innymi slowy jesli te rame, to proponuje z amorem 80-85mm co do rozmiaru, to wg mnie musisz szukac dlugiej 21". albo jak sie nie boisz o spojenie/nie jezdzisz po bardzo wymagajacym terenie, to 22" Amor jest i będzie 100 W kwestii meridy - czytałem ze dośc mocno zaniża rozmiarówkę i waham się czy 20 czy 22 -choć 22 wydaję się już kloc na kogoś kto ma 200cm wzrostu.. Do tego zostaje kelly's Hacker ale trochę mało przychylne opinie na jego temat a ja lekki nie jestem.
Rulez Napisano 30 Marca 2009 Napisano 30 Marca 2009 W kwestii meridy - czytałem ze dośc mocno zaniża rozmiarówkę i waham się czy 20 czy 22 -choć 22 wydaję się już kloc na kogoś kto ma 200cm wzrostu.. Akurat stosuje dosyć podobną do Cube, i jeśli Merida 22" jest klocem to Cube też ... Kellys - po moich doświadczenich nie mam zamiaru więcej kupować ramy tej firmy.
Placek Napisano 30 Marca 2009 Autor Napisano 30 Marca 2009 Czemu nie - jakie miałeś złe doświadczenia ?? Ja o Kellysie hacker słyszałem sporo dobrego - mowa oczywiście o tym z karbonowym tyłem 2007-2008r.
Rulez Napisano 30 Marca 2009 Napisano 30 Marca 2009 Akurat był to model Beast - źle złożony zawias przy korbie (konieczna interwencja zaprzyjaźnionego warsztatu mechanicznego), łożyska pracujące tylko częściowo, odpryskujący lakier po mocniejszym dokręceniu śrub. Poprostu - Słowacka lipa spawana w Chinach, w czym to jest lepsze niż Romet nie mam pojęcia. Nie jestem przekonany, czy potrzebujesz akurat ramy z carbonowym tyłem
Placek Napisano 31 Marca 2009 Autor Napisano 31 Marca 2009 Nie jestem przekonany, czy potrzebujesz akurat ramy z carbonowym tyłem Możesz rozwinąć ??
Rulez Napisano 31 Marca 2009 Napisano 31 Marca 2009 Po pierwsze są to tylko górne widełki - które tak naprawdę komfortu nie zwiększają, po drugie skomplikowanie konstrukcji - carbon musi być wklejony do aluminium i tu o jakość wykonania się obawiam
Placek Napisano 4 Kwietnia 2009 Autor Napisano 4 Kwietnia 2009 Mam jeszcze pytanko o napęd Wyjaśnijcie i proszę spece jakie są różnice pomiędzy klamko manetkami ST-M961 – grupa XTR – 350zł ST-760 – poprzednia grupa XT – 260zł ST-M770 – obecne XT – 350zł Które byście radzili wybrać biorąc pod uwagę podane koszty i ich funkcjonalność – waga zbliżona.
Patriota Napisano 5 Kwietnia 2009 Napisano 5 Kwietnia 2009 W rower.com.pl mogą mieć duże ramy na sprzedaż a w dh-fun może sie znaleśc cube.
Placek Napisano 5 Kwietnia 2009 Autor Napisano 5 Kwietnia 2009 Patriota thx - podpytam. A w kwestii tych przerzutek ???
Placek Napisano 28 Kwietnia 2009 Autor Napisano 28 Kwietnia 2009 Hacker poskłądany do tego Klamkomanetki XT Na tyle Shadow XT Śmiga aż miło. Teraz wymieniam koła. Mam opcję zakupu używanych Maviców Crossmax za 1000zł - przebieg pewnie jakieś 7000km w dobrym stanie Albo kupno nowych Crossride UB na allegro ~650zł Co byście poradzili przy mojej wadze 82kg i wadze roweru ok 11kg - jazda - las, korzenie 50%, polne drogi i wyboje 50% Pozdrawiam Placek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.