zgud Napisano 24 Marca 2009 Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Witam, pragnę przedstawić mojego pomykacza. Jest to wersja prawie ostateczna; na tą chwilę nic nie wymieniam; dopiero jak zajadę kółka i napęd trafi coś troszkę lżejszego. Rower spisuje się dobrze zarówno w terenie jak i na szosie; chrzest w górach przejdzie w tym roku, najpewniej na zlocie Jestem w pełni zadowolony z tej konfiguracji, żadna część mi nie wadzi, ani nie sprawia klopotu Tyle słowem wstępu, a oto pełna specyfikacja [wszystkie części ważyłem osobiście]: Bar Ends: accent sprint: 102g Bar Plugs: - Brake (Front): accent scraper: 281g Brake (Rear): accent scraper: 324g Brake Levers: incl. Cables: no name: 70g Cassette: sram 970: 324g Chain: shimano xtr: 281g Crankset+pedals: shimano deore M530 + shimano 520: 1385g Derlr (Front): - Derlr (Rear): sram 9.0: 245g Fork: RST M-29: 2004g Frame: produce by mielec: 2250g Grips: accent cirrus: 20g Handlebar: no name: 151g Headset: accent HSI-S01: incl Pedals: incl Seat: san marco skn: 300g Seatpost: accent sp-408: 331g Seatpost clamp: author: 30g Shifters: sram x-9: 198g Skewers: novatec: 150g Spacers: no name: 10g Stem: accent as-366ah: 188g Tire (Front): shwalbe racing ralph/authot rolling stones: 575g/600g Tire (Rear): shwalbe racing ralph/authot rolling stones:569g/599g Tubes: (Detki): CST, decathlon: 293g Wheel Front+rotor: novatec nt-041+dh19+cn spoke+accent: 1207g Wheel Rear+rotor: novatec nt-041+dh19+cn spoke+accent: 1479g Razem: 12 767g Do tego licznik, koszyk na bidon czyli jakieś 100g Czekam na wszelkie opinie i pytania na temat owego cudu W razie jakiś pomyłek w rozpisce, lub jak czegoś nie ująłem gańcie i piszcie! A oto link do zdjęć [aktualne zdjęcia jak tylko pogoda się wyklaruje]: http://picasaweb.google.pl/niezgoda.bartosz/Rower# Pozdrawiam, Bartosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 25 Marca 2009 Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Ogólnie bardzo ładny rower. Ciekawią mnie tylko dwie rzeczy. Praca amortyzatora, bo podobno nowe RST jest very good Sam jestem tylko pewien poprawienia się jakości widelców. I hamulce, jak ten wynalazek accenta się sprawdza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 25 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 amor chodzi bardzo płynnie nie puszcza powietrza, nie wycierają się uszczelki, ani nie robią się luzy wynalazek accenta na razie w fazie docierania, ale jak za cenę 400 zł [tyle za nie dałem] nie mam raczej powodów do narzekań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 22 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 http://picasaweb.google.pl/niezgoda.bartosz/Rower# w galerii uaktualnione fotki rowerek już się prezentuje w kolorze na cienkich laczkach hamulce działają bez zarzutu... w najbliższym czasie nowe stery i jakaś przerzutka przednia, o ile uda mi się coś dobrać do tej ramy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 22 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 rama idzie pod młotek... propozycje na PW, gg, tel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.