kobra78 Napisano 24 Marca 2009 Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Chciałbym kupić rower dla chłopca 12 lat do kwoty 500 zł. Szukam na Allegro wśród używanych ale znalazłem nowe http://allegro.pl/item591509719_aluminiowy..._1_polecam.html http://allegro.pl/item591550128_rdx_xxtrem...czowe_disc.html zastanawiam się tylko czy te przerzutki 7SIS są w miarę przyzwoite ???? I doradźcie proszę czy lepiej kupić coś z w/w rowerów czy lepiej poszukać czegoś z używanych na lepszym osprzęcie. Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 24 Marca 2009 Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 tylko jak patrze to te rowerki mają trochę za duże rozmiary jak dla 12latka(19 i 21 to rozmiary dla wyższych dorosłych ludzie, a nie dla chłopca). Co do przerzutki to jak za takie pieniądze wydaje mi się dobrym wyborem. Mój brat miał starego sis-a i się dobrze sprawował przez 6lat więc przy mądrym użytkowaniu i dbaniu o rower swoje powinna wytrzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobra78 Napisano 24 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 jaka powinna być rama na 165 cm wzrostu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rezun Napisano 24 Marca 2009 Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 z tych dwóch wg mnie lepszy jest ten drugi (rdx), ale polecilbym poszukać czegoś lepszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 24 Marca 2009 Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 na 165cm wzrostu to 17 no chyba, że mocno zawyżony rozmiar to 18/19(bo czasami takie się zdarzają), ale celowałbym w 17 i na szczęście nie liczył(tylko dbał o klejnoty rodzinne chłopaka ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Marca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Chciałbym kupić rower dla chłopca 12 lat do kwoty 500 zł. Szukam na Allegro wśród używanych ale znalazłem nowe http://allegro.pl/item591509719_aluminiowy..._1_polecam.html http://allegro.pl/item591550128_rdx_xxtrem...czowe_disc.html zastanawiam się tylko czy te przerzutki 7SIS są w miarę przyzwoite ???? I doradźcie proszę czy lepiej kupić coś z w/w rowerów czy lepiej poszukać czegoś z używanych na lepszym osprzęcie. Z góry dzięki za pomoc. Powiem tak: nie pchaj sie w pseudo amortyzatory zoom. Kiedyś z dawien dawna mialem i nie chciał bym go mieć nawet za darmo. Zatarł sie po 2 miesiącach skrzypiał i w ogole to kupa straszna. Hamulce tarczowe hmmm komplet na oba koła w tej cenie nie wrózy nic dobrego. Naprawde lepiej zainwestowac w jakieś w miare uczciwe V-ki np. nowe Tektro komplet za ok 35zł na oba koła, niz takie tarcze, wiem z autopsji. Bedzie z nimi nic tylko zabawa za jakiś czas. pozatym skuteczność takich hamulców czesto jest gorsza od V-ek. No i jak sie da to skombinowac tylna piaste na kasete a nie na wolnobieg bo tam sie czesto ośka gnie i tez sie problemy robią. Reszta osprzetu jest dobra i nie budzi zastrzerzeń. Czasem warto pogadac ze sprzedawcą czy da sie wymienić jedną czy dwie cześci ktore oszczedza nam w przyszłości kłopotów. Mojda dobra rada P.S. za te pieniądze czyli jakieś 500 zł mozna kupić o niebo lepszy ale uzywany rower w dobrym stanie Edit: W tej maszynie "RDX XXTREME" zauwazyliście ?? ze ma koła źle zaplecione ?? tak mi sie wydaje przynajmniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veldrinn Napisano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Taki zaplot się stosuje, ale nie w rowerze za 500 zł Ten RDX wygląda bardziej "rasowo", ale koła i hamulce wg mnie go dyskwalifikują. Poszukanie używanego roweru z dobrego źródła jest dobrym rozwiązaniem Jeśli jednak koniecznie musi być coś z tych dwóch to nasz polski Kands + wymiana minimum pedałów na aluminiowe czy stalowe. Kands ma system klasyczny. Niby stary ale w przypadku dziecka w wieku 12 lat jest to zaleta --> dziecko szybko rośnie - mozliwość regulowania wysokości kierownicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.