Skocz do zawartości

Otwarte Mistrzostwa Orzesza w kolarstwie górskim - Cross Country 2009

richat

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
I co jak oceniacie?

Dla mnie organizatorsko porażka trasa średnio mogło paru miejsc nie być za to dołożyć cmentarz kto był wie o co chodzi :P

Klasyfikacja tylko do 6 miejsca, ciężka sprawa :/

Są już gdzieś zdjęcia

Ja znalazłem coś takiego tylko

http://photo.bikestats.eu/zdjecie,47560,ko...y-na-medal.html

Nie wierzę własnym oczom, mój medal :P

Jak na pierwsze zawody to organizacja była spoko, nagrody też :D

Idealnej trasy nie ma, zawsze komuś będzie się coś nie podobało, według mnie nie było tak źle

Tak urozmaiconą trasą XC jeszcze nie jechałam :) pomyślcie: była rzeka, , łąka, las, asfalt , błoto.......... czego chcieć jeszcze ;)

Napisano

Miałem okazję przejechać się trasą wyścigu ,nie jako zawodnik ,lecz fotograf szukający stanowisk do ciekawych ujęć. Trasa rzeczywiście urozmaicona ,biorąc pod uwagę niewielki obszar na którym ją wytyczono -choć niektóre odcinki budziły mieszane uczucia -np. podmokła łączka ,która pod koniec zawodów była tak rozjeżdżona ,że łatwiej było rower przeprowadzić niż przejechać. Ktoś powie -to XC i trzeba być przygotowanym na najgorsze warunki -ok. ,ale z punktu widzenia fotografa buksowanie kołami i gleby w bagno nie były tak widowiskowe jak np. szybkie proste odcinki polnymi singletrackami z przeskakiwaniem kęp trawy :P Te serpentyny zaraz po starcie to też mało widowiskowa próba selekcji słabszych technicznie zawodników. No ale co kto lubi :)

Trochę fotek: http://picasaweb.google.pl/marusia51/20090405Orzesze#

Napisano

wcześnie się zorientowałem, że jest temat o tym wyścigu na forum :)

zawody całkiem sympatyczne, bez wpisowego, co w obecnych czasach jest rzadko spotykane, trasa ciekawa, ale kiedy jechaliśmy ją obadać, to nikt nie wiedział jak w końcu pojedziemy :)

w juniorach 1. był koleś z sokoła kęty, druga rmfka, trzeci i czwarty też z sokoła, ja byłem 5., do 4. miałem 20 metrów straty.

trasa ciekawa, dużo błota, fajny przejazd przez rzeczkę i później podjazd ostry, nie wiem czy ktoś skracał, czy nie...

po wyścigu woda, też za darmo - ogólnie oceniam bardzo dobrze.

dzięki również Ciastkorz za towarzystwo :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...