danielek1993 Napisano 23 Marca 2009 Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witam. Mam problem z napędem, otóż ostatnio wykonując szybki nawrót 180` za szybko i za mocna nacisnąłem na pedały gdy jeszcze tylne koło było zblokowane i coś strzeliło. Zatrzymałem zobaczyć co się stało i, gdy przekręcam pedały kaseta też, lecz nie napędza tylnego koła.Co się mogło stać. Proszę o pomoc. Pozdrawiam P.S. sory, że źle napisałem temat źle, ale nie mogę edytować nazwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktorsam Napisano 23 Marca 2009 Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 bębenek poszedł, chyba że to wolnobieg to wtedy on padł (zapadki). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielek1993 Napisano 23 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 A ten bębenek to w feldze? A jeżeli poszły zapadki do wolnobieg do wymiany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktorsam Napisano 23 Marca 2009 Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 No zależy czy masz wolnobieg - czyli zębatki zintegrowane z zapadkami, czy bębenek - czyli zapadki zintegrowane z piastą. W pierwszym wypadku wolnobieg do wymiany/naprawy, w drugim przypadku piasta, lub jeżeli jest rozbieralny bębenek to można go spróbować naprawić, lub jeżeli są dostępne same bębenki to wymienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielek1993 Napisano 24 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Więc tak, koło niedawno wymieniałem i kupiłem najtańsze i facet przełożył ze starej felgi wolnobieg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.