b1ogusz Napisano 22 Marca 2009 Napisano 22 Marca 2009 Witam Rozwazam zakup solidnego zabezpieczenia do roweru. Linki odpadaja z oczywistych powodow, lancuch z racji wagi (2,7 kg to jednak spory towarzysz podrozy), pozostaja wiec U-locki. Z wstepnego rozeznania widze ze najwiekszym zaufaniem cieszy sie Kryptonite i jego topowa seria NY. Teraz pytanie: jakie sa roznice pomiedzy New York Lock LS, a Evolution Series 4 LS? Czy warto doplacac ok 140 zl to wersji NY?
Maciek764 Napisano 22 Marca 2009 Napisano 22 Marca 2009 Żadna filozofia, NY jest po prostu grubsze, Evolution ma 8 albo 9 poziom zabezpieczenia, a NY 12 czyli ostatni, po prostu dłużej trwa jego przecinanie.
Patryke Napisano 23 Marca 2009 Napisano 23 Marca 2009 Ja też miałem podobny dylemat i wybrałem Evo 4 LS. Wygląda konkretnie, okazji na przetestowanie jeszcze nie miałem i mam nadzieję, że się nie nadarzy. Ogólnie mówiąc - kawał kloca Według mnie nie opłaca się dopłacać pod warunkiem, że roweru nie zostawiasz na strasznie długo. U-Lock i tak wystraszy większość potencjalnych przyszłych właścicieli, a z nożycami hydraulicznymi po mieście to mało kto chodzi Chyba, że chcesz mieć przede wszystkim spokój i pewność bezpieczeństwa to wtedy bym dopłacił.
b1ogusz Napisano 24 Marca 2009 Autor Napisano 24 Marca 2009 w gre wchodzi zostawianie roweru na noc w centrum - niby przy parkingu, ale w centrum:/ pomijam sprawy typu wejscie na 15 min do hipermarketu. chyba tez sie zdecyduje na evolution
lajtspid Napisano 24 Marca 2009 Napisano 24 Marca 2009 w gre wchodzi zostawianie roweru na noc w centrum - niby przy parkingu, ale w centrum:/ A o jakim rowerze mówimy? Oczywiście jakimś tanim mieszczuchu?
Patryke Napisano 24 Marca 2009 Napisano 24 Marca 2009 Na noc to bym go nie zostawiał, nawet z NY... Jak nie cały rower to coś innego pójdzie. A przy tym parkingu nie ma może jakiegoś ciecia? Jakby on przypilonował to by była najlepsza opcja.
lajtspid Napisano 24 Marca 2009 Napisano 24 Marca 2009 Ja bym bał się na poł h go zostawić pod marketem, w biały dzień. No chyba że każdy demontowalny element byłby przypięty osobnym u-lockiem A tak poważnie: nie lepiej zainwestować symboliczne 100zł w jakiegoś "rzyncha" na miasto?
ciacho1984 Napisano 7 Kwietnia 2009 Napisano 7 Kwietnia 2009 Po doświadczeniach znajomych, jak przypniesz , masz szanse przede wszystkim pozbyć się sztycy i siodełka, niestety taki kraj .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.