Skocz do zawartości

[zabezpieczenie] Kryptonite New York Lock LS vs. Evolution Series 4

b1ogusz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Rozwazam zakup solidnego zabezpieczenia do roweru. Linki odpadaja z oczywistych powodow, lancuch z racji wagi (2,7 kg to jednak spory towarzysz podrozy), pozostaja wiec U-locki. Z wstepnego rozeznania widze ze najwiekszym zaufaniem cieszy sie Kryptonite i jego topowa seria NY. Teraz pytanie: jakie sa roznice pomiedzy New York Lock LS, a Evolution Series 4 LS? Czy warto doplacac ok 140 zl to wersji NY?

Napisano

Żadna filozofia, NY jest po prostu grubsze, Evolution ma 8 albo 9 poziom zabezpieczenia, a NY 12 czyli ostatni, po prostu dłużej trwa jego przecinanie.

Napisano

Ja też miałem podobny dylemat i wybrałem Evo 4 LS.

Wygląda konkretnie, okazji na przetestowanie jeszcze nie miałem i mam nadzieję, że się nie nadarzy.

Ogólnie mówiąc - kawał kloca :D

Według mnie nie opłaca się dopłacać pod warunkiem, że roweru nie zostawiasz na strasznie długo. U-Lock i tak wystraszy większość potencjalnych przyszłych właścicieli, a z nożycami hydraulicznymi po mieście to mało kto chodzi :)

Chyba, że chcesz mieć przede wszystkim spokój i pewność bezpieczeństwa to wtedy bym dopłacił.

Napisano

w gre wchodzi zostawianie roweru na noc w centrum - niby przy parkingu, ale w centrum:/ pomijam sprawy typu wejscie na 15 min do hipermarketu. chyba tez sie zdecyduje na evolution

Napisano

Na noc to bym go nie zostawiał, nawet z NY... Jak nie cały rower to coś innego pójdzie.

A przy tym parkingu nie ma może jakiegoś ciecia? Jakby on przypilonował to by była najlepsza opcja.

Napisano

Ja bym bał się na poł h go zostawić pod marketem, w biały dzień. No chyba że każdy demontowalny element byłby przypięty osobnym u-lockiem :) A tak poważnie: nie lepiej zainwestować symboliczne 100zł w jakiegoś "rzyncha" na miasto?

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...