olek123 Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Bar Ends: (Rogi) - brak Bar Plugs: (Korki do kierownicy) - Author 4g Cables: (Pancerze i linki): Shimano - 90g Cassette: (Kaseta): Shimano XTR 960 11-34 - 238g Chain: (łanńuch): Shimano XTR - 268g Crankset: (Korby): Shimano XTR 960 - 789g Derlr (Front): (Przerzutka przednia): Shimano Deore LX - 175g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna): Shimano Deore XT - 260g Fork: (Widelec): Fox Fork Terralocic Fx80 + Starnut (gwazdka) - 1650g Frame: (Rama): Kross lvl a6 - 1750g Grips: (Gripy): author pianka - 28g Handlebar: (Kierownica): Truvantiv Team 600mm - 143g Headset: (Stery): Cane Creek - 110g Pedals: (Pedały): Shimano m520 - 380g Rotors (tarcze): Shimano RT 52 CL 160mm - 380g Seat: (Siodło): San Marco SKN - 255g Seatpost: (Sztyca): Zoom 27,2/400 - 350g Shifter/Brake (Front): Shimano XTR Dual Control 960 - 355g Shifter/Brake (Rear): Shimano XTR Dual Control 960 - 383g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy): no name - 25g Spacers: (Podkładki pod mostek): no name - 49g Stem: (Mostek): Truvantiv Team 110mm - 141g Tire (Front): (Opona przednia): Schwalbe Racing Ralph - 470g Tire (Rear): (Opona tylna): Schwalbe Racing Ralph - 450g Tubes: (Dętki): Maxxis Ultralight - 250g Wheel Front: (Koło przednie): Shimano WH-M505 - 1041g Wheel Rear: (Koło tylne): Shimano WH-M505 - 1233g Wszystkich części nie ważyłem, te zważone są wytłuszczone, reszta wzięta z innych projektów lub z rowerowawaga.pl Do wymiany w piwerwszej kolejności idą koła, poźniej sztyca, siodło i zostaną kokupione rogi. Zdjęć nie mam ciekawych, jak będe miał coś lepszego to dodam: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba66 Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Trochę gryzą się podzespoły XTR'a i Fox z ramą krossa. Ogólnie przydałoby się zadbać o stan sprężyn w spd'kach, bo teraz wyglądają tragicznie Co do zmian to faktycznie sztyca i koła do odstrzału. Poza tym rower całkiem ok! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Rzeklbym tak - rower z duzym potencjalem. Pierwsz rzecz nad jaka mozesz pomyslec to kola, tutaj min 0.5 kg w dol. Co to sa za podkladki 49g, to troche za duzo.... Wazyles amora? ..gg... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Jeszcze XTRy 960 do przodu i tyłu, jakiś starszy XTC i będzie fajny rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 co Wy wszyscy macie z tym xtc ? ja do wymiany dodałbym jeszcze tarcze na pewno bo tu można zejść o 200g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Przednie koło waży 985g z oryginalną taśmą, a tylne też z taśmą 1180g po odjęciu kasety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Zapomniałeś o hamulcach, chyba że ja jestem ślepy:P Rower bardzo fajnie się prezentuje. Do listy zmian dodałbym jeszcze pedały- proponuje ubijaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Shifter/Brake (Front): Shimano XTR Dual Control 960 - 355gShifter/Brake (Rear): Shimano XTR Dual Control 960 - 383g Hamulce są wliczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 co Wy wszyscy macie z tym xtc ? No ja nie wiem co wszsycy mają, jest tyle innych bardzo ładnych ram @rower potencjał jest duży, trochę się mieszają części XTR a tu sztyca zoom'a Nie rozumiem co niektórzy mają do ramy, przecież to bardzo dobra oferta jest jak ktoś nie chce wydawać kupę kasy, no ale w sumie rama to serce roweru Jakbyś kiedyś A6 wymieniał, to na co? Jakieś plany dotyczące kół już masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 22 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Dziękuję wszystkim za komentarze, rower będe w miare możliwości cały cały czas modernizował. Qba66 z tym się już chyba nic nie da zrobić, pedały maja prawie 20kkm przebiegu, także w zimie i daletego tak wyglądają. 1415chris co do kół to cały czas przeglądam allegro i fora w poszukiwaniu jakiś używanych kół do 500 zl i wadze max 1800g z zaciskami. Timon92 co do przerzutek, zajadą się to pomyślę, rama na razie zostaje. omen tarcze kupie nowe jak będe wiedział jakie mocowanie będą miały nowe koła. Fifi jesteś pewnien wagi tych kół, na rowerowej wadze jest taka waga jak podałem wyżej. To chyba wszystkim odpisałem /Edit nie nadążam już za Wami. Co do kół to obręcze pokroju equalizer 21/ mavic 317/717, szprychy dt comp a piasty coś na maszynach O ramie jeszcze nie myślałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beton Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 rama krossa A6 czerwona to rama ktora mi sie podoba szzcegolnie z bialym widelcem neiwiem co w niej jest ale kolor ma genialy. co do XTC to to jest porazka w sensie popularnosci tych ram jest wiecej niz rowerow fullsespenson za 200zl w tesco. PS: rowerek niezly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Fifi jesteś pewnien wagi tych kół, na rowerowej wadze jest taka waga jak podałem wyżej. Tak, jestem pewien, bo wagi na RW.pl są z zaciskami kół ważącymi 123g i dlatego ciężej wychodzi. Ja ważyłem oczywiście bez. http://picasaweb.google.es/renvox/CzCiWaga...728777071062146 Sorry za ten garnek. Jak masz te oryginalne zaciski to wymień je na Dartmoory, 60g do przodu za 20zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 22 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Ja podawałem wagę z zaciskami, jak policzyłem to Twoje z zaciskami ważą o 14 g więcej niż te z RW.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 co do XTC to to jest porazka w sensie popularnosci tych ram jest wiecej niz rowerow fullsespenson za 200zl w tesco. Aleś zabłysnął... O czymś to świadczy... . Sam 3 miesiące temu stałem przed wyborem ramy i kupiłem XtC i jesteem zadowolony. Nie brzydka, lekka rama, z dobrym stosunkiem jakości do ceny i wagi. Tyle... Dwa, że ja nie wiem co Wy macie z tymi Krossami w połączeniu z Foxem i XTRem... Rowerek fajny ale oldschoolowy amor pasowałby lepiej do innej ramy. Nic nowego nie napiszę jak to że koła ewidentnie do piekła...nowy mostek na " - ", jeśli by Ci pasowało. Jaką wagę zakładasz ? / Do jakiej dążysz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 22 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Ramy gianta są ładne, sam mam szosę z tej firmy, ale za cene XTC można mieć prawie pół kilo lżejszego no-sainta... Może za niedługo pojawią się koła, jestem w kolejce po: xtr'06/dt/717 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 No-Sainta który jest brzydki jak noc..., gdyby był ładniej malowany to bym nie pisnął... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Rowerek ma duży potencjał do odchudzenia. No Saint niby fajny, ale jedyny model na którym bym mógł jeździć to Maxari czy jakoś tak, tak jakoś mam. Nie będę powtarzał innych co by można zmienić. Rama jeśli jest sztywna, dobra rozmiarowo i w miarę lekka to bym zostawił i bym tą kasę wpakował w osprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Rower bardzo ladny troche czesci do wymiany jest ale ogolnie ok Przesadzacie z tym no saint-em, bo maja bardzo ladne ramki i gdybym nie trafil XTC to sam bym teraz jezdzil na Angel-u.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 22 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Wiadomo kwestia gustu, ramy no-sainta mają proste malowanie bez fajerwerków. W tym roku chcę zejść do 10,5kg ogółem to poniżej 10 kg mnie zadowoli waga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 zejście poniżej 10kg jest ciężkie, bardzo kosztowne przy tarczach, foxie i tej ramie. ale całkiem realne sam być może będę atakował 9.5 co do xtc to chodziło mi o to, że w ciągu ostatnich 3 miesięcy się ich tyle namnożyło że masakra. kross z foxem już 3 ? mój chyba był 2 choć nie wiem czy nie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dornif Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Przy tym amorze i ramie i, jak napisałeś, kołach do 1800g z zaciskami to o 10kg możesz tylko pomarzyć. Koła, tarcze, pedały, sztyca i jak trochę na to wydasz, to będziesz miał koło 10,3kg. A 300g przy takiej wadze to ciężka sprawa... To już nie jest średnio 1zł/1g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 23 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Policzyłem na szybko co by zmienić i wyszło - przerzutka tylnia XTR - 60g - pedały Exustar 25 - 100g - tarcze avid/accent lub inne - 160g - siodło velo carbon - 125g - sztyca boplight/wsc - 110g - opony RoRo - 120g - koła ~ 550g Razem wychodzi 1225g mniej ale jeszcze trzeba doliczyc rogi i 2 koszyczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 26 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Jak myslicie, kupic biale koszyczki zefala http://allegro.pl/item573386985_okazja_now...fal_spring.html czy srebrne kelly's squad? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 27 Marca 2009 Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Biały Zefal ale jeśli Cię stać to takie będą najładniejsze: http://scott.pl/product.php?id_cat=106&id_prod=578 Edit: jeszcze ten jest fajny http://www.velo.com.pl/www/produkt/?m=1&pk=%&id=2280 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 27 Marca 2009 Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Za cenę tego Scotta to wolałbym kupić karbonowy koszyk od Chinoli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi