chips Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Tak jak w temacie które przerzutki są lepsze Shimano Sora czy tiagra 9? I jeszcze jedno pytanie : Jaki rozmiar ramy będzie lepszy dla osoby o wzroście 165cm 20" czy 22" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShiAce Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Shimano Tiagra, jest wyższą grupą od razu po shimano sorze, grupa tiagra jest lżejsza, sztywniejsza i ładniejsza , a cena nie różni się aż tak drastycznie. Jeżeli chodzi rozmiar ramy, to w ramach szosowych dla większej precyzji podaje się długość rury podsiodłowej w cm. Dla osoby o wzroście 165 polecał bym 52cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chips Napisano 22 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Dziękuje bardzo za odpowiedź , więc berziej opłaca się brać tiagre? nada się dla początkującego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShiAce Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Jak dla początkującego tiagra to naprawdę dobre rozwiązanie. Ja zaczynałem na sorze, ale przeszkadzało mi w niej parę drobiazgów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.