Forensic Napisano 21 Marca 2009 Napisano 21 Marca 2009 Przede wszystkim, jako świeżak, witam wszystkich na forum. Od jakiegoś czasu użytkuję koła Mavic Crossride (obecny przebieg 900km). Niedawno dowiedziałem się w serwisie, że tego typu piasty (tył) wymagają co ok. 1000km smarowania sprzęgła (bo inaczej się zatrze). Czy to prawda? Trzeba to sprzęgło smarowac? A jeżeli tak, to czym i jak się dobrac do tego sprzęgła?
Mod Team bogus Napisano 21 Marca 2009 Mod Team Napisano 21 Marca 2009 Mam CR i jeżdżę na nich już około 4000 km i nawet do nich nie zaglądałem. Po co smarować piastę co 1000 km?
Miecho87 Napisano 21 Marca 2009 Napisano 21 Marca 2009 Też mam Mavica, a tam każde sprzęgło to jeden pies. Więc ja pierwszy termin smarowania poznałem bez problemu - hałas był niemiłosierny Ale nic się nie zaciera czy coś takiego i nie było to po 1000 km, ale lekko 5000 i więcej.
Gość FF|putek Napisano 31 Marca 2009 Napisano 31 Marca 2009 u mnie po 1000km tylny CR zaczął sam hamować jadąc "na luzie" wydając przy tym przeraźliwy dzwięk. Podobno ten typ tak ma. Po zdjęciu bębenka została nasmarowana taka biała teflonowa tulejka wewnątrz i po problemie. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.