Skocz do zawartości

[rower] Hai Bike model: Hai Land

Markos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Dostalem rower, ale nie bardzo wiem w ogole co to za rower, czy jest dobry itp itd.

Producent: Hai Bike

Model: 2008

Rama: alu 6061

Amortyzator przedni: Suntour NEX 4610 lockout

Hamulce: hydrauliczne Shimano BR-M485

Tarcze: Shimano RM 65 180/160 mm

Manetki: Shimano Deore

Przerzutka przednia: Shimano Deore M530

Przerzutka tylnia: Shimano Deore M530

Korba: Shimano FC-M442 48-36-26

Kaseta: 9 biegowa Deore 34-11

Koła: Rigida Star 19 na Shimano HB-RM65

Opony: Kenda 700 x 40c

Łańcuch: Shimano CN-HG 53

Pedały: metalowe

Siodełko: XLC

Sztyca: XLC

Kierownica: XLC

Mostek: XLC

Chwyty: XLC

Stery: VP Cane Creek

Jakiej klasy jest to rower?

Czy taki rowerek jest wystarczajacy dla osoby nieznajacej sie zbytnio na podzespolach i czesciach rowerowych?

No i czy wart byl swojej ceny? (1,790.00 zł)

Hehe, rozbawiłeś mnie :) Taki rowerek w zupełności wystarczy dla osoby nieznającej się na rzeczy. Tak się pytasz, jakbyś bez opinii kogoś kto się na tym zna, bał dotknąć tego roweru. Jakby ktoś powiedział, że rower jest zły, albo ma kiepskie części, to jestem ciekaw, co byś z nim zrobił. W rowerze nie są najważniejsze graty w nim siedzące (choć też bardzo ważne), ale przede wszystkim jeśli chce się na nim jeździć, to powinno się mieć do tego zapał i pracować nad formą organizmu.

Haibike jest znany z tego, że robi dobre ramy, chociaż jest to firma raczej mało znana w Polsce.

Nie boje sie dotknac roweru bez opinii innych ;D ale chcial bym wiedziec co i jak z tym rowerkiem :)

Jest to prezent dla mnie od Ojca, wiec nawet gdyby cos bylo nie tak nigdy bym nie skrytykowal tego roweru.

Co do zapalu jazdy na rowerku... mam go mnostwo :] Ostatni sezon jezdzilem na jakims 18-20 letnim goralu ze stali z 18 biegami ;P a nazywal sie "Tecno-Bike" :P

Osobiscie wychodze z zalozenia ze lepiej gorzej jechac niz dobrze isc :]

Dzieki za odpowiedz kolego. :D

Rower jest dobrze wyposażony i jeśli faktycznie kupiony za 1790 zł, to ojciec trafił na niezłą wyprzedaż. Chyba, że to rower używany.

Jaki by zresztą nie był, nie ma się czego obawiać, tylko śmiało i z przyjemnością jeździć :)

Jest to prezent dla mnie od Ojca, wiec nawet gdyby cos bylo nie tak nigdy bym nie skrytykowal tego roweru.

Idź i podziękuj tacie bo kupił ci naprawdę fajny rower. Jesli zapłacił tyle ile mówisz, to tym bardziej podziekuj.

Ech, jeszcze niedawno (czerwiec 08') za 2000zl mozna bylo kupic Krossa a6 08', ktory jest o niebo lepszy niz twoj HaiBike. Podejrzewam ze jesli chodzi o rame to podobne, a osprzet nieporownanie lepszy niz tu :thumbsup:

Teraz naprawde sie ciesze, ze to uczyniem :thumbsup: Tak, tak... nazwijcie mnie plebsem, dzieckiem neo i nie wiem kim jeszcze, bo kupilem pospolitego Krossa i to jeszcze na allegro zeby nie placic 40% marży (jesli chodzi o sklepy w kielcach) SORRY, ale przerzutka DEORE!!! kosztuje w Kielcach 200zl!!! Dziekuje Bogu za allegro!

Rowerek i tak niezly :confused:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...