Mathie Napisano 18 Marca 2009 Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Witam, zastanawiam się nad wyborem hamulca hydraulicznego na przednie koło. Moją uwagę przykuł: Shimano BR-M575. Mięliście jakąś stycznośc odnośnie tego sprzętu? Jakie macie opinie? Jaką wybrać tarczę pod ten hamulec i piastę: Shimano-HB M665 SLX Central -Lock? pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
accentinferno Napisano 18 Marca 2009 Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Ja na nim nie jeżdziłem(mam br-m535) ale jak czytam testy w magazynie rowerowym to nie ma o nim żadnych złych opini:0 oczywiście nie jest to saint ale w xc daje rade. Jeżeli twój amor toleruje tarcze 180 to ją ci polecam:) obojętnie jaką shimano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 27 Marca 2009 Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 A jak te diabelstwo sie odpowietrza? Bo zbiorniczek troche w dziwnym układzie! Trzeba zawsze klamke odkręcać i w dziwny sposób mocować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 27 Marca 2009 Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 A jak te diabelstwo sie odpowietrza? Bo zbiorniczek troche w dziwnym układzie! Trzeba zawsze klamke odkręcać i w dziwny sposób mocować? Chodzi Ci o konieczność utrzymania klamki/zbiorniczka w poziomie przy odpowietrzaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Marca 2009 Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 zbiornik nie jest na górze jak w przypadku innych shimano - bo dźwignia jest dwustronna. przy odpowietrzaniu raczej zupełnie trzeba zdemontować dżwignię z kierownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Housik Napisano 28 Marca 2009 Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 tu masz dokładna instrukcje http://techdocs.shimano.com/media/techdocs...69830667342.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinjar Napisano 10 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Witam. Odświeżę temat. Czy Ktoś miał okazję odpowietrzać te hamulce sposobem garażowym (strzykawki+wężyk)? Czy w ogóle jest to możliwe? W podanej instrukcji odpowietrzanie odbywa się za pomocą specjalnego zbiorniczka. Gdzie można dostać takie ustrojstwo? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertino Napisano 15 Maja 2010 Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Witam. Odświeżę temat. Czy Ktoś miał okazję odpowietrzać te hamulce sposobem garażowym (strzykawki+wężyk)? Czy w ogóle jest to możliwe? W podanej instrukcji odpowietrzanie odbywa się za pomocą specjalnego zbiorniczka. Gdzie można dostać takie ustrojstwo? Pozdrawiam. dostać tego nie można nigdzie. Idź do tokarza, niech Ci taki "lejek" wytoczy. Gwint śruby, w miejsce której się lejek wkręca to M5. Sam tak zrobiłem i radzę sobie jakoś z odpowietrzaniem, choć kiepski ten mechanizm. Wystarczy jedna strzykawka 20ml i wężyk ze sklepu akwarystycznego się nada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 15 Maja 2010 Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 A datę tego posta czytałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertino Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 A datę tego posta czytałeś? owszem, ale nikt nie dał odpowiedzi, a ja całkiem niedawno odpowietrzałem te hamulce. Może nie doczytałem regulaminu - jak rozumiem, nie powinienem dodawać postów do tematów starszych niż...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Lejek jest zupełnie niekonieczny. BR 575 odpowietrza się dokładnie tak samo jak inne shimano. Wystarczy trzymać klamkę pionowo i po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertino Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Lejek jest zupełnie niekonieczny. BR 575 odpowietrza się dokładnie tak samo jak inne shimano. Wystarczy trzymać klamkę pionowo i po problemie. zgadzam się, ale tak jest wygodniej, bo płyn się nie wylewa na klamkę i rower (jeśli nie zdejmiemy klamki z kierownicy). Zanim sobie wytoczyłem lejek, to raz udało mi się polać płyn po tarczy :/ kończąc temat - posiadam rysunek techniczny dla tokarza (może ktoś kiedyś skorzysta) lejek.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radeks23 Napisano 13 Maja 2011 Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Wie ktoś może czy na zawleczce zaznaczonej strzałką powinien być luz? Po naciśnięciu hamulca czuć i słychać jak to pracuje w tym miejscu. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c048cb773a477df4.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 13 Maja 2011 Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Oczywiście. Ogólnie klocek nie jest wciśnięty w gniazdo i ma luz. Inaczej nie mógłby swobodnie przesuwać się w zacisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.