Skocz do zawartości

[amortyzator] Spinner Eagle 130mm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Zwracam sie z prosba od mojego kumpla. Chce kupic wlasnie amortyzator, niestety nie posiada zbyt duzo funduszy. Mysli wlasnie nad tym Spinnerem

http://www.allegro.pl/item580873682_spinne...da_obnizka.html

Przegladalem juz forum w poszukiwaniu jakis informacji na temat tego amorka ale niestety za duzo sie nie dowiedzialem.. Wiec prosilbym o jakies opinie na jego temat.

Ewentualnie kolega moze nabyc Duro w praktycznie idealnym stanie w okazyjnej cenie(bardzo malo jezdzony)

Ktory z nich bedzie lepszym wyborem ?

Z gory dzieki za odpowiedzi.

Pozdrawiam.

Napisano

Ja bym kierował się w stronę duro, pod warunkiem że jest to duro z regulacją tłumienia. Jeżeli nie ma tej regeulacji, to zaryzykujcie i kupcie Eagle'a. Potem napiszecie recenzję :icon_wink:

Napisano

Użytkuję Spinner Eagle i nie polecam. Z tego co czytam o Duro to jest to dobry model, tego o moim podopiecznym napisać nie mogę. Regulacja naprężenia nie wiem czy działa jeszcze bo kręcenie tym pokrętłem pozostaje bez wpływu na właściwości i jazdę. Owszem jest on ładny gdy zdrapie się te obleśne naklejki, blokada skoku działa, amortyzator wyłapuje większe doły i dwa razy jadąc po zmroku o mało bym "nie ucałował ziemi ojczystej", dzięki niemu tej przyjemności nie miałem. Tyle, jako użytkownik odradzam.

ps. Serwisant podczas montażu porównał go do xcr, więc wnioskując z tego to tak jakby wybierać między sr xcr a sr duro.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Przepraszam że odświeżam temat, ale nie chcę zakładać drugiego bardzo podobnego :)

Znalazłem Spinner Eagle 130mm z blokadą za 200 zł ( http://www.allegro.pl/item609406138_spinne...da_obnizka.html ) Nie wiem czy opłaca się spróbować, bo cena jest praktycznie identyczna (liczę z wysyłką) co XCR LO. Jeżdżę raczej bardziej agresywnie i obawiam się że XCR może nie wytrzymać i dobijać. Poza tym, obie to budżetowe konstukcje, więc nie można od nich zbyt wiele wymagać... Ale ja nie mam aktualnie nazbyt dużo funduszy. Chyba że nie kupię sobie hamulców, to mi starczy na lepszy amorek :)

Napisano

Rama to rama z roweru Moongose Annapurna Pro - została mi po poprzednim, a jest ok ;)

Wiem że zmieni się z leksza geometria, ale nie przeszkadza mi to zbytnio (przynajmniej mam nadzieję że nie będzie przeszkadzać).

Napisano

No wiem że może być inaczej, no ale 80mm to stanowczo za małe, chyba że kupię bardzo twarde, a to też nie będzie mnie satysfakcjonować... Poza tym, ja w tej ramie mam fabrycznie 80 mm, więc to tylko (aż?) 5 cm więcej.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

też mnie zastanawia ten amor ale raczej do ramy (Hexagon v6. 21") ten Spinner Eagle 130mm nie będzie pasować no nie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...