Skocz do zawartości

[rower] Centurion Backfire 100

sbart

Rekomendowane odpowiedzi

Witam:)

Szukam sztywnego roweru górskiego z blokowanymi przednimi amortyzatorami do 1800zł. Uważacie że Centurion Backfire 100 to dobry wybór, czy można dostać coś lepszego w tej grupie rowerów za tą cenę. Mam troszkę ograniczony budżet, także zależało by mi żeby nawet zejść do 1300-1600 za rower, bo 1800 do już absolutnie max. Macie jakieś sugestie?:)

Pozdrawiam,

sbart

Najpierw się poważnie zastanów, do czego ma słuzyć ten rower, a potem pytaj.

Jeśli chodzi o przeznaczenie roweru, to chce go wykorzystywać do dłuższych wypadów. Np. wakacje planuje wyjazd z kumplami do Szwecji na 2 tygodnie i tam chcemy zwiedzić trochę kraju na rowerach. Czyli konkretnie jazda po asfalcie lasach itp. Na początku zastanawiałem się nad rowerem górskim, bo szczerze mówiąc rowery trekingowe, które się do tego tupu wypraw podobno najlepiej nadają, troszkę mnie odstraszają wyglądem. Ale zdecydowałem, że nie ma co skupiać się na wyglądzie tylko na komforcie jazdy i chciałbym zainwestować w coś pośredniego czyli w rower crossowy. Także jeśli macie jakieś propozycje odnośnie rowerów crossowych do 1800zł, to będę bardzo wdzięczny:)

np. co myślicie o rowerach, takich jak:

- AUTHOR STRATOS

- CENTURION CROSS LINE 100

- ARKUS CROSS 1200

- UNIBIKE VIPER

- CUBE Ltd Cls Comp

- GIANT X-Sport 4

- MERIDA Crossway 40 Comfort-V

Co radzicie?

chyba faktycznie unibike ma najlepszą cenę w stosunku do tego co oferuje. Tylko na starcie wymienił bym sztyce chyba, że lubisz mieć miękko pod tyłkiem kosztem efektywności pedałowania. Mostek wg. mnie może zostać. Przynajmniej łatwiej będzie dobrać pozycję.

a jak to wygląda przypadku CUBE Ltd Cls Comp, jest duża różnica na korzyść vipera? i co dokładnie jest lepsze w viperze, a gorsze w CUBIe? Powiem szczerze, że CUBE pod względem wizualnym podoba mi się o wiele bardziej, ale jak różnica sprzętowa jest bardzo duża na korzyść Vipera to chyba jednak lepiej kupić Vipera. Co o tym myślicie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...