Skocz do zawartości

[rower]Kellys Axis red

wawaking

Rekomendowane odpowiedzi

kupiłem dzisiaj dla syna taki o to rower http://www.allegro.pl/item568442951_nowy_k...per_okazja.html i mam pytanie jakie sa najsłabsze strony (części/komponenty) tego roweru które warto wymienić jak najszybciej lub trochę później.rower będzie służył dla syna do jazdy prawie codziennej miasto/teren 80/20%

p.s

sam posiadałem taki model przez około 3 dni ale to za krotko na wyrobienie opinii.

Warto wymienić, gdy się coś zepsuje/zużyje. Po specyfikacji patrząć nie ma takich częśći, które trzeba by natychmiast wymieniać. Poczekać, aż się zużyje i wtedy. Ewentualnie jeśli naprawdę czujesz potrzebę zmian to można hamulce i opony na jakieś lżejsze.

dziękuje za odpowiedzi.na wadze mi nie zależy wiec nie ma sensu wymieniać czegoś po to by odchudzić rower.w przyszłości mam zamiar zamontować inne hamulce na przód tarcza (hydraulik) a na tył dobre V-ki.czy do tego łańcucha można zamontować spinkę?jak tak to jaka będzie odpowiednia bo czytałem gdzieś ze ze spinkami do tego łańcucha nie jest najlepiej i ze lepiej wymienić łańcuch na inny z dobrana spinka - łańcuch to SHIMANO CN-UG51

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...