Xanagaz Napisano 15 Marca 2009 Napisano 15 Marca 2009 http://vimeo.com/3404777 (zwróćcie uwagę co się dzieje przy hamowaniu przednim hamulcem) http://forum.rowerowe.pl/forum/viewtopic.p...t=sztywno%B6%E6 PS Dlaczego nie można linkować FR.pl?
creative1989 Napisano 15 Marca 2009 Napisano 15 Marca 2009 Chodzi ci o 1:40. Koło się zblokowało a zanim wyhamował do 0km/h to trochę sie potoczył
Xanagaz Napisano 15 Marca 2009 Autor Napisano 15 Marca 2009 1.40 na przykład i potem dalej takie "akcje"
mane Napisano 16 Marca 2009 Napisano 16 Marca 2009 Normalna sprawa, że tak się dzieje. Zapewne przy dwupółce te 'drgania' bedą mniejsze. Ale nasuwa mi się pytanie - kto blokuje przednie koło w czasie jazdy?
wiktorsam Napisano 16 Marca 2009 Napisano 16 Marca 2009 Żebyście widzieli co się działo z moim widelcem cro-mo przy hamowaniu . A co do filmików to cudów nie ma - widelec jest jak by nie patrzeć długą dźwignią, więc odkładają się na nim wielkie obciążenia, i jaki by nie był będzie się uginał przy takim hamowaniu.
creative1989 Napisano 16 Marca 2009 Napisano 16 Marca 2009 Ale nasuwa mi się pytanie - kto blokuje przednie koło w czasie jazdy? Tam blokowali aby pokazać, w zwolnionym tempie, jak się zachowuję koło- a wyglądało to bardo fajnie
swieru Napisano 19 Marca 2009 Napisano 19 Marca 2009 fajnie to wyglądało,no fakt cudów niema coś się giąć musi ale mimo tak grubych goleni np:fox 36 to i tak coś troche za wiotkie też pośiadam foxa i co do tej sztywności to mam zastszerzenia nie wspomne już o innych rzeczach pozdro
tobo Napisano 19 Marca 2009 Napisano 19 Marca 2009 no widzisz, jedni twierdzą że dany widelec jest bardzo sztywny inni że niekoniecznie. dla ciebie 36 to mięczak, ja znam sporą grupkę enduraków z zacięciem grawitacyjnym, kilku z nich pokazuje na wadze ponad sto kg żywej wagi i twierdzą że ich 36tki są super sztywne. a co do filmu - gdybam że nakręcenie takiego filmiku przy jeździe po zwartej nawierzchni (zablokowane koło przednie) pozwoliłoby stwierdzić że takie poddawanie się widelca jest jeszcze większe. cudów nie ma - to tylko plus minus 2 kilo cienkościennych rurek. od mało optymistycznego obrazu z tego filmu chyba ważniejsze są odczucia na żywo - a te potrafią pokazać że liczby często nie przekładają sie na życie.
Rafał87 Napisano 20 Marca 2009 Napisano 20 Marca 2009 a wie ktoś może co to za piosenka w tym filmiku? bo jest zajefajna
mancer Napisano 21 Marca 2009 Napisano 21 Marca 2009 a wie ktoś może co to za piosenka w tym filmiku? bo jest zajefajna Cosmic Gate feat. Emma Hewitt - Not Enough Time
Mod Team IvanMTB Napisano 21 Marca 2009 Mod Team Napisano 21 Marca 2009 Klaniam, Tu dopiero widzac jak wszystko "pracuje" OSTRO! I.
kopaczus Napisano 2 Kwietnia 2009 Napisano 2 Kwietnia 2009 O łał, to taki jakby protoplasta Josha Bendera! Dobra rzecz! A tutaj też niekiepskie, The G-OUT Project czyli podobijane zawieszenia w DH. Na fotce #11 siodełko w czerwonym FOESie szlifuje od spodu mój kumpel z pracy A na #14 hardtail A wyścig wygrał Dan Atherton przed Gee.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.