Skocz do zawartości

[technikalia]Sztywność przednich amortyzatorów

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Normalna sprawa, że tak się dzieje. Zapewne przy dwupółce te 'drgania' bedą mniejsze.

Ale nasuwa mi się pytanie - kto blokuje przednie koło w czasie jazdy?

Napisano

Żebyście widzieli co się działo z moim widelcem cro-mo przy hamowaniu :).

A co do filmików to cudów nie ma - widelec jest jak by nie patrzeć długą dźwignią, więc odkładają się na nim wielkie obciążenia, i jaki by nie był będzie się uginał przy takim hamowaniu.

Napisano

fajnie to wyglądało,no fakt cudów niema coś się giąć musi

ale mimo tak grubych goleni np:fox 36 to i tak coś troche za

wiotkie ;) też pośiadam foxa i co do tej sztywności

to mam zastszerzenia nie wspomne już o innych rzeczach

pozdro :devil:

Napisano

no widzisz, jedni twierdzą że dany widelec jest bardzo sztywny inni że niekoniecznie. :icon_mrgreen: dla ciebie 36 to mięczak, ja znam sporą grupkę enduraków z zacięciem grawitacyjnym, kilku z nich pokazuje na wadze ponad sto kg żywej wagi i twierdzą że ich 36tki są super sztywne.

a co do filmu - gdybam że nakręcenie takiego filmiku przy jeździe po zwartej nawierzchni (zablokowane koło przednie) pozwoliłoby stwierdzić że takie poddawanie się widelca jest jeszcze większe.

cudów nie ma - to tylko plus minus 2 kilo cienkościennych rurek. od mało optymistycznego obrazu z tego filmu chyba ważniejsze są odczucia na żywo - a te potrafią pokazać że liczby często nie przekładają sie na życie.

Napisano
a wie ktoś może co to za piosenka w tym filmiku? bo jest zajefajna ;)

Cosmic Gate feat. Emma Hewitt - Not Enough Time

• 2 tygodnie później...
Napisano

O łał, to taki jakby protoplasta Josha Bendera! Dobra rzecz!

A tutaj też niekiepskie, The G-OUT Project czyli podobijane zawieszenia w DH. Na fotce #11 siodełko w czerwonym FOESie szlifuje od spodu mój kumpel z pracy :) A na #14 hardtail :):P A wyścig wygrał Dan Atherton przed Gee.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...