mazril Napisano 25 Września 2009 Udostępnij Napisano 25 Września 2009 właśnie nie pojedynczy dzisiaj leżał na parapecie i okazało się że porusza się 450 km/h z średnią prędkością 328km/h a takie przeskoki to zawsze w pomieszczeniu gdy np. wróciłem do domu okazało się ze jestem w sąsiednim mieście XD to mój pierwszy gps ale takie skoki to mimo wszystko chyba przesada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henioz Napisano 29 Października 2009 Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Witam. Jak uzyskac DL 950DL wykres profilu wysokości trasy i wykres prędkosci na trasie. na razie (od wczoraj ) uzywam Main Nav Application Soft 1.5.0.53. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_-Paweł-_ Napisano 30 Października 2009 Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Razem z GPSem dostałem oprogramowanie MainNav GPS Application Software w wersji 2.0.1.6 i tam nie ma z tym problemu. W głównym oknie po lewej jest drzewo z trasami a na środku 4 "zakładki" : GPS/Google/Speed/Altitude Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henioz Napisano 30 Października 2009 Udostępnij Napisano 30 Października 2009 dzięki. po sciągnieciu nowej wersji warsji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henioz Napisano 31 Października 2009 Udostępnij Napisano 31 Października 2009 sorry mało być - dzięki. po sciągnieciu nowej wersji działa. btw a jak zrobić zeby na wykresie na ekranie był wydruk mapy i wykres prędkości lub wysokości. I jeszcze zeby na osi poziomej na profilu były kilometry zamiast czasu? ( pomijając kombinacje w excelu itd.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_-Paweł-_ Napisano 1 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Jeśli chodzi o wydruk mapy to np. printscrren i obróbka np w wordzie (lub wydruk z Google Earth do pliku wtedy printscreen i jak wcześniej) + obok wykresy (wykresy można zapisywać do bitmapy - PPM->Save as) Sprawa zmiany czasu na wykresach na kilometry chyba jest ciężka do przejścia gdyż albowiem GPS zapisuje dane jako współrzędne w czasie a nie odległości. Trzeba by zrobić arkusz który by mając podany czas i prędkość liczył drogę. Ale czy by to dokładne było ciężko powiedzieć. Z ciekawości na szybko dokonałem obliczeń na jednej z tras jakie zrobiłem. Wg GPSa przejechałem 56,96km natomiast wg Excela 51,59km więc rozbieżność dość spora wyszła. Jeśli Tobie to nie przeszkadza to miłego liczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henioz Napisano 4 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Dzięki Paweł. Bardziej zależałoby mi na pokazaniu ze np na 5 km jest podjazd 100m. Ale chyba sie nida tak łatwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ABYS Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Dzien dobry Od ostatniego posta minął ponad rok, ale może to i dobrze... Zastanawiam sie nad kupnem Mainnav'a, ale bedzie to raczej MG-600W. Oprócz zapisu GPS zalezy mi też na funkcjach licznika: prędkości i dystansie. Jak z perspektywy czasu oceniacie wspomniane funkcje w tych urządzeniach? Czy macie porównanie ze wskazaniami zwykłego licznika, z "czujką" na kole? Mazril pisał o problemach ze swoim urządzeniem, czy Wam też sie to zdarza? Z góry dziękuje za podzielenie się doswiadczeniami. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 12 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Mam od jesieni ten model (600W). Prędkość i odległość licznikowa jest mniej dokładna niż zwykłego licznika. Jadąc przez las prędkość jest momentami mocno zaniżana (np. z górki zbliżałem się na oko do 30, a licznik pokazał 13). Na otwartej przestrzeni pokazuje dobrze (sprawdzane także z licznikiem samochodowym). Dystans jest zaniżony, w logu mniej. Niestety ale jak na razie zapisałem tylko jedno porównanie i wyszło tak: -licznik tradycyjny 31,5km -liczni gps 27,7km -log gps 30,3km Ponad połowa trasy przez las (w zimie). Wskaźnik wysokości, to porażka. Mój jak podłączę do ładowarki i go włączę to świruje. Sam przestawia opcje, co mnie raz kosztowało skasowaniem 2 logów Podczas jazdy nie zauważyłem jakichś absurdalnych prędkości. Po wizycie w sklepie (około 15 min) na logu faktycznie było widać spore odchyłki . Przy krótkich przerwach w sygnale nie ma problemu i są jedynie drobne odchylenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ABYS Napisano 22 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 No właśnie... to też sprawiłem sobie Garmina EDGE 500 z licznikiem kadencji i funkcją licznika bezprzewodowego. I niestety, w dniu kiedy przyszedł Garmin, mój rower odjechał w siną dal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.